πινακίδα widget

Μινέττα Ασφαλιστική

Ό,τι θέλεις να μάθεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής

Έχοντας ιδρυθεί το 1973, η Μινέττα Ασφαλιστική είναι από τις παλαιότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Πέρα από την ασφάλεια αυτοκινήτου Μινέττα, ως ιδιώτης και ως επιχειρηματίας θα βρεις διαφορετικές λύσεις και προϊόντα ασφάλισης για να καλύψεις τις ανάγκες του νοικοκυριού ή της επιχείρησής σου.
Ασφαλιστικές εταιρείες - αυτοκίνητο, μηχανή

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 160 εργαζόμενους στα γραφεία της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. Διαθέτει τα προϊόντα της μέσω ενός αξιόπιστου δικτύου 1.200 και πλέον επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικοί σύμβουλοι, ασφαλιστικά πρακτορεία και μεσίτες ασφαλίσεων) σε όλη την Ελλάδα, και έχει συνάψει μακροχρόνιες συνεργασίες με διεθνούς εμβέλειας αντασφαλιστικές εταιρείες.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ασφαλιστείς στη Minetta.

Ασφάλεια αυτοκινήτου Minetta: Τι επιλογές έχεις;

Βασική ασφάλεια

η υποχρεωτική από το Νόμο κάλυψη που πρέπει να έχεις

Ασφάλεια πυρός κλοπής

σε καλύπτει στην τρέχουσα αξία του οχήματός σου

Μικτή ασφάλεια

είναι η πιο πλήρης ασφάλεια που μπορείς να έχεις

Συχνές Ερωτήσεις

Η ασφάλεια αυτοκινήτου Μινέττα είναι, πιθανώς, το πιο δημοφιλές της προϊόν. Από τη βασική ασφάλεια, έως την πλήρη μικτή, έχει διαθέσιμες επιλογές για συμβατικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όλες οι επιλογές που παρέχει για ιδιώτες είναι:

Στον τομέα του αυτοκινήτου, η Minetta ασφαλίζει επίσης φορτηγά και ταξί.

Εξαρτάται από το πακέτο που θα επιλέξεις. Η πιο οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου της Μινέττα είναι η βασική, που περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το Νόμο καλύψεις (Αστική Ευθύνη).

Άλλες καλύψεις που θα βρεις, ανάλογα με το πακέτο, είναι:

 • Πυρός
 • Κλοπής
 • Φυσικά φαινόμενα
 • Ίδιες ζημιές (μικτή)

Επίσης, προαιρετικές καλύψεις που μπορείς να προσθέσεις έξτρα είναι: Οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, προσωπικό ατύχημα οδηγού, κάλυψη αερόσακων / ζωνών ασφαλείας, νομική προστασία.

Στο insurancemarket βρίσκεις οδική βοήθεια από 2,08€ το μήνα, θραύση κρυστάλλων από 1,5€ το μήνα και άλλες προνομιακές τιμές σε καλύψεις, χάρη στις συνεργασίες μας. Σύγκρινε κι εσύ προσφορές μέσω της πλατφόρμας μας και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις κάθε χρόνο.

Η ασφάλεια μηχανής Μινέττα καλύπτει τις υποχρεωτικές από το Νόμο καλύψεις. Μπορεί ακόμα να περιλαμβάνει:

 • Κάλυψη πυρός
 • Φυσικά φαινόμενα
 • Οδική και ταξιδιωτική βοήθεια
 • Νομική προστασία

Όπως είναι φυσικό, περισσότερες καλύψεις σημαίνει και πιο ακριβό κόστος στα ασφάλιστρά σου. Η συμβουλή μας είναι να συγκρίνεις πριν αγοράσεις!

Ναι, η Μινέττα συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό. Ο φιλικός διακανονισμός είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος για να αποζημιωθεί ο οδηγός που δεν έχει ευθύνη, μετά από ένα ατύχημα όπου εμπλέκεται άλλο όχημα.

Ο βασικός σκοπός του συστήματος αυτού, είναι να μειωθούν οι δικαστικές διενέξεις μετά από ένα τροχαίο (αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για τις αποζημιώσεις).

Για να ενεργοποιηθεί πρέπει οι ασφαλιστικές και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών να συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό. Ευτυχώς, συνήθως δεν είναι πρόβλημα, αφού οι περισσότερες ασφαλιστικές στην Ελλάδα συμμετέχουν.

Η αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιρειών κρίνεται κατά βάση από έναν δείκτη φερεγγυότητας, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση φερεγγυότητας της καθεμίας.

Στην περίπτωση της Minetta, ο δείκτης φερεγγυότητας για το έτος 2021 ήταν στο 159.10%, το οποίο ξεπερνά το απαιτούμενο 100%. Επομένως, η ασφαλιστική εταιρεία θεωρείται αξιόπιστη.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Μινέττα για εξυπηρέτηση πελατών είναι το 210 930 9500. Η γραμμή βοήθειας, για τη φροντίδα ατυχήματος ή την οδική βοήθεια, είναι 210 931 0807.

Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις γραπτώς με email στο info@minetta.gr. Τέλος, η Μινέττα Ασφαλιστική έχει τη δική της εφαρμογή για κινητά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Αν έχεις συμβόλαιο με τη Μινέττα μέσω insurancemarket, μπορείς να μας καλέσεις στο 210 324 5000, όλο το 24ωρο και όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και τις αργίες. Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε!

Θέλεις online ασφάλιση για να ξεμπερδεύεις γρήγορα κι εύκολα από την άνεση του σπιτιού σου; Δεν μπορείς να κλείσεις απευθείας από τον ιστότοπο της Μινέττα Ασφαλιστικής, αλλά μπορείς να έρθεις στο insurancemarket!

Στην πλατφόρμα μας συγκρίνεις με ένα κλικ την ασφαλιστική αγορά και βρίσκεις την προσφορά που σε συμφέρει περισσότερο. Οπότε, τι χρειάζεται να κάνεις;

 1. Μπαίνεις στο insurancemarket.gr
 2. Συμπληρώνεις πινακίδα και βασικά στοιχεία ιδιοκτήτη οχήματος
 3. Συγκρίνεις προσφορές κι επιλέγεις όποια σε βολεύει
 4. Εξοφλείς ηλεκτρονικά και λαμβάνεις το ασφαλιστήριο στο email σου

Είναι τόσο απλό. Ασφαλίσου κι εσύ online στη Μινέττα ή άλλη ασφαλιστική της επιλογής σου, χωρίς να χάσεις καθόλου χρόνο!

Τρόποι επικοινωνίας με την ασφαλιστική

Αν έχεις κλείσει ασφάλεια αυτοκινήτου / μηχανής Μινέττα μαζί μας, μπορείς να μας βρεις:

contact us icon

Στο τηλέφωνο

210 324 5000
καθημερινά 24/7

Με επίσκεψη

στο κατάστημά μας (Φιλελλήνων 7, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα)

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Μινέττα για εξυπηρέτηση πελατών είναι το 210 930 9500. Η γραμμή βοήθειας, για τη φροντίδα ατυχήματος ή την οδική βοήθεια, είναι 210 931 0807.

Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις γραπτώς με email στο info@minetta.gr. Τέλος, η Μινέττα Ασφαλιστική έχει τη δική της εφαρμογή για κινητά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Πώς θα πάρεις προσφορές για ασφάλεια Minetta;

Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου Minetta, βασική, πυρός κλοπής ή μικτή; 

Έλα πρώτα στο insurancemarket.gr για να συγκρίνεις την αγορά και να αποφασίσεις ποια λύση ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.

Τα βήματα είναι απλά:

 • Συμπληρώνεις την πινακίδα σου (& στοιχεία ιδιοκτήτη)
 • Συγκρίνεις προσφορές ασφάλισης (από τη Μινέττα και άλλες εταιρείες)
 • Κλείνεις συμβόλαιο και το λαμβάνεις στο email σου

Όλη η διαδικασία γίνεται online από τον υπολογιστή ή το κινητό σου, χωρίς καν να σηκωθείς από τον καναπέ σου!