Ασφάλεια Συναλλαγών

Διαδικτυακές Αγορές

Νομική Προστασία

Cyber Insurance

cyber insurance

Η λύση στις κακόβουλες ενέργειες!

Cyber Insurance

Ασφάλιση Διαδικτυακών Κινδύνων για Καταναλωτές & Επιχειρήσεις

Ασφάλεια Συναλλαγών

Κάλυψη από Κλοπή ή Απώλεια

Νομική Προστασία

cyber insurance

Η λύση στις κακόβουλες επιθέσεις

Cyber Insurance για Καταναλωτές

Anytime Personal Cyber Insurance με

25 ετησίως
 • Online Αγορές έως 1.500€
 • Διαδικτυακές Συναλλαγές έως 1.500€

Eurolife FFH My Cyber Protection με

30 ετησίως
 • Online Αγορές έως 2.000€
 • Διαδικτυακές Συναλλαγές έως 2.000€
 • Κλοπή Ψηφιακής Ταυτότητας έως 500€

* Oι ασφαλιστικές εταιρίες περιοδικά τροποποιούν την τιμολογιακή πολιτική τους με αποτέλεσμα να αλλάζουν και τα ελάχιστα ασφάλιστρα.

*Όροι ασφάλισης προϊόντων: AnytimeEurolife FFH

Συχνές ερωτήσεις - Καταναλωτές

Cyber insurance υπάρχει και για καταναλωτές και για επιχειρήσεις, απλώς καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Εσύ σαν καταναλωτής, τι χρειάζεσαι στον τομέα του cyber security; Λογικά, αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι κάποια ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να ξέρεις ότι δεν θα πέσεις θύμα απάτης κατά τις αγορές σου.

Κάθε ασφαλιστική έχει δικούς της όρους, καλύψεις και εξαιρέσεις.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα Personal Cyber Insurance από την Anytime καλύπτει:

 • Διαδικτυακές Αγορές

Μπορείς να λάβεις αποζημίωση για τις online αγορές σου, εαν:
  Δεν έχεις παραλάβει τα αντικείμενα που παρήγγειλες ή διαφέρουν από αυτά που επέλεξες ή έχουν υλικές ζημιές.
  Οι υπηρεσίες δεν πραγματοποιήθηκαν την ημερομηνία που είχες συμφωνήσει.

 • Διαδικτυακές Πληρωμές Συναλλαγών

Θα λάβεις αποζημίωση για online συναλλαγές, εαν:

Έχουν γίνει χωρίς τη συγκατάθεσή σου, από τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή από την χρεωστική / πιστωτική κάρτα σου, ή από την ηλεκτρονική εφαρμογή πληρωμών της τράπεζας.

Οι τιμές για cyber insurance τυπικά είναι πολύ προσιτές, περίπου στα 25€ το χρόνο. Μίλησε με την ασφαλιστική που προσφέρει το πρόγραμμα, για να πάρεις προσφορά.

Αν θέλεις το πρόγραμμα Personal Cyber Insurance από την Anytime, υπολόγισε τα ασφάλιστρα του Cyber προγράμματός σου εδώ.

Ένα πρόγραμμα cyber insurance είναι καλή λύση για να αποζημιωθείς, σε περίπτωση που πέσεις θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Έχει πολλά να προσφέρει για την ασφάλεια κυβερνοχώρου και συναλλαγών. Όμως κι εσύ μπορείς να προσέξεις κάποια πράγματα, για να αποφύγεις προβλήματα κατά την περιήγησή σου στο ίντερνετ.

Συγκεκριμένα:

 • Δημιούργησε ισχυρούς κωδικούς για τους λογαριασμούς σου στο ίντερνετ. Είτε πρόκειται για social media, είτε για web banking και άλλες υπηρεσίες, δημιούργησε κωδικούς που περιλαμβάνουν κεφαλαία και μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.
 • Μην χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό για όλους σου τους λογαριασμούς. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να θυμάσαι διαφορετικούς κωδικούς, αλλά σε βοηθά να περιηγείσαι στο διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια.
 • Κάνε τις αγορές σου από sites που φαίνονται αξιόπιστα (π.χ. πριν το URL τους υπάρχει το κλασικό σύμβολο της κλειδαριάς).
 • Πλήρωσε για τις αγορές σου με μια προπληρωμένη κάρτα, την οποία φορτίζεις κάθε φορά με το ποσό που χρειάζεσαι (για να μην κινδυνεύεις σου τραβήξουν περισσότερα χρήματα). Η αντικαταβολή είναι επίσης ένας τρόπος πληρωμής που εγγυάται την ασφάλειά σου.

Στο εξωτερικό υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν cyber insurance ακόμα και στα πακέτα για ασφάλεια σπιτιού. Στην Ελλάδα δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, μπορείς να αποκτήσεις ασφάλεια συναλλαγών, κυβερνοχώρου κλπ.

Δες πως μπορείς να αποκτήσεις το My Cyber Protection πρόγραμμα της Eurolife FFH, το οποίο προσφέρει:

 • Διαδικτυακές Αγορές: Κάλυψη μέχρι 2.000€/ετησίως* και Παροχής Τεχνικής Υποστήριξης 
 • Διαδικυακές Συναλλαγές Πληρωμών: Κάλυψη μέχρι 2.000€/ανά περιστατικό & ετησίως και παροχή τεχνικής υποστήριξης
 • Κλοπή Ψηφιακής Ταυτότητας: Νομική Προστασία & Παροχή Τεχνικής Υποστήριξης

*ισχύει 50€ απαλλαγή ανά αγορά

Υπολόγισε τα ασφάλιστρα του Cyber προγράμματός σου, μέσω του υπολογιστή Personal Cyber Insurance της Anytime.

Η κλοπή ψηφιακής ταυτότητας αναφέρεται στην παράνομη απόκτηση και χρήση προσωπικών δεδομένων κάποιου ατόμου με σκοπό την παραπλάνηση, την απάτη ή την κατάχρηση της ταυτότητάς του στον ψηφιακό κόσμο.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα στοιχεία. Σκοπός τους είναι να τα χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν απάτες, να κλέψουν χρήματα ή να προξενήσουν ζημιές στη ψηφιακή ταυτότητα του θύματος.

Η ψηφιακή σου ταυτότητα είναι εξίσου σημαντική με τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία, καθιστώντας την στόχο για εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Το πρόγραμμα My Cyber Protection από την Eurolife FFH, καλύπτει την περίπτωση που πέσεις θύμα κλοπής ταυτότητας στο ίντερνετ. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει:

 • Νομική Προστασία μέχρι 500€ * για το σύνολο των περιστατικών ανά ασφαλιστική περίοδο.
 • Παροχή Τεχνικής Υποστήριξης, μέσω επιλεγμένου συνεργάτη της Eurolife FFH, για επιδιόρθωση και ανεύρεση της αιτίας κλοπής.

*ανά περιστατικό και για το σύνολο των περιστατικών ετησίως

Συχνές ερωτήσεις - Επιχειρήσεις

Ένα πρόγραμμα cyber insurance έχει σκοπό να αντισταθμίσει τη ζημιά που θα υποστεί μια επιχείρηση, σε περίπτωση ηλεκτρονικής επίθεσης.

Σημαντικό δεν είναι μόνο να καλύπτει τα δεδομένα της ίδιας της επιχείρησης που έχει την ασφάλεια, αλλά και να καλύπτει την επιχείρηση για Αστική ευθύνη έναντι τρίτων, συνεπεία κυβερνοεπίθεσης.

Κάθε εταιρεία ή οργανισμός που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα εργαζομένων ή και πελατών, πρέπει να έχει κατά νου την προστασία των δεδομένων αυτών. Για κάθε επιχείρηση, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, το cyber security insurance μπορεί να προσφέρει μια παραπάνω σιγουριά. Φυσικά, πρέπει να συνδυάζεται με τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας της ίδιας της επιχείρησης.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις, τους οποίους πρέπει να μελετήσεις με προσοχή, πριν υπογράψεις συμβόλαιο ασφάλισης. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα cyber insurance της Ergo Ασφαλιστικής, καλύπτει:

 • Αντιμετώπιση Συμβάντος & Κέντρο Διαχείρισης Περιστατικών
 • Αποκατάσταση Βάσης Δεδομένων
 • Εκβιασμός στον Κυβερνοχώρο
 • Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο
 • Διακοπή Επιχειρηματικής Λειτουργίας
 • Εμπιστευτικότητα & Ευθύνη Απορρήτου
 • Ευθύνη Ασφάλειας Δικτύου

Κάθε επιχείρηση οφείλει να φροντίζει για την ασφάλεια των συστημάτων της και για την εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα προστασίας δεδομένων. Μια εταιρεία που έχει φροντίσει για όλα αυτά, μπορεί να αποκτήσει και cyber insurance.

Αντιθέτως, μια εταιρεία που ΔΕΝ μπορεί να ασφαλιστεί είναι αυτή που δεν έχει προβλέψει για:

 • Έλεγχο πρόσβασης χρήστη μέσω ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) και χρήση Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN) για απομακρυσμένη πρόσβαση.
 • Εκπαίδευση ευαισθητοποίησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στον κυβερνοχώρο.
 • Ύπαρξη αντίγραφου ασφαλείας δεδομένων και ελεγμένες διαδικασίες ανάκτησής τους.
 • Εγκατάσταση ενημερώσεων διορθώσεων προγραμμάτων.

Τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για να μειωθεί ο κίνδυνος ζημίας λόγω επίθεσης ransomware. Απαραίτητη κρίνεται η ενημέρωση του προσωπικού της επιχείρησης, ειδικά για θέματα που αφορούν το phising, δηλαδή τα “μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος” που έχουν σαν στόχο τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού.

Στην Ελλάδα, το cyber insurance είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, όπου οι ασφαλιστικές μελετούν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και πώς θα τις εξυπηρετήσουν πιο αποδοτικά. Σαν αποτέλεσμα, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε ασφάλιση δεδομένων και κυβερνοχώρου με 100% online διαδικασία.

Μπορείς, ωστόσο, να απευθυνθείς στην εξυπηρέτηση πελατών της ασφαλιστικής εταιρείας που σε ενδιαφέρει, για να σε κατευθύνουν στις απαραίτητες ενέργειες. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και να αποκτήσεις το πρόγραμμα Cyber Insurance της ERGO για την επιχείρησή σου, μπορείς να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας στα τηλέφωνα 210 370 5300 (Αθήνα) και 2310 371 100 (Θεσσαλονίκη).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget

Cyber insurance για καταναλωτές

Τι είναι η ασφάλεια συναλλαγών;

Όλοι κάπου έχουμε ακούσει για ηλεκτρονικές απάτες, για κλοπή δεδομένων και online αγορές που κατέληξαν σε... φιάσκο. Η ασφάλεια συναλλαγών μέσω του cyber insurance, είναι η απάντηση των ασφαλιστικών εταιρειών σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Με απλά λόγια: Έστω ότι αγοράζεις online μια τηλεόραση, πληρώνεις με την κάρτα σου και το κατάστημα εγγυάται παράδοση μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες. Εσύ περιμένεις για μέρες, εβδομάδες και δεν παραλαμβάνεις τίποτα. Ή παραλαμβάνεις την τηλεόραση ήδη φθαρμένη / σπασμένη κλπ. Αν έχεις cyber insurance, δηλαδή ασφάλεια συναλλαγών, η ασφαλιστική σου θα σε αποζημιώσει για τα χρήματα που έχασες, πάντα σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου σου.