Προθεσμιακές καταθέσεις

προθεσμιακές καταθέσεις

Σύγκρινε Όλες τις Προθεσμιακές Καταθέσεις της αγοράς & βρες αυτή που σου προσφέρει περισσότερα.

Σύγκρινε Προθεσμιακές Καταθέσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις προθεσμιακές καταθέσεις της αγοράς θα τα βρεις εδώ:

προθεσμιακές καταθέσεις

Σύγκρινε τις προθεσμιακές καταθέσεις της αγοράς & επίλεξε εκείνη που σου προσφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση.

Πότε θα ανέβουν τα επιτόκια καταθέσεων;

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι μία κατάθεση με χρονικό περιορισμό. Τα χρήματά σου δηλαδή παραμένουν δεσμευμένα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο έχεις συμφωνήσει με την Τράπεζα. Οι τράπεζες συνήθως ορίζουν ένα ελάχιστο ποσό κατάθεσης (π.χ. 5.000€) ενώ υπάρχει δυνατότητα η προθεσμιακή σου να είναι σε ξένο νόμισμα. Η απόδοση των τόκων γίνεται συνήθως στη λήξη της προθεσμίας ωστόσο δίνεται η επιλογή απόδοσής τους στην έναρξη ή και κατά τη διάρκειά της. Το επιτόκιο καθορίζεται ανάλογα με το ύψος του κεφαλαίου και τη χρονική διάρκεια της κατάθεσης, η οποία μπορεί να είναι από 1 ημέρα έως 1 έτος. Χαρακτηριστικό αυτού του είδους κατάθεσης είναι ότι σε περίπτωση που θελήσεις να αποσύρεις τα χρήματά σου νωρίτερα από το συμφωνηθέν χρονικό διάστημα, θα χάσεις ένα τμήμα του τόκου. Ο τόκος αυτός κάποτε ήταν αρκετά σημαντικός καθώς το επιτόκιο για τα μεγάλα ποσά ξεπέρναγε το 5%. Τα τελευταία όμως χρόνια συνεχώς μειώνονται με αποτέλεσμα να έχει επέλθει σύγκλιση με τα επιτόκια των απλών ταμιευτηρίων. Όσοι σήμερα αναζητούν υψηλότερο τόκο για τα χρήματά τους στρέφονται σε επενδυτικά προϊόντα, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.
Εξαρτάται από την Τράπεζα και το προϊόν. Συνήθως οι προθεσμιακές ξεκινούν από 5.000€, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις προϊόντων που ξεκινούν από 3.000, ακόμη και 1.000€.
Οι προθεσμιακές καταθέσεις που προσφέρουν σήμερα οι ελληνικές Τράπεζες είναι από 1 ημέρα έως 12 μήνες.
Η εποχή των υψηλών επιτοκίων στις προθεσμιακές έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα τα επιτόκια κυμαίνονται από 0,05% έως 0,2% στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Οι Τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης της προθεσμιακής κατάθεσης με τα προγράμματα επιβράβευσης. Γενικότερα, όσα περισσότερα προϊόντα έχεις σε μια Τράπεζα τόσο μεγαλύτερο το όφελος σε προνόμια και εκπτώσεις.
Ναι, αλλά χάνεις τους τόκους της περιόδου που απομένει.
Στα διάφορα προγράμματα που διατίθενται στην αγορά θα βρεις όλες τις εναλλακτικές. Από την απόδοση των τόκων στο τέλος της διάρκειας έως την μηνιαία, διμηνιαία ή τριμηνιαία καταβολή τους ακόμη και προκαταβολικά, στην αρχή της κατάθεσης.
Ναι μπορείς, αρκεί να το κάνεις στην έναρξη της προθεσμιακής.
Για να ξεκινήσεις μία προθεσμιακή κατάθεση τα πράγματα είναι απλά! Ενημερώνεσαι μέσω του money-market για όλα τα προϊόντα της αγοράς και αφού καταλήξεις σε αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες επισκέπτεσαι μία Tράπεζα για να ανοίξεις λογαριασμό, έχοντας βέβαια μαζί σου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αν διαθέτεις ήδη λογαριασμό στην τράπεζα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα! Καλό θα είναι να γνωρίζεις ότι οι Tράπεζες σου δίνουν πλέον τη δυνατότητα να ανοίξεις μία προθεσμιακή κατάθεση και online.

Σχετικά άρθρα

Όλες οι προσφορές στο email σου!

Μη έγκυρο email
Πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους χρήσης
Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη. Προσπαθήσετε αργότερα

Όλες οι προσφορές στο email σου!