Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Κάρτες / Viva Wallet και Viva POS: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Viva Wallet και Viva POS: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

viva wallet πώς λειτουργεί

Είτε είσαι καταναλωτής είτε επαγγελματίας, θα έχεις ακούσει ή θα έχεις χρησιμοποιήσει την Viva Wallet και το Viva Wallet POS. Τι είναι όμως το Viva Wallet και πώς λειτουργεί;

Η Viva Wallet είναι μία ψηφιακή τράπεζα (ή Neobank). Δεν είναι δηλαδή απλώς ένα ψηφιακό/ηλεκτρονικό πορτοφόλι όπως μαρτυρά το όνομά της, αλλά μία ολόκληρη τράπεζα, η οποία διαθέτει κανονική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αντίθεση, ωστόσο, με τις παραδοσιακές τράπεζες, δεν διαθέτει φυσικά καταστήματα, αλλά προσφέρει αρκετές καινοτόμες υπηρεσίες online.

Η υπηρεσία για την οποία έχει γίνει κυρίως γνωστή η Viva Wallet αφορά εφαρμογές για επαγγελματίες και την αποδοχή πληρωμών μέσω του καινοτόμου Viva Wallet POS.

Τι είναι το Viva Wallet;

Το Viva Wallet απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που προτιμούν να κάνουν τα πάντα ψηφιακά, χωρίς να τρέχουν στα τραπεζικά καταστήματα, αξιοποιώντας παράλληλα καινοτόμες εφαρμογές. Απευθύνεται βέβαια και σε ιδιώτες που θέλουν να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω μίας ψηφιακής τράπεζας.

Διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud που σημαίνει ότι είναι τράπεζα πλήρως ψηφιακή. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, είναι μία τράπεζα στην οποία μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό χωρίς να προσκομίσεις κανένα έγγραφο.

Κι αυτό γιατί συνεργάζεται με τη διαδικτυακή πύλη του ελληνικού δημοσίου, «gov.gr» και μπορεί να προμηθευτεί τα έγγραφα που χρειάζονται από εκεί, πάντοτε με την συγκατάθεσή σου.

Αξίζει να γνωρίζεις ότι:

Η Viva Wallet Holdings διαθέτει ελληνική τραπεζική άδεια, με την επωνυμία VivaBank, καθώς και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Μέσω της Viva Wallet μπορείς να λάβεις πληρωμές από πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες των πιο γνωστών εταιρειών, Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Bancontact, JCB και μόνο για την Ελλάδα του Diners Club.

Viva Wallet για επαγγελματίες:

Η Viva Wallet προσφέρει για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει και τις τραπεζικές υπηρεσίες και πλέον μπορείς να ανοίξεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό εύκολα και γρήγορα μέσω της Viva Wallet, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσεις δεκάδες δικαιολογητικά και χωρίς γραφειοκρατία.

Πώς δημιουργείς έναν επαγγελματικό λογαριασμό και τι δικαιολογητικά απαιτούνται;

Χρειάζονται λίγα και απλά βήματα:

  • Ανοίγεις πρώτα έναν προσωπικό λογαριασμό στο gov.gr.
  • Απαντάς «ΝΑΙ» στην ερώτηση αν θα χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό για επαγγελματικούς σκοπούς, επιλέγεις τη χώρα στην οποία έχει την έδρα της η επιχείρησή σου και καταχωρείς την εμπορική της επωνυμία.
  • Καταχωρείς τον διακριτικό της τίτλο, το ΑΦΜ της και επιλέγεις από τη σχετική λίστα τη νομική της μορφή.
  • Επιλέγεις την κατηγορία εμπόρου και τη δραστηριότητα της επιχείρησης. Συμπληρώνεις τις πληροφορίες που ζητούνται για την εταιρική δομή της.
  • Αμέσως μετά, δηλώνεις αν είσαι εξουσιοδοτημένο άτομο να ανοίξεις λογαριασμό και σου ζητούν να καταχωρήσεις το ΑΦΜ της επιχείρησης και να συμπληρώσεις τα στοιχεία συναλλακτικής δραστηριότητας και οικονομικού προφίλ.
  • Αφού τα κάνεις αυτά, η διαδικασία ολοκληρώνεται και μπορείς να μπεις στον επαγγελματικό σου λογαριασμό.
  • Όπως κατάλαβες, τα πάντα γίνονται χωρίς να κουνηθείς από τον υπολογιστή σου!

💡 Διάβασε επίσης: Aνέπαφη πληρωμή με κινητό: Τι πρέπει να ξέρω & πώς γίνεται;

Τι είναι το Viva Wallet POS;

Ως καταναλωτής, ίσως έχει τύχει να σου ζητήσουν να περάσεις την κάρτα σου για πληρωμή, όχι δίπλα ή πάνω από κάποιο «παραδοσιακό» τερματικό POS, αλλά από ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια σου στέλνουν με email την απόδειξη.

Αν σου έχει τύχει, αυτή είναι η καινοτόμος εφαρμογή Viva Wallet POS. Αν δεν σου έχει τύχει, θα σου τύχει σίγουρα στο μέλλον ενώ μπορείς να μάθεις περισσότερα για την εφαρμογή στο κείμενο που ακολουθεί.

Η Viva Wallet παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα. To Viva Wallet POS δίνει τη δυνατότητα να δεχθείς πληρωμές με κάρτα, είτε ανέπαφες είτε με PIN.

Το Viva Wallet POS app είναι μία δωρεάν εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να δέχεσαι πληρωμές με κάρτα χρησιμοποιώντας μόνο το τηλέφωνό σου και χωρίς να χρειάζεσαι καλώδια ή τερματικό. Μετατρέπεις δηλαδή το κινητό σου τηλέφωνο σε τερματικό.

Πώς λειτουργεί το Viva Wallet POS;

Αφού πρώτα ανοίξεις λογαριασμό στη Viva Wallet, μπορείς να παραγγείλεις το τερματικόViva Wallet POS και το ενεργοποιείς σε πέντε λεπτά και δέχεται πληρωμές.

Βήμα 1ο: Συμπληρώνεις το ποσό της πληρωμής στο κινητό σου τηλέφωνο που παίζει το ρόλο τερματικού

Βήμα 2ο: Περνάς την κάρτα ή το κινητό τηλέφωνο ή το apple watch του πελάτη από την πίσω πλευρά του POS για να γίνει η επεξεργασία των στοιχείων της κάρτας

Βήμα 3ο: Αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία της κάρτας, τα χρήματα της συναλλαγής πιστώνονται την επόμενη ημέρα στον επαγγελματικό λογαριασμό Viva Wallet

Μπορείς να στείλεις την απόδειξη για τη συναλλαγή ψηφιακά, είτε μέσω e-mail  ή με μήνυμα στο κινητό του πελάτη.

Τι είναι το Tap To Phone;

Για να δέχεται πληρωμές με τη λειτουργία «Tap To Phone», μέσω του Viva Wallet App, θα πρέπει να έχεις επαγγελματικό λογαριασμό Viva Wallet, τον οποίο ανοίγεις πολύ εύκολα όπως είδες πιο πάνω. Θα πρέπει, επίσης, να διαθέτεις Android κινητό ή tablet, έκδοσης τουλάχιστον 8.1 και φυσικά με τεχνολογία NFC.

Η λειτουργία «Tap To Phone» δίνει τη δυνατότητα στις μικρές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο για να δέχονται πληρωμές με κάρτα, χωρίς τη χρήση επιπλέον λογισμικού.

Viva Wallet POS - Τιμές

Η Viva Wallet προσφέρει 6 διαφορετικούς τύπους τερματικών, με εύρος τιμών από 69 έως 399 ευρώ. Όπως είπαμε, βέβαια, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή Viva Wallet POS app και να κάνεις το κινητό σου τερματικό, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσεις συσκευή.

💡 Διάβασε επίσης: Επενδυτικά προγράμματα: Υπάρχουν έξυπνες επενδύσεις χρημάτων;

Έχει κάρτα το Viva Wallet;

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι Viva Wallet Debit Card για επαγγελματίες και επιχειρήσεις:

  • Η χρεωστική κάρτα Viva Wallet Digital First, η οποία είναι η βασική κάρτα της επιχείρησής σου
  • Η χρεωστική κάρτα Viva Wallet Employee, που απευθύνεται  στους υπαλλήλους της εταιρείας σου

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της κάρτας Viva Wallet Digital First είναι ότι δεν αναγράφει στοιχεία όπως ο αριθμός της κάρτας, η ημερομηνία λήξης και ο κωδικός ασφαλείας CVV. Για λόγους ασφαλείας αναγράφει μόνο το ονοματεπώνυμό σου.

Για να την αποκτήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή Viva Wallet και να την ενεργοποιήσεις πολύ γρήγορα. Μπορείς να την προσθέσεις στο Google Pay ή στο Apple Pay για να κάνεις πληρωμές ψηφιακά.

Viva Wallet για ιδιώτες

Η Viva Wallet δεν είναι μόνο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Μπορείς να ανοίξεις Viva Wallet λογαριασμό ακόμη και αν είσαι ιδιώτης. Ο λογαριασμός που θα ανοίξεις θα είναι της μορφής IBAN και μέσω αυτού θα μπορείς να διενεργείς συναλλαγές, όπως μεταφορές και πληρωμές λογαριασμών. Έχεις και τη δυνατότητα να αποκτήσεις χρεωστική κάρτα.

Θα πρέπει ωστόσο να μην ξεχνάς ότι μιλάμε για μία ψηφιακή τράπεζα που δεν έχει καταστήματα και δεν δίνει δάνεια, ούτε βέβαια πιστωτικές κάρτες.

Επίσης, για να ανοίξεις λογαριασμό είναι υποχρεωτική η χρήση του eGov KYC, άρα θα πρέπει να κάνεις χρήση των κωδικών TaxisNet. Ακολουθείς τη διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του gov.gr, όπου υπάρχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία σου και πολύ γρήγορα έχεις τον λογαριασμό σου έτοιμο.

Και τώρα ξέρεις όσα χρειάζεσαι για το Viva Wallet και POS. Αν ψάχνεις λύσεις POS για την επιχείρησή σου, ξεκίνα από το insurancemarket Money. Στην πλατφόρμα μας βρίσκεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και συγκρίνεις προϊόντα POS, εύκολα και γρήγορα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.