Insurancemarket.gr

report 2021

Το Ιnsurancemarket, η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημοσιεύει για 4η συνεχή χρονιά το ετήσιο Report του, βασισμένο στις αναζητήσεις και τις επιλογές των 1.500.000+ χρηστών της πλατφόρμας.

Φέτος, εκτός από τις αλλαγές στον ασφαλιστικό τομέα, περιλαμβάνει και δεδομένα για την ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά / τραπεζικά προϊόντα.

Τι άλλαξε στο χώρο της ασφάλισης το 2021;

Το 2021 πήρε τη σκυτάλη της πανδημίας από το 2020 με τις συνέπειές της να εξακολουθούν να είναι εμφανείς. Όπως είναι φυσικό, η χρονιά που μας πέρασε έφερε αλλαγές σε όλους τους τομείς με την ασφάλεια, την ενέργεια αλλά και το χρήμα να μη λείπουν από το τοπίο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Insurancemarket, το 2020 τα ασφάλιστρα είχαν ήδη αρχίσει την πτωτική τάση σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα, το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου ήταν 155,3€ / έτος και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής ήταν 86,8€ / έτος. *

Το 2021 το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου έπεσε στα 140,12€ / έτος και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής στα 80,7€/ έτος!

Πώς προέκυψε αυτό;

Μπορεί μετά το lockdown να κυκλοφόρησαν ξανά τα αυτοκίνητα στους δρόμους, όμως η ζήτηση για νέα συμβόλαια ήταν αρκετά περιορισμένη με αποτέλεσμα να μειωθούν κι άλλο τα ασφάλιστρα.

Επιπλέον, ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά είναι πλέον μεγάλος, με αποκορύφωμα τις περιόδους των εκπτώσεων (Black Friday & Cyber Week).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα χαμηλότερα ασφάλιστρα για τους καταναλωτές και μεγαλύτερη ανακούφιση για την τσέπη τους!

*αφορά το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου / μηχανής για τα βασικά πακέτα!

Η Οδική Βοήθεια δεν είναι υποχρεωτική κάλυψη, είναι όμως πολύτιμη. Αν ακινητοποιηθεί το όχημά σου λόγω βλάβης, ελαστικών, βενζίνης ή άλλων απροόπτων, η Οδική Βοήθεια θα έρθει και θα το μετακινήσει.

Αν η επισκευή μπορεί να γίνει επιτόπου, τότε γίνεται. Διαφορετικά, θα σου ρυμουλκήσουν το όχημα σε συνεργαζόμενο συνεργείο της ασφαλιστικής σου. Η Ελλάδα έχει τον 4ο γηραιότερο στόλο οχημάτων στη Ευρώπη, οπότε η οδική βοήθεια είναι απλά must!

Ακόμη, η θραύση κρυστάλλων είναι αυτή που θα καλύψει τα κόστη επισκευής & αντικατάστασης των κρυστάλλων του οχήματος από τυχαίο συμβάν.

Και γιατί αποτέλεσε τη δεύτερη πιο δημοφιλή κάλυψη;

Επειδή για ένα πολύ μικρό κόστος, μπορεί να καλυφθεί ένας πολύ ακριβός κίνδυνος, το να χρειαστεί αλλαγή στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου.

Η αυξητική τάση των συμβολαίων ετήσιας διάρκειας είχε ξεκινήσει από το 2020, όμως το 2021 τα ετήσια συμβόλαια βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των οδηγών στην Ελλάδα έναντι της εξάμηνης, της τρίμηνης και της ετήσιας διάρκειας.

Ο λόγος; Η ετήσια ασφάλεια έχει το χαμηλότερο ασφάλιστρο ανά μήνα και είναι έως και 20% φθηνότερη από την εξάμηνη διάρκεια. Επιπλέον, στο insurancemarket.gr υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης με έως 12 άτοκες δόσεις.

Αυτοί και μόνο είναι αρκετοί λόγοι για να οδηγήσουν τους οδηγούς στην επιλογή ενός συμβολαίου με ετήσια διάρκεια.

Υπήρξαν και πολλά πράγματα, τα οποία δεν άλλαξαν. Για παράδειγμα:

Τα ακριβότερα ασφάλιστρα (κατά μέσο όρο) φαίνεται πως τα έχει η Αττική. Τα πιο οικονομικά ασφάλιστρα φαίνεται να τα έχει το Βόρειο Αιγαίο.

Άνδρες και γυναίκες πληρώνουν τα ίδια ασφάλιστρα. Βάσει νομοθεσίας δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση λόγω φύλου.

Το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου στην Ελλάδα παραμένει το μαύρο. Ακολουθείται από το ασημί, το μπλε, το γκρι και το λευκό.

Η πλειοψηφία των οδηγών επιλέγει σταθερά το βασικό πακέτο ασφάλισης. Η μικτή ασφάλεια προσφέρει τα περισσότερα, αλλά λόγω κόστους παραμένει τελευταία στις προτιμήσεις.

Στο insurancemarket, εκτός από ασφάλεια οχημάτων μπορείς να βρεις και ασφάλεια κατοικίας. Με βάση λοιπόν τα συμβόλαια κατοικίας που εκδίδονται μέσω της πλατφόρμας, υπήρξαν τα εξής ευρήματα:

Πάνω από τα μισά συμβόλαια κατοικίας που εκδόθηκαν ήταν για την Αττική. Δεύτερη στην έκδοση ασφάλειας κατοικίας ήρθε η Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησε η Μαγνησία, η Λάρισα και η Αχαΐα με αρκετά χαμηλότερα ποσοστά.

Οι περισσότεροι κάνουν ασφάλεια κατοικίας επειδή είναι δανειολήπτες και τους υποχρεώνει η τράπεζα.

Ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει το ύψος των ασφαλίστρων είναι η αξία του ακινήτου, η οποία διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και την ποιότητα κατασκευής.

Ο ευκολότερος τρόπος να έχεις πάντα το καλύτερο!

Άτοκες δόσεις

Τώρα μπορείς να εξοφλήσεις μέσω πιστωτικής κάρτας με έως 12 άτοκες δόσεις

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής

Δεσμευόμαστε ότι αν βρεις χαμηλότερη τιμή αλλού, σου επιστρέφουμε τη διαφορά

24/7 εξυπηρέτηση

Πάντα δίπλα σου

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος είναι πάντα στη διάθεσή σου όποτε τον χρειαστείς

Νομικές Συμβουλές

Δωρεάν Υπηρεσία Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Παροχή Νομικών Συμβουλών ARAG SE