Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Κάρτες / Aνέπαφη πληρωμή με κινητό: Τι πρέπει να ξέρω & πώς γίνεται;

Aνέπαφη πληρωμή με κινητό: Τι πρέπει να ξέρω & πώς γίνεται;

Aνέπαφη πληρωμή με κινητό: Τι πρέπει να ξέρω & πώς γίνεται;

Έχεις το τηλέφωνό σου μαζί πιο συχνά από ό,τι το πορτοφόλι ή την τσάντα σου; Αν ναι, τότε η πληρωμή με κινητό μπορεί να σε βολέψει πραγματικά πολύ. Πέρα από το πόσο εύκολο είναι να πληρώσεις με το κινητό που ήδη κρατάς στα χέρια σου, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να επιλέξεις την πληρωμή ανέπαφα.

Η ασφάλεια των συναλλαγών είναι ένας από τους λόγους. Τα εργαλεία πληρωμής μέσω κινητού μπορούν να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια από τις παραδοσιακές κάρτες με μαγνητική λωρίδα, οι οποίες είναι ευαίσθητες σε παραβιάσεις δεδομένων. Ακόμα, αν έχεις πολλές κάρτες είναι ευκολότερο να βρεις αυτή που θες στο κινητό σου από το να κουβαλάς μαζί σου μια φαρέτρα από κάρτες.

Παρακάτω θα μάθεις πώς λειτουργεί η πληρωμή σε POS με κινητό και τον ρόλο του NFC στο κινητό σου.

#1 Aνέπαφη πληρωμή με κινητό: τι είναι και πώς λειτουργεί;

ου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη χρεωστική/πιστωτική κάρτα σου για να αγοράσεις κάτι και να καθυστερείς πόση ώρα επειδή έχει χαθεί μέσα στην τσάντα “άβυσσο”; Ναι, αυτή τη συνθήκη δεν χρειάζεται να τη ζήσεις ξανά!

Με την έλευση των ανέπαφων πληρωμών με κινητό, η αγορά αγαθών και υπηρεσιών γίνεται ευκολότερη και απαιτεί μερικές απλές κινήσεις του χεριού. Ουσιαστικά, απλώς κουνάς το smartphone σου πάνω από το POS του σημείου πώλησης, χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις κωδικούς PIN ή να περιμένεις έγκριση, και η πληρωμή σου αφαιρείται αυτόματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό στη στιγμή.

Είναι ασφαλές, γρήγορο και βολικό και αντικαθιστά το γεμάτο με κάρτες πορτοφόλι σου, με ένα ψηφιακό πορτοφόλι! Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές ψηφιακού πορτοφολιού είναι οι εξής:

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Οι ανέπαφες πληρωμές καθιστούν εύκολη τη μεταφορά χρημάτων χωρίς ποτέ να χρειαστεί να αγγίξεις άλλο άτομο ή αντικείμενο, ούτε καν την τσάντα σου.

Πώς γίνεται η πληρωμή με κινητό NFC;

Οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού είναι το μέλλον! Αυτά που χρειάζεσαι είναι τα εξής:

  • Κινητό με NFC δυνατότητα,
  • έναν τραπεζικό λογαριασμό συνδεδεμένο με τον αριθμό σου
  • και μία από τις ειδικές εφαρμογές. Απλά κατέβασέ την από το σχετικό store και ιδού! Τώρα, δεν θα ψάχνεις πια για μετρητά στα καταστήματα.

👉🏼 Το NFC είναι η τεχνολογία που επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές. Οι πληρωμές μέσω κινητού NFC είναι δυναμικά κρυπτογραφημένες, γεγονός που τις καθιστά έναν από τους πιο ασφαλείς τρόπους πληρωμής.

#2 Ποιες τράπεζες έχουν εφαρμογές για ανέπαφες πληρωμές με κινητό;

Οι ανέπαφες πληρωμές με κινητό εξυπηρετούνται από τις παρακάτω εφαρμογές τραπεζών:

Ανέπαφη πληρωμή με κινητό – Alpha Bank

My Alpha Wallet: Με το ψηφιακό πορτοφόλι της Alpha Bank, μπορείς να κάνεις γρήγορες και εύκολες ανέπαφες πληρωμές με το κινητό σου. Επιπλέον, μένεις ενήμερος για όλες τις συναλλαγές μέσω push notification. Η ενεργοποίηση του NFC είναι απαραίτητη.

Ανέπαφη πληρωμή με κινητό – Eurobank

Eurobank Mobile App: Με την εφαρμογή e-banking της Eurobank, μπορείς να παρακολουθείς τους λογαριασμούς σου και να παρακολουθείς όλες τις κινήσεις – όπως πληρωμές, μεταφορές κ.λπ. Μπορείς ακόμη και να συνδέσεις μια κάρτα για επιλογές πληρωμών με δυνατότητα NFC, όπου το WiFi δεν είναι απαραίτητο!

Ανέπαφη πληρωμή με κινητό – Τράπεζα Πειραιώς

Winbank Mobile: Η ανέπαφη πληρωμή με κινητό από την Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας winbank pay. Μπορείς να την ενεργοποιήσεις μέσω του μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής. Μόλις ενεργοποιηθεί, δεν χρειάζεσαι wi-fi ή δεδομένα, με όλες τις τραπεζικές κάρτες σου να συνδέονται αυτόματα και να είναι έτοιμες προς χρήση, αρκεί να έχεις κινητό με NFC.

Ανέπαφη πληρωμή με κινητό – Εθνική Τράπεζα

NBG Mobile Banking: Η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών από κινητό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις τη δυνατότητα αυτή στο mobile app, έχοντας ενεργοποιημένη τη λειτουργία NFC του κινητού σου.

📢 Παρακολούθησε καθημερινά τις συναλλαγές στην εφαρμογή για να βεβαιωθείς ότι είναι όλες νόμιμες και πραγματοποιήθηκαν από εσένα.

#3 Ανέπαφες πληρωμές με Google Pay/ Apple Pay

Η χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε για αγορές, τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στις online συναλλαγές. Οι τεχνολογικοί γίγαντες Google και Apple προσχώρησαν επίσης στη μάχη με τις δικές τους εκδόσεις: Google Pay και Apple Pay κάνοντας τις ανέπαφες πληρωμές πιο εύκολες από ποτέ.

Ακόμη, αν έχεις κάποια κάρτα που δίνεται από Ψηφιακή Τράπεζα, μπορείς επίσης να την προσθέσεις στο πορτοφόλι σου. Για παράδειγμα, η κάρτα revolut στη ψηφιακή της μορφή προστίθενται στο wallet του τηλεφώνου σου και έπειτα πραγματοποιείς με το κινητό σου ανέπαφες πληρωμές, όπου και αν βρίσκεσαι!

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν πληρωμές με κινητό;

Για να κάνεις πληρωμές με το κινητό σου πρέπει να το υποστηρίζει και η συσκευή. Δες εδώ ποια μοντέλα smartphone υποστηρίζουν την ανέπαφη πληρωμή:

  • Το παλαιότερο μοντέλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Apple Pay είναι το iPhone 6.
  • Το Google Pay λειτουργεί σε οποιοδήποτε smartphone Android 5.0 (ή νεότερο) με Near-Field Communication (το γνωστό NFC).
  • Το Samsung Pay λειτουργεί στο Samsung Galaxy s6 και σε πιο πρόσφατα μοντέλα και στη σειρά smartphone Galaxy A.

Η ανέπαφη πληρωμή με κινητό είναι μια νέα τεχνολογία που μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε ασφαλείς και βολικές αγορές χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε κέρματα ή χαρτονομίσματα.

Αξιοποιώντας βιομετρικές μετρήσεις, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και η αναγνώριση προσώπου, η τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών γίνεται γρήγορα ο πιο δημοφιλής τρόπος πληρωμής αγαθών και υπηρεσιών. Τέλος, έχεις αυξημένη ασφάλεια, εξοικονομείς χρόνο και μειώνεις την άσκοπη κατανάλωση χαρτιού.

📌 Και αν θέλεις να αποκτήσεις σήμερα μία νέα πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, έλα στο insurancemarket Χρήμα. Εδώ, πρώτα συγκρίνεις την αγορά και έπειτα επιλέγεις αυτό που σε συμφέρει περισσότερο!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.