Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Κάρτες / Apple Pay – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Apple Pay – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

apple pay πληρωμές

Το Apple Pay είναι ένας καινοτόμος, ασφαλής και εύκολος τρόπος για να διενεργείς ανέπαφες πληρωμές με κάρτες σε φυσικά καταστήματα καθώς και στο διαδίκτυο. Στην ουσία χρησιμοποιείς το iPhone, το iPad, το Mac ή το Apple Watch, για τις συναλλαγές σου αντί να έχεις μαζί σου κανονικές κάρτες.

Από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες η Alpha Bank είναι η πρώτη που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να εντάξουν τις κάρτες Visa & Mastercard στο Apple Pay. Σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας, από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η υπηρεσία έως σήμερα, περισσότεροι από 53.000 πελάτες έχουν συνδέσει τις κάρτες τους με το Apple Pay.

Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη από την Viva Wallet και τις fintech Revolut, Edenred, N26, Monese.

Τι κερδίζεις

Το πρώτο πράγμα που κερδίζεις με το Apple Pay είναι ευκολία. Πηγαίνεις για ψώνια και δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου 1 ή… 10 διαφορετικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Αναβαθμίζεται η αγοραστική σου εμπειρία αφού μπορείς να κάνεις αγορές έχοντας πάνω σου μόνο το κινητό ή το ρολόι σου. Περνάς το κινητό ανέπαφα από το τερματικό σαν να ήταν κάρτα και η συναλλαγή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.

Στο Apple Pay μπορείς να καταχωρήσεις 12 μοναδικές κάρτες στα μοντέλα iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus και Apple Watch Series 3, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές μπορείτε να καταχωρήσετε έως 8 μοναδικές κάρτες. Να ξέρεις επίσης ότι η ίδια κάρτα μπορεί να καταχωρηθεί σε διαφορετικές συσκευές.

Η ασφάλεια είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Apple Pay. Όταν χρησιμοποιείς πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί της κάρτας σου δεν αποθηκεύονται στη συσκευή, ούτε όμως και στους διακομιστές της Apple. Γι’ αυτό σου παρέχεται ένας μοναδικός ψηφιακός αριθμός λογαριασμού. Ο αριθμός αυτός κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Secure Element, ένα πιστοποιημένο τσιπ βιομηχανικού τύπου που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα στοιχεία πληρωμής.

Τι να προσέξεις

⚠️ Το βασικό μειονέκτημα του Apple Pay σήμερα είναι ότι δεν το χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες ελληνικές Τράπεζες, που σημαίνει ότι αν διαθέτεις τις συσκευές της Apple αλλά δεν είσαι πελάτης των τραπεζών (ψηφιακών ή μη) που προαναφέρθηκαν, θα συνεχίσεις να κουβαλάς μαζί σου τις κάρτες σου.

⚠️ Εξαρτάσαι από το κινητό σου. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας που η κάθε έξυπνη συσκευή κυριαρχεί στην καθημερινότητα, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις το κινητό σου (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή) φορτισμένο. Γιατί αλλιώς θα αναγκαστείς ξανά να αναζητήσεις το… πορτοφόλι σου.

Η γνώμη του ειδικού

💡 Αν είσαι από τους πιστούς οπαδούς του δημιουργήματος του Steve Jobs, είναι προφανές ότι το Apple Pay ήρθε για να σε γοητεύσει ακόμη περισσότερο. Στην ουσία πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, που αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες των συστημάτων της Apple για να σου δώσει μία μοναδική εμπειρία. Το κακό είναι ότι δεν το προσφέρουν, ακόμη τουλάχιστον, όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες και επομένως δεν μπορείς να έχεις όλες τις κάρτες στο ψηφιακό αυτό πορτοφόλι.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.