Metlen Energy & Metals

protergia

protergia logo

Protergia: Μάθε για τις χρεώσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο!

Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας το 2001. Το 2010 εξαγόρασε το 50,1% της Endesa Hellas, η οποία και μετονομάστηκε σε Protergia, τον πάροχο ενέργειας που γνωρίζουμε σήμερα. Το 2017, πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», με τις βασικές θυγατρικές της «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.», «PROTERGIA A.E.» και «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε.» Η εταιρεία τον Ιούνιο του 2024 παρουσίασε τη νέα της επωνυμία «Metlen Energy & Metals».

Η Προτέργια είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεταξύ των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας (σύμφωνα με το δελτίο του ΔΕΔΔΗΕ για τα Μερίδια Αγοράς 2023), με ποσοστό 6,26% στη Χαμηλή Τάση. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Τον Δεκέμβριο του 2023, επίσης, ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Watt+Volt στην Protergia.

Δραστηριότητα:

 1. Ηλεκτρική Ενέργεια
 2. Φυσικό Αέριο
 3. Έργα ΑΠΕ
 4. Οικιακοί Φορτιστές
 5. Σταθμοί Φόρτισης
 6. Πράσινη Ενέργεια

Συχνές ερωτήσεις

Οι χρεώσεις της Protergia, όπως και η τιμή κιλοβατώρας, διαμορφώνονται ανάλογα με την εμπορική πολιτική της εταιρείας, αλλά και τις συνθήκες της χονδρεμπορικής αγοράς.

Ανάλογα με τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου που διαμορφώνονται καθημερινά, οι πάροχοι (μέσα στους οποίους ανήκει και η Προτέργια) αποφασίζουν για την εμπορική πολιτική τους.

Θέλεις προσφορές για φυσικό αέριο και ρεύμα; Σύγκρινε δωρεάν στο insurancemarket και δες την τιμή κιλοβατώρας ανά πάροχο αναλυτικά, για να επιλέξεις αυτό που σε συμφέρει περισσότερο.

Τα προγράμματά της για το σπίτι συνολικά είναι πέντε και θα τα βρεις παρακάτω:

 • Πράσινο: Protergia Οικιακό Value Special, το ειδικό τιμολόγιο της Protergia.
 • Κίτρινο: Protergia Οικιακό Value Simple, Protergia Οικιακό Value Fair, Protergia Οικιακό Plus, τα κυμαινόμενα τιμολόγιά της.
 • Μπλε: Ένα είναι το πακέτο της Προτέργια σταθερής χρέωσης, το Protergia Οικιακό Value Safe με σταθερό τιμολόγιο για 6 μήνες.

Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα και για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο προγράμματα της Προτέργια για φυσικό αέριο, το Protergia Αυτόνομο και Protergia Κοινόχρηστο.

Είναι λογικό να μπερδευτείς με τόση πληροφορία. Οι προσφορές της Protergia είναι πολλές, όπως και άλλων παρόχων ενέργειας. Οπότε, μπες στην πλατφόρμα μας, σύγκρινε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κάθε προμηθευτή και διάλεξε το καλύτερο!

Για την επιχείρησή σου μπορείς να βρεις συνολικά 15 προγράμματα. Αναλυτικότερα:

 • Ειδικό τιμολόγιο (Πράσινο): Protergia Επαγγελματικό 1 Value Special, Protergia Επαγγελματικό 2 Value Special και Protergia Επαγγελματικό 3 Value Special.
 • Κυμαινόμενο τιμολόγιο (Κίτρινο): Protergia Επαγγελματικό 1 Value Simple, 2 Value Simple, 3 Value Simple. Το Protergia Επαγγελματικό 1 Value Fair, 2 Value Fair, 3 Value Fair. Και το Protergia Επαγγελματικό 1 Plus, 2 Plus και 3 Plus.
 • Σταθερό τιμολόγιο (Μπλε): Προσφέρεται το Protergia Επαγγελματικό 1 Value Safe, 2 Value Safe και 3 Value Safe.

Για φυσικό αέριο υπάρχει το πρόγραμμα Επαγγελματικό Φυσικό Αέριο.

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία της κατανάλωσής σου και να δεις προσφορές ειδικά για τον χώρο σου, από την Protergia και άλλους παρόχους.

Η Protergia είναι ο πρώτος σε προτιμήσεις, μεταξύ των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τα Μερίδια Αγοράς του 2023. Πάνω από 500.000 νοικοκυριά έχουν επιλέξει Προτέργια για το ρεύμα ή το φυσικό αέριό τους.

Η εταιρεία παρέχει τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, στην οποία μπορείς να εκφράσεις τις απορίες σου και να ζητήσεις πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την παροχή και την κατανάλωσή σου.

Αναζητώντας για την Protergia κριτικές μέσω της Google, μπορείς να εντοπίσεις αληθινές αξιολογήσεις πελατών της, όπως και για τα καταστήματά της.

Η εταιρεία διαθέτει προγράμματα για μετρητές με νυχτερινή κατανάλωση (Γ1Ν). Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου καθορίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ και είναι ίδιο για όλες τις εταιρείες.

Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου. Ωράριο νυχτερινού ρεύματος:

 • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
 • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου. Το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος αρχίζει από τις 23:00 μέχρι τις 07:00, για όλους τους πελάτες.

Θέλεις νυχτερινό ρεύμα Protergia; Πρώτα θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον ανάλογο μετρητή. Κάλεσε στο 11500 ή στο 211 190 0500 για να κάνεις αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο λογαριασμός να εκδίδεται στο όνομά σου! 

Όσο για την εγκατάσταση του νέου μετρητή, θα σου κοστίσει 34 ευρώ + ΦΠΑ.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να πληρώσεις τον λογαριασμό σου, ακόμα και χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Οι τρόποι αυτοί είναι:

 1. Απευθείας στο site της protergia
 2. Στο δίκτυο καταστημάτων της protergia
 3. Μέσω της εφαρμογής protergiaApp με την κάρτα σου
 4. Στο livepay.gr με οποιαδήποτε κάρτα
 5. Με μετρητά, πάγια εντολή, web banking, phone banking, μέσω της εφαρμογής winbank mobile και στα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών APS της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς χρέωση, με τη χρήση του Κωδικού Πληρωμής
 6. Μέσω phone banking – web banking της τράπεζάς σου
 7. Σε καταστήματα τραπεζών και στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο επίσημο site της Protergia.

Πώς θα μοιάζει ο λογαριασμός που θα παίρνεις στα χέρια σου; Τι σημαίνει κάθε πεδίο; Δες εδώ: 

Ας πούμε πως για οποιονδήποτε λόγο δεν σε ικανοποιεί η σύνδεσή σου στην Προτέργια, έχεις παράπονα και θέλεις να αλλάξεις πάροχο ή πρόγραμμα. Ή μπορεί να θέλεις διακοπή παροχής γιατί αλλάζεις σπίτι. Τότε τι γίνεται; 

Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να κάνεις διακοπή συμβολαίου στην Protergia. Θα πρέπει να συμπληρώσεις το έντυπο καταγγελίας σύμβασης: 

Και να το καταθέσεις στην εταιρεία. Όμως πρόσεξε! Αν καταγγείλεις τη σύμβαση πριν τη λήξη του συμβολαίου σου, είναι πολύ πιθανό να χρεωθείς με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Οπότε, ίσως σε συμφέρει οικονομικά να κάνεις διακοπή της συνεργασίας σου με τον πάροχο, όταν το συμβόλαιο λήξει. 

Δεν θυμάσαι πότε λήγει το συμβόλαιό σου; Κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών της protergia και μάθε! 

Η Protergia ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της εταιρείας Watt+Volt τον Δεκέμβριο του 2023. Πλέον απευθύνεσαι και εξυπηρετείσαι μόνο από την Protergia.

Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικότερα μέσω των σχετικών συχνών ερωτήσεων από εδώ στο σημείο Συχνές Ερωτήσεις για Πελάτες Watt+Volt για τα καταστήματα που εξυπηρετούν, τα τιμολόγια κ.α.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Protergia είναι διαθέσιμη Δευτέρα με Σάββατο: 08:00 – 21:00 και Κυριακή 09:00 – 19:00. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 18311 και 210 344 8500.

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με την Προτέργια είναι οι εξής:

 • Με το Probot στη σελίδα της εταιρείας (δηλαδή στο Protergia live chat)
 • Facebook Messenger
 • Φόρμα επικοινωνίας
 • Click 2 Call
 • Στο δίκτυο καταστημάτων Protergia

Μπορείς να επιλέξεις απευθείας τον πάροχο ενέργειας που σου ταιριάζει μέσω του insurancemarket. Έτσι, η αλλαγή θα γίνει εύκολα χωρίς να ταλαιπωρηθείς! Τα βήματα είναι απλά:

👆🏻 Μας λες αν ψάχνεις πάροχο ρεύματος ή φυσικού αερίου. Για το ρεύμα, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις τα στοιχεία της τωρινής σου κατανάλωσης και για το αέριο μόνο τα προσωπικά σου στοιχεία.

🔎 Συγκρίνεις δωρεάν παρόχους ενέργειας.

📞 Επιλέγεις προσφορά και μας δίνεις τα στοιχεία σου, για σε ενημερώσει εκπρόσωπος της εταιρείας τηλεφωνικά.

📨 Λαμβάνεις την αίτηση για να την υπογράψεις. Μετά από αυτό το βήμα απλά λαμβάνεις την επιβεβαίωση για την ολοκλήρωση της αίτησής σου ηλεκτρονικά.

Από τη στιγμή που γίνεται η επιβεβαίωση, είσαι εντάξει. Στο τέλος, η protergia (ή οποιοσδήποτε άλλος πάροχος της επιλογής σου!) θα αναλάβει την παροχή σε ρεύμα ή και φυσικό αέριο στο σπίτι ή την επιχείρησή σου.

Ο ευκολότερος τρόπος για να έχεις πάντα το καλύτερο!

Σύγκρινε παρόχους Ενέργειας σε 1′

& μείωσε το κόστος του ρεύματός σου!

σύγκριση ενέργειας

Σύγκριση σε 1'

Συγκρίνοντας τον τωρινό σου πάροχο, μπορείς εύκολα να δεις αν είναι ο καλύτερος για εσένα!

φθηνό ρεύμα

Εξοικονόμηση

Αλλάζοντας στον πάροχο που σε συμφέρει, εξοικονομείς έως και 230€* ετησίως στο λογαριασμό σου!

αλλαγή παρόχου

Πάντα δίπλα σου

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος είναι πάντα στην διάθεσή σου, πριν και μετά την αλλαγή παρόχου.

εύκολη διαδικασία

Ευκολία

Μπορείς να αλλάξεις στον πάροχο που μεγιστοποιεί το ετήσιο όφελός σου με ένα μόνο κλικ!