Member of elinoil

elin

ελινόιλ ρεύμα - φυσικό αέριο

Ελίν ρεύμα & φυσικό αέριο

Από το 1954, η ΕΛΙΝΟΙΛ αποτελεί έναν όμιλο που δραστηριοποιείται στα πρατήρια καυσίμων, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα λιπαντικά οχημάτων και βιομηχανίας, τα στέρεα καύσιμα και στο διεθνές εμπόριο.

Η Ελίν εισήλθε και στην αγορά ρεύματος και φυσικού αερίου το 2018, ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τον πάροχο και να πάρεις προσφορά για το σπίτι ή την επιχείρησή σου; Έχουμε ό,τι χρειάζεσαι.

Συχνές ερωτήσεις

Η εταιρεία προσφέρει ποικιλία προγραμμάτων για όλες τις ανάγκες των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, στον πάροχο ενέργειας Ελίν μπορείς να βρεις τα εξής προγράμματα:

#1 Ρεύμα Ελίν

Για το σπίτι:

Ειδικό τιμολόγιο (Πράσινο):

Power On! Home Green

Κυμαινόμενο τιμολόγιο (Κίτρινο):

Power Οn! Home, Power Οn! Home Easy

Σταθερό τιμολόγιο (Μπλε):

Power Οn! Blue Day

Power On! Blue Day & Night

Για την επιχείρηση:

Ειδικό τιμολόγιο (Πράσινο):

Power On! Business Green

Κυμαινόμενο τιμολόγιο (Κίτρινο):

Power On! Business 21, Power On! Business 22, Power On! Business 23, Power On! Business Easy

Σταθερό τιμολόγιο (Μπλε):

Power Οn! Blue Business 21, Power Οn! Blue Business 22, Power Οn! Blue Business 23

#2 Φυσικό αέριο Ελίν

Για το σπίτι:

Gas Οn! Home Easy, Gas On! Home Relax

Για κοινόχρηστα:   

Gas On! Κοινόχρηστο Easy

Για την επιχείρηση:

Gas Οn! Business Easy

Επίσης, η Ελίν προσφέρει συνδυαστικά προγράμματα ρεύματος και φυσικού αερίου, προκειμένου να εξασφαλίσεις ακόμα και 30% έκπτωση στη χρέωση προμήθειας φυσικού αερίου.

Εάν είσαι δικαιούχος ΚΟΤ, για να επωφεληθείς από επιπλέον εκπτώσεις, θα κάνεις αίτηση για ένταξη στο νέο ΚΟΤ, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού προγράμματος της Η.ΔΙ.Κ.Α.

Θα ψάχνεις να βρεις την καλύτερη λύση για το σπίτι ή την επιχείρησή σου. Όμως, θα πέφτεις πάνω σε δυσνόητους όρους και θα δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αν η τιμή ανά κιλοβατώρα ή η ρήτρα αναπροσαρμογής – σε όσα προγράμματα εφαρμόζεται – είναι πραγματικά ωφέλιμη για σένα.

Πρακτικά, η τιμή ανά πάροχο διαμορφώνεται ανάλογα με την εμπορική πολιτική του, αλλά και με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Δηλαδή, οι πάροχοι αποφασίζουν για την εμπορική πολιτική τους, σύμφωνα με τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου που διαμορφώνονται καθημερινά.

Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις μία πλήρη εικόνα; Μπες στο insurancemarket.gr Ενέργεια και δες όλες τις τιμές των προγραμμάτων αναλυτικά, καθώς και τους όρους της ΕΛΙΝΟΙΛ και των άλλων προμηθευτών ενέργειας!

Με αυτό τον τρόπο εντοπίζεις τη σωστή πληροφορία, τις τρέχουσες τιμές ανά κιλοβατώρα και μπορείς να διαλέξεις το πρόγραμμα που είναι καταλληλότερο για σένα.

Η Ελίν αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 620 πρατηρίων. Αν κλείσεις συμβόλαιο για ρεύμα ή για φυσικό αέριο, τότε σου δίνει κάθε μήνα 200 πόντους ελίν up, για αγορές στα πρατήρια Ελίν.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με την ΕΛΙΝΟΙΛ με τους εξής τρόπους:

 • Στο τηλέφωνο 210 624 1770 ή στο 800 4000 800 χωρίς χρέωση από σταθερό εντός της Ελλάδας.
 • Μέσω Viber στο 694 503 3670.
 • Με mail στο electricon@elin.gr και aerion@elin.gr
 • Στη φόρμα επικοινωνίας της Ελίν.

Μπορείς να δεις εδώ τα υποδείγματα λογαριασμών της Ελίν. Το σημείο που πρέπει πάντα να προσέχεις είναι εάν αναφέρεται ο όρος «Χρέωση Αναπροσαρμογής».

Πρόκειται για την επιβάρυνση που προκύπτει από την αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος. Εάν το ποσό αυτό διαιρώντας το με τις kWh (κιλοβατώρες) κατανάλωσης είναι μεγάλο, τότε θα πρέπει να αξιολογήσεις και πάλι το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.

Οι τρόποι πληρωμής βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ελίν, απ’ όπου μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες. Ενδεικτικά, μπορείς να πληρώσεις τον λογαριασμό σου μέσω:

 • Ebanking,
 • Phone banking,
 • Της υπηρεσίας livepay.gr ή
 • Με πάγια τραπεζική εντολή.

Μπορείς να πραγματοποιήσεις διακοπή ρεύματος Ελίν οποιαδήποτε στιγμή. Για το ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει να συμπληρώσεις το έντυπο εξουσιοδότησης για διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ για το φυσικό αέριο το έντυπο καταγγελίας σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου.

Εάν πρόκειται να καταγγείλεις τη σύμβαση πριν τη λήξη του συμβολαίου σου, είναι πολύ πιθανό να χρεωθείς με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

Δεν ξέρεις πότε λήγει το συμβόλαιό σου; Κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας, ώστε να σε ενημερώσουν για την ακριβή ημερομηνία.  

Η Ελίν παρέχει προγράμματα για μετρητές με νυχτερινή κατανάλωση (Γ1Ν). Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου καθορίζεται από τον ΔΕΔΔΗΕ και είναι ίδιο για όλες τις εταιρείες.

Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου

 • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
 • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

 • Το ωράριο που ισχύει το νυχτερινό ρεύμα περιορίζεται στις 23:00 με 07:00.

Για να αποκτήσεις ρεύμα με χρονοχρέωση, δηλαδή νυχτερινό, θα χρειαστεί να εγκατασταθεί ο ανάλογος μετρητής. Το αίτημα αυτό μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στον ΔΕΔΔΗΕ, καλώντας στο 11500 ή 211 190 0500, με την προϋπόθεση ότι ο λογαριασμός του ρεύματος είναι στο όνομά σου. Για τον νέο μετρητή θα χρεωθείς 34 ευρώ + ΦΠΑ.

Θέλεις να δεις τιμές χρέωσης της Ελίν για το σπίτι ή την επιχείρησή σου; Στην υπηρεσία ενέργειας του insurancemarket.gr συγκρίνεις δωρεάν παρόχους ρεύματος και φυσικού αερίου, για να πάρεις την καλύτερη απόφαση με βάση τις ανάγκες σου! Δοκίμασέ μας σήμερα!

Ο ευκολότερος τρόπος για να έχεις πάντα το καλύτερο!

σύγκριση ενέργειας

Σύγκριση σε 1'

Συγκρίνοντας τον τωρινό σου πάροχο, μπορείς εύκολα να δεις αν είναι ο καλύτερος για εσένα!

φθηνό ρεύμα

Εξοικονόμηση

Αλλάζοντας στον πάροχο που σε συμφέρει, εξοικονομείς έως και 230€* ετησίως στο λογαριασμό σου!

αλλαγή παρόχου

Πάντα δίπλα σου

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος είναι πάντα στην διάθεσή σου, πριν και μετά την αλλαγή παρόχου.

εύκολη διαδικασία

Ευκολία

Μπορείς να αλλάξεις στον πάροχο που μεγιστοποιεί το ετήσιο όφελός σου με ένα μόνο κλικ!

Σύγκρινε παρόχους Ενέργειας σε 1′

& μείωσε το κόστος του ρεύματός σου!