Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 1. Ρεύμα / Κοινωνικό Τιμολόγιο: Δες αν είσαι δικαιούχος!

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Δες αν είσαι δικαιούχος!

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ΚΟΤ

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ 2022 – 23 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η προθεσμία είναι έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 και οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ΗΔΙΚΑ. Όσο οι τιμές ρεύματος αυξάνονται, τόσο οι καταναλωτές αναζητούν λύσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα. Για αυτό, το κοινωνικό τιμολόγιο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για όσους βρίσκονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες & χρειάζονται φθηνότερο ρεύμα.

Θέλεις να μάθεις αν και εσύ είσαι δικαιούχος του κοινωνικού οικιακού τιμολόγιο; Τότε δες παρακάτω τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για εσένα και έπειτα μπες στη σελίδα της ΗΔΙΚA για να κάνεις την αίτησή σου!

Πότε κάνεις αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Υποβάλεις αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ή αλλιώς ΚΟΤ, κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός δύο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της.

Έπειτα, η αίτησή σου περνά από επανέλεγχο των προϋποθέσεων, για να γίνει τελικά η ένταξή σου στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Πότε χάνεται το κοινωνικό τιμολόγιο;

Εάν δεν κάνεις αίτηση, τότε δεν θα μπορείς να λάβεις το κοινωνικό τιμολόγιο. Η καταλυτική προθεσμία για την υποβολή της νέας αίτησης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έτους 2022 είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Ποιοι δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο;

  • Μπαίνεις στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ με τους κωδικούς TaxisNet. Στη συνέχεια, θα σου ζητηθεί ο ΑΜΚΑ και να συναινέσεις στην επεξεργασία των στοιχείων σου.
  • Επιλέγεις το ΚΟΤ που θέλεις να κάνεις αίτηση, δηλαδή το ΚΟΤ-Α ή το ΚΟΤ-Β.
  • Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Επιπλέον, απαιτείται το email και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Έτσι, θα μάθεις αν δικαιούσαι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ή αν μπορείς να ενταχθείς στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών.

Τι θα χρειαστείς για την αίτηση;

Για να υποβάλεις αίτηση θα χρειαστείς:

  • τον ΑΜΚΑ σου
  • τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
  • την ηλεκτρονική σου διεύθυνση
  • τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου

Ποια διαφορά έχουν τα ΚΟΤ-Α & ΚΟΤ-Β;

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν χρειάζεται πλέον να επικαιροποιήσεις την αίτηση ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή η εγκεκριμένη αίτηση. Επίσης, δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, γιατί έχει δοθεί ήδη στο ΚΕΑ.

Για τις αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δεις αν πληροίς τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων.

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίς τα κριτήρια ή όχι.

Με την υποβολή της αίτησης μαθαίνω αν δικαιούμαι το κοινωνικό τιμολόγιο;

Για να ολοκληρώσεις την αίτηση πατάς Υποβολή Αίτησης. Στη συνέχεια θα πληροφορηθείς για το αν δικαιούσαι το κοινωνικό τιμολόγιο.

Όταν κάνεις την αίτηση, θα μάθεις αυτόματα:

  • το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ, αν το δικαιούσαι
  • γιατί η αίτησή σου απορρίφθηκε, αν δεν το δικαιούσαι

Αξίζει να αλλάξεις πάροχο για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Όχι. Δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό κίνητρο ώστε να αλλάξεις πάροχο λόγω του ΚΟΤ δεδομένου ότι η έκπτωση που χορηγείται στους δικαιούχους είναι κοινή για όλους του Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.

💡 Θέλεις ακόμα πιο οικονομικό ρεύμα; Ίσως είναι ώρα να αλλάξεις πάροχο ενέργειας. Στο insurancemarket Ενέργεια βρίσκεις εύκολα, γρήγορα και δωρεάν προσφορές ρεύματος από τους μεγαλύτερους παρόχους.

Μπες, σύγκρινε και επίλεξε την προσφορά που σε συμφέρει. Όλη η διαδικασία γίνεται online, από την άνεση του καναπέ σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!