Οδική Βοήθεια: Η top κάλυψη σε προτιμήσεις στην Ελλάδα!

Η Οδική Βοήθεια δεν είναι υποχρεωτική από το Νόμο, όπως είναι η ασφάλιση για αστική ευθύνη αυτοκινήτου/ μηχανής. Κι όμως, σύμφωνα με στοιχεία από τα συμβόλαια που εκδόθηκαν από το insurancemarket για το περασμένο έτος, το 58% των οδηγών στην Ελλάδα την επιλέγει στο συμβόλαιό του. 

Δες το βίντεο και τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις.

Δες το βίντεο

Play Video

Συχνές ερωτήσεις

Κάθε εταιρεία έχει ξεχωριστή τιμολογιακή πολιτική, όπως έχει διαφορετικές καλύψεις και εξαιρέσεις. Στο insurancemarket, προσφέρουμε την οδική βοήθεια της Interamerican, με μόλις:

 • 2,25 ευρώ το μήνα
 • 27 ευρώ το χρόνο

Δηλαδή, μπορείς να κλείσεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο με οποιαδήποτε ασφαλιστική προτιμάς και να προσθέσεις οδική της Interamerican, για να επωφεληθείς από τις ειδικές χαμηλές τιμές που παρέχουμε. Είναι τόσο απλό. Δες την κάλυψη εδώ.

Ανάλογα με την εταιρεία που έχεις ασφαλιστεί, καλείς την οδική βοήθεια στο τηλέφωνο που θα βρεις στο συμβόλαιό σου. Αν έκλεισες ασφάλεια μέσω insurancemarket, κάλεσε στο 210 324 5000.

Βρες εδώ το τηλέφωνο επικοινωνίας της ασφαλιστικής εταιρείας που ψάχνεις. Για οδική βοήθεια:

 • Anytime καλείς στο 1158
 • Interamerican καλείς στο 1158
 • Hellas Direct καλείς στο 212 222 9999
 • ΕΛΠΑ καλείς στο 10400
 • Ιντερσαλόνικα καλείς στο 11555
 • Groupama καλείς στο 210 329 5111
 • Ατλαντική Ένωση καλείς στο 10234

Αν θέλεις να καλέσεις οδική βοήθεια χωρίς να την έχεις ήδη στην ασφάλειά σου, τότε μπορείς να τηλεφωνήσεις σε οποιαδήποτε υπηρεσία μεταφοράς σε εξυπηρετεί, κοντά στην περιοχή σου, όπως επίσης και στην ίδια την ασφαλιστική σου.

Το κόστος της οδικής βοήθειας χωρίς συμβόλαιο είναι υψηλό, αλλά αναγκαίο “κακό” από τη στιγμή που δεν την είχες προσθέσει στην ασφάλειά σου.

Σκοπός της οδικής βοήθειας είναι να βοηθήσει τον ασφαλισμένο, ο οποίος έχει βρεθεί με ακινητοποιημένο το όχημά του από: 

 • Τροχαίο ατύχημα
 • Μηχανική βλάβη
 • Ηλεκτρολογική βλάβη
 • Φθορά ή απώλεια κλειδιών
 • Έλλειψη καυσίμων

Σε όσες περιπτώσεις είναι δυνατόν, η οδική βοήθεια επισκευάζει τη βλάβη επιτόπου. Αυτό δεν ισχύει όμως και για αυτοκινητοδρόμους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας, για λόγους ασφαλείας και για να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία, κυρίως.  

Διαφορετικά, αναλαμβάνει τη ρυμούλκηση του οχήματος “μέχρι τον πλησιέστερο καταλληλότερο τόπο για την επισκευή του ή στον τόπο επιλογής του ασφαλισμένου, πάντα εντός της Ελληνικής Επικράτειας και εφόσον το όχημα δεν επισκευάζεται επί τόπου ώστε να αποκατασταθεί η ικανότητά του να αυτοκινείται ασφαλώς”. 

Η καλύτερη οδική βοήθεια για εσένα, είναι εκείνη που σε καλύπτει πλήρως, με χαμηλό κόστος.

Κι εμείς έχουμε μια καλή προσφορά για σένα! Σε συνεργασία με τη Interamerican, παρέχουμε την οδική βοήθεια με μόλις €27 το χρόνο! Είναι η καλύτερη οδική βοήθεια για σένα; Αυτό θα το ανακαλύψεις διαβάζοντας τους όρους. Αλλά χωρίς αμφιβολία, η τιμή της είναι πολύ καλή και αξίζει να την τσεκάρεις σαν επιλογή.

Όπως ήδη ξέρεις, υπάρχει οδική βοήθεια στην ασφάλεια μοτό και οδική βοήθεια αυτοκινήτου. Άρα, είναι για όλους. 

Όμως, τη μεγαλύτερη ανάγκη την έχουν οχήματα μεγαλύτερης ηλικίας. Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητό σου είναι 10 ετών και άνω, δεν σε συμφέρει να μην έχεις οδική στο συμβόλαιό σου. 

Φαντάζεσαι σε τι έξοδα θα μπεις, αν σου μείνει στο δρόμο από βλάβη και χρειαστείς ρυμούλκηση σε συνεργείο; Ή ακόμα κι αν πάθεις κάποια μικρή βλάβη που μπορεί να φτιαχτεί αμέσως (π.χ. μείνεις από μπαταρία), ποιος θα έρθει να σε βοηθήσει; 

Εφόσον το όχημά σου έχει τα χρονάκια του και θέλεις να το έχεις σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα, φρόντισέ το όπως του αξίζει. Η οδική βοήθεια χωρίς συμβόλαιο κοστίζει πολλά και κυρίως δεν σε συμφέρει! Οπότε, μην ξεχάσεις να την προσθέσεις στο πακέτο σου.

Οι περισσότερες, αν όχι όλες. Για παράδειγμα, οδική βοήθεια παρέχουν οι:

 • Anytime
 • Interamerican
 • Hellas Direct
 • ΕΛΠΑ
 • Ιντερσαλόνικα
 • Groupama
 • Ατλαντική Ένωση
 • Εθνική Ασφαλιστική

Η οδική βοήθεια της Anytime, της Interamerican και των υπόλοιπων που αναφέρουμε, είναι μόνο ενδεικτικά κάποιες ασφαλιστικές που την παρέχουν. Στο insurancemarket συνεργαζόμαστε με την Interamerican, για να σου προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή τιμή! Δες την κάλυψη εδώ.

Χρειάζεσαι οδική βοήθεια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα; Σε καλύπτουμε εμείς. Εσύ απλά μπαίνεις στο insurancemarket.gr, συγκρίνεις προσφορές (αφού βέβαια προσθέσεις και οδική βοήθεια στα φίλτρα) και κλείνεις αυτή που σε συμφέρει περισσότερο.

Σου στέλνουμε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο email σου και το αυτοκίνητο ή η μηχανή σου είναι έτοιμα να βγουν ξανά στον δρόμο!

Μένεις σε νησί ή στην εξοχή και παθαίνεις βλάβη. Τι θα κάνεις; Η οδική βοήθεια, μία από τις σημαντικότερες επιπρόσθετες καλύψεις, παρέχεται και στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα περισσότερα Ελληνικά νησιά.

Στον οδικό άξονα κάποιες περιοχές είναι δύσβατες και απομακρυσμένες. Εκεί η πρόσβαση της οδικής μπορεί να µην είναι εύκολη, με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να είναι μεγαλύτερος.

💡 Πρόκειται να επισκεφτείς κάποια δύσβατη περιοχή; Κάλεσε και μάθε πριν πας, αν υπάρχει εξυπηρέτηση και συνεργαζόμενος γερανός. Επίσης, φρόντισε για τους βασικούς ελέγχους του οχήματος (ελαστικά, ρεζέρβα, εργαλεία, έλεγχο υγρών κ.λπ.), ώστε να αποφύγεις απρόοπτα γεγονότα.

Το να καλέσεις οδική βοήθεια, χωρίς να υπάρχει στο συμβόλαιο της ασφάλειας αυτοκινήτου, σημαίνει πως όταν τη χρειαστείς θα πληρώσεις ένα έξτρα ποσό (για οδική βοήθεια χωρίς συμβόλαιο κάπου στα 80 με 100 ευρώ και περισσότερο για Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα).

Οπότε, αν υποθέσουμε ότι δεν πρόσθεσες οδική βοήθεια στην ασφάλειά σου για να εξοικονομήσεις χρήματα, ξανασκέψου το. Το να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της οδικής βοήθειας σε περίπτωση που δεν είσαι ασφαλισμένος, σίγουρα θα σου κοστίσει περισσότερο.

Για αυτό σε εμάς μπορείς να βρεις την κάλυψη της οδικής βοήθειας, με 27 ευρώ για όλο τον χρόνο, χάρη στη συνεργασία μας με την Interamerican!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η οδική βοήθεια χωρίς συμβόλαιο είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης και κοστίζει περισσότερο. Καλύτερα δηλαδή να πληρώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό, χωρίς να αγχώνεσαι για απρόοπτα έξοδα και μεταφορές.

Από την άλλη το να έχεις οδική βοήθεια χωρίς να έχεις καν ασφάλεια για το όχημά σου, δεν γίνεται. Έτσι κι αλλιώς η ασφάλιση της αστικής ευθύνης είναι υποχρεωτική από το νόμο, οπότε η οδική βοήθεια χωρίς ασφάλεια δεν θα είχε νόημα.

Αν και μοιάζουν, δεν είναι ίδιες. Η οδική βοήθεια σε καλύπτει σε πολλά περισσότερα. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου δίνει και τα δύο. Συγκεκριμένα:

 • Με τη φροντίδα ατυχήματος γίνεται η καταγραφή του περιστατικού τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία συνεργάτη.
 • Η οδική βοήθεια φροντίζει για τη μεταφορά, την επισκευή και σου δίνει επιπλέον παροχές με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή σου.

#1 Για μοτοσυκλέτες κάτω των 250cc, δεν ισχύει μεταφορά του οχήματος σε τόπο της επιλογής σου, κοντά στην κατοικία σου. Επίσης, η οδική βοήθεια δεν αναλαμβάνει το κόστος για την επισκευή του οχήματός σου, μόνο τη ρυμούλκηση. 

#2 Δεν θα σε καλύψει, αν βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών και προκαλέσεις ατύχημα. Το ίδιο ισχύει και αν οδηγεί το όχημα κάποιος χωρίς άδεια και δίπλωμα οδήγησης. 

#3 Δεν αναλαμβάνει και τη μεταφορά φορτίων που τυχόν υπάρχουν πάνω στο όχημα. Αναλαμβάνει μόνο τη ρυμούλκηση του οχήματος στον κατάλληλο τόπο για την επισκευή του. 

#4 Αν το όχημά σου βρεθεί σε χαράδρα, λίμνη, ποταμό κλπ μετά από ατύχημα, η Οδική Βοήθεια θα έρθει να σε εξυπηρετήσει, αν και εφόσον η πρόσβασή της είναι δυνατή. Αν όμως εξαντλήσει τα πιθανά μέσα που έχει στη διάθεσή της, χωρίς να καταφέρει να ανασύρει το όχημα, σταματά να φέρει ευθύνη για την περίπτωσή σου. 

#5 Μπορείς να έχεις Οδική Βοήθεια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όλη την Ηπειρωτική χώρα, αλλά και πολλά νησιά της Ελλάδας. Ακόμα κι αν πάθεις ζημιά σε άλλον Νομό από τον δικό σου, δικαιούσαι να καλέσεις την Οδική σου. Ωστόσο, πρέπει να διαβάσεις τις λεπτομέρειες στο συμβόλαιο, για να ξέρεις με σιγουριά ποιες περιοχές καλύπτονται. 

Η κάλυψη οδικής βοήθειας που κλείνεις για το αυτοκίνητο σου θα είναι εκεί για την καλύτερη εξυπηρέτησή σου, όποτε την χρειαστείς. Όμως, δεν υποχρεούται για τη ρυμούλκηση ενός τρέιλερ.

Η οδική βοήθεια για τρέιλερ αποτελεί πρόσθετη και διαφορετική κάλυψη, που μπορείς να έχεις υπό τους όρους που ορίζει η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Σκοπεύεις να κάνεις ένα road trip στο εξωτερικό και σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβεί αν χρειαστείς οδική βοήθεια; Να ξέρεις πως εφόσον έχεις πράσινη κάρτα – την οποία οφείλεις να έχεις – τότε είσαι ασφαλισμένος με την βασική κάλυψη.

Πρόκειται για την υποχρεωτική ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων από την κυκλοφορία του οχήματος για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες, που είναι το ελάχιστο περιεχόμενο του βασικού πακέτου και υποχρεούσαι να έχεις από το Νόμο.

Από τη στιγμή λοιπόν, που επιθυμείς να έχεις και οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου, τότε επικοινώνησε με την ασφαλιστική εταιρεία για να μάθεις εάν σου την παρέχουν ήδη ή αν χρειάζεται να την προσθέσεις.

Εάν δεν έχεις την οδική βοήθεια ήδη στο συμβόλαιο σου, μπες στο insurancemarket και πρόσθεσέ την! Να ξέρεις πως οι καλύψεις για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αρχίζουν να ισχύουν:

 • Πέντε μέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης της ασφάλισης για την άμεση και επί τόπου επισκευή, όπως και για την τοπική ρυμούλκηση.
 • Δέκα μέρες μετά την ημερομηνία έκδοσής του, όσον αφορά την μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο που θα επιλέξεις, κοντά στον τόπο κατοικίας σου.

Σε περίπτωση που υπάρχει προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την κάλυψη της οδικής βοήθειας και επομένως δεν υπήρξε μέρα που να μην είχες ενεργό συμβόλαιο με οδική, τότε θα εξυπηρετηθείς άμεσα χωρίς καμία από τις παραπάνω αναμονές.

Μπες στο insurancemarket, συμπλήρωσε πινακίδα αυτοκινήτου και στοιχεία ιδιοκτήτη και σύγκρινε δωρεάν προσφορές από αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες.

Έπειτα, επίλεξε και το κουτάκι “οδική βοήθεια” και κλείσε την προσφορά ασφάλειας αυτοκινήτου με οδική βοήθεια που σε συμφέρει περισσότερο. Όλα αυτά online, χωρίς αναμονές και με το συμβόλαιο στο email σου!

Μπορείς επίσης να προσθέσεις στο ασφαλιστήριό σου κι άλλες χρήσιμες καλύψεις, όπως θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου