Θραύση κρυστάλλων: Ενημερώσου πριν επιλέξεις!

Μια από τις πλέον δημοφιλείς καλύψεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των Ελλήνων οδηγών είναι και η θραύση κρυστάλλων. Και γιατί είναι τόσο δημοφιλής; Επειδή για ένα πολύ μικρό κόστος, καλύπτεις έναν πολύ ακριβό κίνδυνο, το να χρειαστεί να αλλάξεις τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου. 

Δεν θα σου ραγίσει κάθε μέρα το παρμπρίζ, σίγουρα όχι. Αλλά τη μια φορά που θα συμβεί, πώς θα πληρώσεις την αντικατάστασή του; Καλύτερα να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική σου, όταν παραστεί η ανάγκη. Οπότε, πάμε να δούμε πόσο θα σου κοστίσει η θραύση κρυστάλλων και τι καλύπτει. 

Δες το βίντεο

Ποιο είναι το κόστος για θραύση κρυστάλλων; 

 

Στο insurancemarket.gr προσφέρουμε την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων με κόστος από 1,5 ευρώ το μήνα. Η συνεργασία μας είναι με την ETU Forsikring A/S, οπότε απλώς παρέχεται σε ξεχωριστό συμβόλαιο, με όποια ασφάλεια οχήματος επιλέξεις, από οποιαδήποτε ασφαλιστική. 

Δες τους όρους ΕΔΩ 

Όπως καταλαβαίνεις, το κόστος της κάλυψης είναι αμελητέο, αφού κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ στο χέρι. Και για να σου βγουν πιο φθηνά τα ασφάλιστρα ανά μήνα, επίλεξε ετήσιο συμβόλαιο. 

Αντί να πληρώσεις όλο το ποσό μονομιάς, μπορείς να βάλεις έως 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σου και να τα πληρώσεις σιγά σιγά! 

 

Τι καλύπτει η θραύση κρυστάλλων; 

 

Το πιο σημαντικό από όλα, η θραύση κρυστάλλων τι καλύπτει; Καλύπτει τις ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, μετά από θραύση από οποιαδήποτε εξωτερική αιτία. Δηλαδή, σου καλύπτει την επισκευή ή αντικατάσταση για: 

 • Μπροστινό και πίσω παρμπρίζ 
 • Παράθυρα  
 • Κρυστάλλινες οροφές 
 • Προστατευτικές μεμβράνες των κρυστάλλων 
 • Αισθητήρες βροχής στο παρμπρίζ 

Πρόσεξε τα εξής: 

#1 Για να σε καλύψει πλήρως η ασφαλιστική, πρέπει η επισκευή / αντικατάσταση να γίνει σε συνεργαζόμενη επιχείρηση! 

#2 Η θραύση από οποιαδήποτε εξωτερική αιτία συμπεριλαμβάνει και τη θραύση κρυστάλλων κατά την απόπειρα κλοπής! 

#3 Υπάρχει ένα όριο ασφαλιστικής ευθύνης, που για το δικό μας συμβόλαιο είναι στα €1.500. Άρα, μέχρι αυτό το ποσό καλύπτεται η ζημιά στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου. 

 

Ποιες ασφαλιστικές παρέχουν την κάλυψη; 

 

Πάρα πολλές ασφαλιστικές (αν όχι όλες), παρέχουν την κάλυψη αυτή. Όμως, καθεμία μπορεί να έχει διαφορετικές καλύψεις και εξαιρέσεις και το κυριότερο, διαφορετικό όριο ασφαλιστικής ευθύνης! 

Για παράδειγμα, είναι διαφορετικό το ποσό μέχρι το οποίο σε καλύπτει η θραύση κρυστάλλων στην Anytime, την Ιντερσαλόνικα και τη Groupama. Όμως, διαφορετικό είναι και το κόστος που θα πρέπει να πληρώσεις για την κάλυψη πάνω στα ασφάλιστρά σου, ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξεις. 

 

Ποια πακέτα ασφάλισης περιέχουν την κάλυψη; 

 

 Σε όλα τα πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου που παρέχουμε στο insurancemarket.gr μπορείς να έχεις θραύση κρυστάλλων και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Στη βασική ασφάλεια είναι προαιρετική κάλυψη, στα προγράμματα πυρός κλοπής και στη μικτή, συνήθως περιλαμβάνεται στα πακέτα by default. 

 

Ποιες εξαιρέσεις πρέπει να προσέξεις; 

 

Η θραύση κρυστάλλων δεν καλύπτει: 

 • Μη γυάλινες επιφάνειες του οχήματος 
 • Πλαϊνούς καθρέφτες 
 • Μπροστά και πίσω φώτα ή δείκτες πορείας 
 • Επιφάνειες και ηλιοροφές χωρίς τζάμι σε κάμπριο 
 • Θραύση που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα με ευθύνη τρίτου 
 • Πλαστικά παράθυρα & ηλιοροφές 
 • Ζημιά από υπαιτιότητα, αμέλεια ή παράλειψη δική σου (του ασφαλισμένου) 

Κι άλλα δύο σημεία που πρέπει να προσέξεις, γιατί δεν τα καλύπτει η θραύση κρυστάλλων: 

#1 Αν επιλέξεις να επιδιορθώσεις τη ζημιά σου εκτός του συνεργαζόμενου δικτύου, υπάρχει 200€ απαλλαγή ανά συμβάν. Δηλαδή, μέχρι τα 200€ πληρώνεις εσύ τη ζημιά σου, τα υπόλοιπα τα πληρώνει η ασφαλιστική. 

#2 Δεν καλύπτεσαι, αν η θραύση κρυστάλλων έχει προκύψει άμεσα ή έμμεσα από αιτία, για την οποία υπάρχει οφειλή αποζημίωσης από άλλον ασφαλιστή. Δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση θα αποζημιωθείς από τον άλλο ασφαλιστή. 

 

Πότε είναι απαραίτητη η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων; 

 

Δεν είναι απαραίτητο να γίνει θρύψαλα το παρμπρίζ σου, για να το αντικαταστήσεις με κάλυψη από το ασφαλιστήριό σου. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να το επισκευάσεις / αντικαταστήσεις, όταν: 

 • Υπάρχει σπάσιμο / ρωγμή με διάμετρο μεγαλύτερη από νόμισμα των 2 ευρώ. 
 • Υπάρχει μικρό σπάσιμο / ρωγμή στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη από 10 εκατοστά από την άκρη του κρυστάλλου. 
 • Υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή που φαίνεται στο κρύσταλλο. 
 • Υπάρχουν πολλά μικρά σπασίματα από σύγκρουση με κάποιο αντικείμενο. 

Ειδικά όταν η θραύση κρυστάλλων αφορά το μπροστινό σου παρμπρίζ, δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Πρέπει άμεσα να μιλήσεις με την ασφαλιστική και να προχωρήσεις στην επισκευή / αντικατάσταση του παρμπρίζ σου.  

Άλλωστε, με ραγισμένο παρμπρίζ δεν μπορείς να περάσεις ούτε από ΚΤΕΟ! 

 

Τι να έχεις μαζί σου όταν πας να σου επισκευάσουν τα κρύσταλλα; 

 

Ας πούμε ότι προέκυψε η ζημιά, μίλησες και με την ασφαλιστική και είναι η ώρα για την αντικατάσταση του παρμπρίζ ή γενικώς την επισκευή των κρυστάλλων σου. Πηγαίνοντας για την επισκευή, θα χρειαστείς σίγουρα: 

 • Άδεια κυκλοφορίας 
 • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο 
 • Δίπλωμα οδήγησης 
 • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας 

 

Πώς θα πάρω προσφορές για ασφάλεια με θραύση κρυστάλλων; 

 

Απλώς μπαίνεις στο insurancemarket.gr, συμπληρώνεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου και του ιδιοκτήτη και παίρνεις δωρεάν προσφορές σε έως 26 ασφαλιστικές.  

Επιλέγεις και το κουτάκι “θραύση κρυστάλλων” και κλείνεις την προσφορά ασφάλειας αυτοκινήτου που σε συμφέρει περισσότερο. Όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται online και λαμβάνεις το συμβόλαιο στο email σου! 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!