Νομική Προστασία: Ο σύμμαχός σου στις δικαστικές διαμάχες

Αν εμπλακείς σε ατύχημα με οδηγό άλλου οχήματος και δεν συμφωνήσετε στο ποιος έχει την ευθύνη, είναι πιθανό να καταλήξετε σε δικαστική διαμάχη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν η υπαιτιότητα είναι του άλλου οδηγού, αλλά η ασφαλιστική του δε σου προσφέρει δίκαιη αποζημίωση. Η Νομική Προστασία είναι πολύ σημαντική για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία καθώς μπορείς να την προσθέσεις στο ασφαλιστήριό σου με πολύ μικρό κόστος. 

Για να μάθεις περισσότερα και να πάρεις την καλύτερη απόφαση για τις ανάγκες σου, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητο να λάβεις υπόψη.

Δες το βίντεο

Συχνές ερωτήσεις

Με την κάλυψη νομικής προστασίας του αυτοκινήτου, καλύπτονται οι δαπάνες για την προστασία των έννομων συμφερόντων του ασφαλισμένου, εφόσον είναι αναγκαία και προσφέρει αρκετές πιθανότητες επιτυχίας (δεν εμφανίζεται προφανώς άδικη ή ασύμφορη).

Δηλαδή, εσύ πληρώνεις ένα πολύ μικρό κόστος επιπλέον στα ασφάλιστρά σου και η ασφαλιστική σε απαλλάσσει από τυχόν δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων που θα χρειαστείς. Έτσι, μπορείς χωρίς επιπλέον κόστος να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου σε μια δικαστική διαμάχη, συνήθως μετά από ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Στο insurancemarket.gr συνεργαζόμαστε με την ARAG SE και παρέχουμε κάλυψη Νομικής Προστασίας με κόστος μόλις:

 • 2,5 ευρώ το εξάμηνο
 • 5 ευρώ το χρόνο

Δες αναλυτικά την κάλυψη ΕΔΩ.

Ίσως περίμενες ότι για μια τόσο σημαντική κάλυψη, θα έπρεπε να πληρώσεις ακριβά, αλλά δεν είναι έτσι. Γι’ αυτό, συστήνουμε ανεπιφύλακτα να την προσθέσεις στο συμβόλαιό σου.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου στο δικαστήριο, μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα, η Νομική Προστασία που έχεις στο συμβόλαιο ασφάλειας του αυτοκινήτου σου θα αναλάβει έξοδα για:

 • Αμοιβή δικηγόρου της επιλογής σου
 • Καταβολή των δικαστικών δαπανών
 • Αποζημίωση των μαρτύρων και πραγματογνωμόνων
 • Καταβολή νόμιμων αμοιβών των δικαστικών επιμελητών
 • Καταβολή δικαστικών δαπανών του αντιδίκου
 • Διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης έπειτα από σύγκρουση
 • Υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια λόγω θανάτωσης ή τραυματισμού από τροχαίο

Διαφοροποιήσεις μεταξύ ασφαλιστικών μπορεί να προκύψουν, στα καλυπτόμενα έξοδα και τις εξαιρέσεις. Οπότε, φρόντισε να διαβάσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφαλιστικής σου, πριν υπογράψεις συμβόλαιο.

Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Νομική Προστασία της ARAG SE, μπορείς να έχεις κορυφαία εξυπηρέτηση, με πολύ χαμηλό κόστος.

Το κεφάλαιο είναι 1500€, που σημαίνει ότι αυτό είναι το ανώτατο ποσό, μέχρι το οποίο καλύπτονται τα έξοδά σου για μια δικαστική διαμάχη που μπορεί να προκύψει, μετά από σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο.

Άλλες εταιρείες μπορεί να έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο κεφάλαιο, όπως και μικρότερο ή μεγαλύτερο κόστος στα ασφάλιστρά σου.

Δες αναλυτικά τι καλύπτει & τι είναι η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου ΕΔΩ.

Η κάλυψη νομικής προστασίας είναι διαθέσιμη σε πακέτα βασικής, μικτής ασφάλισης και πυρός κλοπής. Τα βήματα για να κλείσεις είναι πολύ απλά:

 1. Μπαίνεις στο insurancemarket.gr και συμπληρώνεις την πινακίδα του αυτοκινήτου σου
 2. Συγκρίνεις online έως 26 ασφαλιστικές
 3. Κάνεις τσεκ στην επιλογή “Νομική Προστασία” για να προστεθεί αν δε συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο
 4. Επιλέγεις, εξοφλείς & λαμβάνεις το συμβόλαιο στο email σου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου