Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Πράσινη κάρτα αυτοκινήτου | Πώς βγάζω πράσινη κάρτα;

Πράσινη κάρτα αυτοκινήτου | Πώς βγάζω πράσινη κάρτα;

πράσινη κάρτα αυτοκινήτου

Η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου είναι ένα Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου, το οποίο εγγυάται την κάλυψη Αστικής Ευθύνης του οχήματός σου όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό.

Λειτουργεί σαν ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σου όταν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας (άρα είναι κάτι σαν διεθνής ασφάλεια αυτοκινήτου) και είναι απαραίτητη όταν ταξιδεύεις σε χώρα εκτός ΕΟΧ.

Η πράσινη κάρτα θεωρητικά δεν χρειάζεται σε περίπτωση που ταξιδεύεις προς χώρες του ΕΟΧ (τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία και Λιχτενστάιν) την Ανδόρα και την Κροατία, αλλά εμείς σου προτείνουμε να την προμηθεύεσαι και σε αυτή την περίπτωση.

Πόσο κοστίζει η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου;

Η πράσινη κάρτα συνήθως είναι δωρεάν από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Μπορεί, ωστόσο, να υπάρξει κάποια χρέωση από ορισμένες ασφαλιστικές για ειδικούς προορισμούς.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την πράσινη κάρτα;

Προσφέρει κάλυψη για Αστική Ευθύνη και όχι για τις προαιρετικές καλύψεις (π.χ. κλοπή).
Θέλεις επέκταση επιπλέον καλύψεων και στο εξωτερικό; Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την ασφαλιστική σου εταιρεία για να μάθεις αν μπορεί να γίνει και αν ναι, με τι κόστος και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Όταν την παραλάβεις, καλό είναι να ελέγξεις ότι:

  • Η ημερομηνία ισχύος της καλύπτει τη διάρκεια του ταξιδιού σου
  • Οι χώρες που θα ταξιδέψεις δεν έχουν διαγραφεί με Χ
  • Όλα τα στοιχεία του οχήματος είναι γραμμένα σωστά

Και φυσικά, μην ξεχνάς να ζητάς έκδοση πράσινης κάρτας μερικές μέρες πριν το ταξίδι σου, ώστε να είσαι έτοιμος / -η!

Πώς βγάζω πράσινη κάρτα αυτοκινήτου;

Θέλεις πράσινη κάρτα αυτοκινήτου; Εμείς είμαστε εδώ. Στο insurancemarket.gr βγάζουμε την κάρτα που χρειάζεσαι και σου τη στέλνουμε ηλεκτρονικά στο email σου!

Μπορείς να αιτηθείς πράσινη κάρτα με τους παρακάτω τρόπους:

✔️Ζήτα να εκδοθεί η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου online. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μας δώσεις κάποια στοιχεία για να στην εκδώσουμε και να τη λάβεις στο email σου!

✔️Κάνε την αίτησή σου, μέσα από το Insurancemarket App. Χωρίς κλήσεις και χωρίς αναμονές, απλά μας ζητάς την Πράσινη Κάρτα και εμείς στη στέλνουμε στο email σου.

✔️Κάλεσέ μας 24 ώρες καθημερινά στο 210 324 5000.

Για ποιες εταιρείες μπορείς να βγάλεις πράσινη κάρτα;

Συνεργαζόμαστε με περισσότερες από εως 29 ασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες μπορείς να κάνεις την ασφάλεια αυτοκινήτου σου online, αλλά και να εκδώσεις πράσινη κάρτα αυτοκινήτου, πριν ταξιδέψεις στο εξωτερικό.

Για παράδειγμα, θέλεις ασφάλεια και πράσινη κάρτα Ιντερσαλόνικα; Το ‘χουμε! Το ίδιο ισχύει για Anytime, Interlife, Εθνική Ασφαλιστική, Hellas Direct και άλλες πολλές ασφαλιστικές.

Κι αν δεν είσαι σίγουρος / -η για το πού χρειάζεσαι την πράσινη κάρτα αυτοκινήτου, δηλαδή σε ποιες χώρες, οι εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της ομάδας μας μπορούν να σε καθοδηγήσουν!

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου

Σύγκρινε έως 29 Ασφαλιστικές Εταιρείες

πινακίδα widget