Χρεωστικές Κάρτες - Σύγκρινε Κάρτες

Γιατί χρειάζεσαι μία χρεωστική κάρτα; Δες όλες τις επιλογές, πώς βγάζεις χρεωστική κάρτα και την καλύτερη χρεωστική για εσένα.

πιστωτικές κάρτες

Σύγκρινε όλες τις διαθέσιμες χρεωστικές κάρτες και βρες αυτή που σε συμφέρει περισσότερο!

Χρεωστικές Κάρτες

Σύγκρινε Όλες τις διαθέσιμες Πιστωτικές Κάρτες & βρες αυτή που σου προσφέρει περισσότερα.

Δόσεις με Χρεωστική Κάρτα: Γίνεται;

Όλες οι Χρεωστικές Κάρτες με μια ματιά
Σύγκρινε χαρακτηριστικά & υπηρεσίες!

Οι παρεχόμενες πληροφορίες αποσκοπούν αποκλειστικά στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων, χωρίς να αποτελούν πρόταση συναλλαγής με τους αναφερόμενους παρόχους και δεν έχουν χαρακτήρα σύστασης ή συμβουλής. Οι διαχειριστές του παρόντος ιστοτόπου δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχετικές υπηρεσίες των αναφερόμενων παρόχων υπηρεσιών, δεν συνδέονται και δεν συνεργάζονται μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε να ανατρέχετε στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους των παρόχων των σχετικών υπηρεσιών, πριν πιθανόν προβείτε σε σχετικές συναλλαγές, διότι ενδέχεται να έχουν μεσολαβήσει αλλαγές τόσο στις αναφερόμενες υπηρεσίες/παροχές, όσο και στα σχετικά επιτόκια.

Συχνές Ερωτήσεις

Χρεωστική κάρτα είναι αυτή που συνδέεται με τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Η χρεωστική κάρτα, εκτός από ανάληψη χρημάτων μέσω ATM, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές πληρωμές, όπως ακριβώς και μία πιστωτική κάρτα. Επίσης, και αυτή συνδέεται με Προγράμματα Επιβράβευσης όπως και η πιστωτική κάρτα.

Η βασική διαφορά τους όμως είναι πως με την χρεωστική κάρτα ξοδεύεις δικά σου χρήματα –  δηλαδή αν δεν έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορές. Αντιθέτως, στην πιστωτική κάρτα δανείζεσαι χρήματα από την Τράπεζα  με σκοπό να τα εξοφλήσεις αργότερα.

Η χρεωστική κάρτα λειτουργεί με απλό τρόπο. Είναι συνδεδεμένη με έναν τραπεζικό λογαριασμό, έτσι ώστε να αφαιρούνται τα χρήματα από αυτόν κάθε φορά που πραγματοποιείται μια συναλλαγή. Αν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο λογαριασμό, η συναλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ο έλεγχος γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Η κάρτα έχει έναν 16ψήφιο αριθμό, το όνομα του κατόχου της κάρτας στα λατινικά και την ημερομηνία λήξης στη μορφή μήνας/έτος. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας τριψήφιος αριθμός, γνωστός και ως CVV, που ζητείται κατά την πληρωμή.

Το ποσό που πληρώνεις δεσμεύεται αμέσως (αφαιρείται από το υπόλοιπο του λογαριασμού). Μετά από μερικές μέρες, το ποσό μεταφέρεται οριστικά στον λογαριασμό του παραλήπτη.

Χρεωστική κάρτα μπορείς να εκδώσεις online μέσα από το e-banking της εκάστοτε Τράπεζας ή σε κάποιο φυσικό κατάστημα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις ενεργό λογαριασμό Τράπεζας.

Για να υποβάλεις αίτηση για χρεωστική κάρτα, υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις που μπορεί να χρειαστεί να πληροίς. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ηλικία: Συνήθως χρειάζεται να έχει συμπληρωθεί το 16ο έτος της ηλικίας για την υποβολή αίτησης

Αίτηση με προσωπικά/οικονομικά στοιχεία: Για να υποβάλεις αίτηση για χρεωστική κάρτα, θα πρέπει συνήθως να συμπληρώσεις μια αίτηση με τα προσωπικά σου στοιχεία.

Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να προσκομίσεις έγγραφα όπως:

  • Ταυτότητα: Θα πρέπει να προσκομίσεις την ταυτότητά σου. Εναλλακτικά, άδεια οδήγησης ή διαβατήριο.
  • Α.Μ.Κ.Α.: Οι περισσότερες Τράπεζες απαιτούν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) για το άνοιγμα λογαριασμού και την απόκτηση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
  • Απόδειξη εισοδήματος: Ενδέχεται να χρειαστεί να προσκομίσεις αποδεικτικό του εισοδήματός σου, όπως πρόσφατα αποκόμματα μισθοδοσίας ή φορολογική δήλωση.

Η έγκριση της χρεωστικής κάρτας, συνήθως γίνεται απευθείας, ενώ μπορείς να την παραλάβεις εντός λίγων εργάσιμων ημερών.

Η επανέκδοση της χρεωστικής κάρτας γίνεται κάθε 5 χρόνια, όχι γιατί την έχασες ή την έκλεψαν, αλλά επειδή η προηγούμενη λήγει.

Η Τράπεζα αναλαμβάνει αυτόματα να σου στείλει τη νέα κάρτα πριν λήξει η παλιά.

📍Αν αντιληφθείς ότι η κάρτα σου πρόκειται να λήξει και δεν έχεις λάβει τη νέα κάρτα, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καλύτερη χρεωστική κάρτα για εσένα θα εξαρτηθεί από τις ατομικές σου ανάγκες και προτιμήσεις. Εξέτασε παράγοντες όπως τα όρια ανάληψης, τα προγράμματα επιβράβευσης, την υπηρεσία e-banking, κατά την επιλογή μιας χρεωστικής κάρτας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές, για να διασφαλίσεις την ασφάλεια των συναλλαγών σου, με τη χρεωστική κάρτα.

  • Η χρεωστική σου κάρτα είναι απολύτως προσωπική. Μην τη δανείζεσαι, μην κοινοποιείς τα στοιχεία της σε άλλους και ποτέ μην αποκαλύπτεις το PIN.
  • Μην αποκαλύπτεις το PIN, ακόμη και αν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι τραπεζικός αντιπρόσωπος της Τράπεζας. Η τράπεζα δεν ζητά ποτέ το PIN σου.
  • Συνίσταται να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς προσωπικές πληροφορίες για το PIN σου, όπως ημερομηνίες γενεθλίων ή το κινητό σου τηλέφωνο.
  • Φρόντισε να αλλάζεις το PIN της κάρτας σου τακτικά.
  • Για να διασφαλίσεις την ασφάλεια των συναλλαγών σου σε ΑΤΜ, καλό είναι να καλύπτεις το χέρι σου κατά την πληκτρολόγηση του PIN.

Σχετικά άρθρα

Όλες οι προσφορές στο email σου!

Μη έγκυρο email
Πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους χρήσης
Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη. Προσπαθήσετε αργότερα

Όλες οι προσφορές στο email σου!