Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Κάρτες / Έληξε η χρεωστική κάρτα; Μάθε τι γίνεται τώρα!

Έληξε η χρεωστική κάρτα; Μάθε τι γίνεται τώρα!

έληξε η χρεωστική κάρτα τι κάνω

Χρεωστική κάρτα: Το απαραίτητο εφόδιο για τις αγορές σου, αλλά και για την ανάληψη μετρητών, ακόμα και για μεταφορές χρημάτων και πληρωμές λογαριασμών. Χωρίς αυτή δε γίνεται. Οπότε, τι συμβαίνει αν έληξε η χρεωστική κάρτα ή ετοιμάζεται να λήξει;

Και ακόμα χειρότερα, τι γίνεται αν τη χάσεις ή σου την κλέψουν; Καλά, εκεί δεν περιμένεις καν, τηλεφωνείς αμέσως στην τράπεζά σου να το δηλώσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πάμε να δούμε τι γίνεται με την ανανέωση / επανέκδοση της κάρτας ανάληψης μετρητών.

Έληξε η κάρτα ανάληψης μετρητών! Και τώρα;

Τι πρέπει να κάνεις αν δεις ότι έληξε η χρεωστική σου κάρτα; Καταρχάς μην αγχώνεσαι, γιατί η τράπεζά σου έχει φροντίσει για σένα… πριν από εσένα.

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη διαδικασία παραλαβής νέας κάρτας, το κόστος ανανέωσης και τις τυχόν διαφορές μεταξύ των τραπεζών.

Η επανέκδοση της χρεωστικής κάρτας (γιατί έληξε και όχι γιατί σου την έκλεψαν ή την έχασες) γίνεται σχεδόν κάθε 5 χρόνια. Και γίνεται αυτόματα, που σημαίνει ότι η τράπεζα θα σου στείλει τη νέα κάρτα πριν λήξει η προηγούμενη.

📌 Προσοχή! Στην περίπτωση που δεις ότι η κάρτα λήγει και δεν έχεις λάβει την καινούρια, θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου.

Το κόστος ανανέωσης της χρεωστικής που θα βρεις στην αγορά είναι της τάξης των 3 έως 6 ευρώ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής.

Επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω λήξης VS λόγω κλοπής: Τι αλλάζει;

Προσοχή! Είναι άλλο η επανέκδοση που είναι απαραίτητη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής και άλλο η ανανέωση στην περίπτωση που έληξε η χρεωστική σου κάρτα.

Και στις δύο περιπτώσεις θα λάβεις ένα καινούριο πλαστικό, όμως αν χάσεις την κάρτα ή στην κλέψουν, θα πρέπει να εκδοθεί νέα κάρτα με νέο αριθμό.

Σε κάθε περίπτωση, η χρεωστική κάρτα αποστέλλεται ανενεργή μαζί με τις σχετικές οδηγίες για το PIN, επομένως δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

📌 Διάβασε επίσης: Δόσεις με Χρεωστική Κάρτα: Γίνεται;

Έληξε η κάρτα ανάληψης μετρητών; Δες τη διαδικασία ανά τράπεζα.

Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει για τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες:

#1 Εθνική Τράπεζα

Αν έληξε ή λήγει η χρεωστική κάρτα (ή κάρτα ανάληψης μετρητών) της Εθνικής Τράπεζας, θα λάβεις μέσω του ταχυδρομείου τη νέα σου κάρτα, η οποία θα είναι ανενεργή.

Η Εθνική χρεώνει εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης 6 ευρώ και είναι δωρεάν η επανέκδοση του PIN. Η εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης χρεωστικής κάρτας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής είναι επίσης 6 ευρώ.

#2 Τράπεζα Πειραιώς

Η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας γίνεται κάθε 5 έτη και στην Τρ. Πειραιώς. Η επιβάρυνση για τον κάτοχο της κάρτας είναι 6 ευρώ για την ανανέωση.

Το ίδιο ποσό καλείσαι να πληρώσεις και στην περίπτωση που ζητήσεις από την τράπεζα την αντικατάσταση και επανέκδοση της χρεωστικής σου κάρτας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Για την έκδοση επιπλέον κάρτας, η χρέωση είναι 6 ευρώ. Τέλος, μπορείς να έχεις δωρεάν επανέκδοση κάρτας AB Master Debit.

📌 Διάβασε επίσης: Τι γίνεται στην καταγγελία σύμβασης δανείου; Πώς θα πετύχεις ρύθμιση;

#3 Alpha Bank

Η Alpha Bank χρεώνει έξοδα διαχείρισης της χρεωστικής κάρτας 5 ευρώ, ποσό που αφορά στην περίπτωση απώλειας, φθοράς και ανανέωσης της κάρτας.

Η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Bonus Visa έχει ετήσια συνδρομή 12 ευρώ, ενώ η Aegean Bonus Visa Debit έχει συνδρομή 20 ευρώ.

Για την Alpha Bank Prepaid Mastercard η εφάπαξ συνδρομή έκδοσης της κάρτας είναι 5 ευρώ και τα έξοδα επανέκδοσης της κάρτας 3 ευρώ.

#4 Eurobank

Η έκδοση χρεωστικής κάρτας Eurobank Debit Mastercard γίνεται ανέξοδα, είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε για μικρομεσαία επιχείρηση. Χωρίς έξοδα είναι και η επανέκδοση του PIN.

Η επιβάρυνση για την επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς είναι στα 6 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό χρεώνει η Eurobank και για την ανανέωση της χρεωστικής στην πενταετία.

Στο ποσό των 30 ευρώ είναι η χρέωση της χρεωστικής για μεγάλες επιχειρήσεις, κατηγορία για την οποία υπάρχει και χρέωση 50 ευρώ ως ετήσια συνδρομή. Στις μεγάλες επιχειρήσεις, ωστόσο, η επανέκδοση της χρεωστικής κάρτας γίνεται ανέξοδα.

📌 Διάβασε επίσης: Βρες το καλύτερο online στεγαστικό δάνειο & Tips για ευκολότερη έγκριση δανείου!

#5 Optima Bank

Η Optima Bank χρεώνει για την ανανέωση ή επανέκδοση της χρεωστικής κάρτας το ποσό των 5 ευρώ. Η αρχική έκδοση της κάρτας γίνεται χωρίς έξοδα, ενώ η επανέκδοση PIN χρεώνεται με 3 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις πιστωτικές κάρτες, η ετήσια συνδρομή της κύριας κάρτας είναι 40 ευρώ και η ετήσια συνδρομή της πρόσθετης κάρτας είναι 15 ευρώ.

Η επανέκδοση κύριας ή πρόσθετης κάρτας είναι χωρίς έξοδα, ενώ η επανέκδοση PIN κύριας ή πρόσθετης κάρτας είναι 3 ευρώ.

Τι αλλάζει στην επανέκδοση κάρτας prepaid;

Αν έληξε η χρεωστική σου κάρτα, που τη χρειάζεσαι για ανάληψη μετρητών, η τράπεζά σου πράγματι θα σου την ανανεώσει αυτόματα και θα σου τη στείλει. Στις προπληρωμένες κάρτες (prepaid) όμως, δεν ισχύει το ίδιο.

Θα πρέπει να κάνεις ξανά αίτηση στην τράπεζά σου και να πληρώσεις την ανάλογη προμήθεια, ώστε να ξαναβγάλεις prepaid κάρτα.

Και τώρα ξέρεις όσα χρειάζεσαι! Θέλεις πιστωτική κάρτα, χρεωστική ή άλλο τραπεζικό προϊόν; Στην πλατφόρμα μας ενημερώνεσαι και συγκρίνεις τις επιλογές σου δωρεάν. Και όταν είσαι έτοιμος, προχωράς!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.