Κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα: Γιατί να την επιλέξω;

Ήξερες ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα κυκλοφορούν στο δρόμο ανασφάλιστα; Κι όμως, παρόλο που η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική από το νόμο, εντούτοις πολλοί είναι αυτοί που δεν ασφαλίζουν τα οχήματά τους είτε από αμέλεια, είτε λόγω έλλειψης χρημάτων.  

Γι’ αυτό και επειδή σίγουρα το τελευταίο που θέλεις όταν εμπλακείς σε ένα τρακάρισμα είναι ο άλλος οδηγός να μην έχει ασφαλισμένο το αυτοκίνητό του, οι ασφαλιστικές έχουν προβλέψει με την κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα 

Δες το βίντεο

Τι προσφέρει η κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα; 

 

Η κάλυψη αυτή είναι προαιρετική και σε αποζημιώνει για τις υλικές ζημιές που θα προκληθούν στο όχημά σου σε περίπτωση που τρακάρεις με ανασφάλιστο όχημα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις αυτή την κάλυψη στο συμβόλαιό σου, σε περίπτωση που τρακάρεις από αποκλειστική υπαιτιότητα οδηγού άλλου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα ήταν αποδεδειγμένα ανασφάλιστο κατά το χρόνο επέλευσης του ατυχήματος, μπορείς να αποζημιωθείς. 

Στην περίπτωση λοιπόν που τρακάρεις με ένα ανασφάλιστο όχημα, για να μπορείς να το αποδείξεις σε ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διαμάχη, πρέπει να καλέσεις αμέσως την τροχαία η οποία και θα συμπληρώσει το δελτίο συμβάντων. Στο δελτίο αυτό αναγράφεται ότι το αυτοκίνητο του άλλου οδηγού ήταν ανασφάλιστο την στιγμή που έγινε το ατύχημα και υπογράφεται και από τον υπαίτιο οδηγό 

Σε κάθε περίπτωση, για να αποζημιωθείς για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, είναι απαραίτητο να έχεις το δελτίο συμβάντων από την Αστυνομία.  

Θέλεις ασφάλεια με κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστα οχήματα; Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν έως 26 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε το συμβόλαιό σου online! 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου