Κάλυψη για ίδιες ζημιές: Τι σημαίνει & πώς λειτουργεί;

Όταν μιλάμε για ίδιες ζημιές, εννοούμε την κλασική και αγαπημένη μικτή ασφάλεια. Στην ασφάλεια ίδιων ζημιών ουσιαστικά η ασφαλιστική σου αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις υλικές ζημίες του οχήματός σου που μπορεί να προκύψουν από:  

  • σύγκρουση
  • πρόσκρουση
  • εκτροπή
  • ανατροπή ή κατακρήμνιση  

ακόμα και στην περίπτωση που προκαλέσεις εσύ ένα τροχαίο ατύχημα. 

Η ασφάλεια ίδιων ζημιών, αν και κοστίζει παραπάνω από τη βασική ασφάλεια, είναι η πληρέστερη κάλυψη που μπορείς να έχεις. 

Δες το βίντεο

Για να αποκτήσεις μικτή ασφάλεια πρέπει πρώτα να γίνει προασφαλιστικός έλεγχος από πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής σου. 

Έχε υπόψη σου ότι για να σε ασφαλίσει η εταιρεία για ίδιες ζημιές, θα πρέπει το αυτοκίνητό σου να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν υπάρχουν τυχόν χτυπήματα, εκδορές ή βαθουλώματα από παλαιότερα ατυχήματα, η ασφαλιστική μπορεί να αρνηθεί να σου τα καλύψει (δηλαδή να τα εξαιρέσει) ή να μη σου προσφέρει την κάλυψη. 

Η κάλυψη για ίδιες ζημίες συνοδεύεται πάντα και από κάποιο ποσό απαλλαγής, δηλαδή από τη δική σου συμμετοχή στην αποκατάσταση της ζημιάς. Αν η επισκευή της ζημιάς κοστίσει λιγότερο από το ποσό απαλλαγής που έχει οριστεί στο συμβόλαιό σου, τότε δεν αποζημιώνεσαι. 

Σημείωσε όμως ότι το ύψος της απαλλαγής επηρεάζει πτωτικά το ύψος των ασφαλίστρων. 

Επομένως, όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή που θα συμφωνήσεις με την εταιρεία σου, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρα που θα πληρώσεις. 

Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου για ίδιες ζημιές; Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε το συμβόλαιό σου online!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου