Κάλυψη αερόσακων/ ζωνών ασφαλείας

Οι αερόσακοι και οι ζώνες ασφαλείας είναι τα βασικά συστήματα προστασίας που έχουν τα αυτοκίνητα.

Οι αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να φουσκώνουν μπροστά από τον οδηγό ή και στο πλάι του, σε περίπτωση βίαιου χτυπήματός του στο τιμόνι ή στα πλαϊνά του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Οι ζώνες ασφαλείας από την άλλη, λειτουργούν συγκρατώντας το σώμα σε περίπτωση πρόσκρουσης του αυτοκινήτου. Μάθε περισσότερα στο βίντεο.

Δες το βίντεο

Όταν προκύψει ένα τρακάρισμα, οι μηχανισμοί αυτοί ενεργοποιούνται για να σε προστατέψουν από τη σύγκρουση και μετά καταστρέφονται (ιδιαίτερα οι αερόσακοι) με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση.

Αυτή την αντικατάσταση έρχεται να πληρώσει η κάλυψη αερόσακων & ζωνών ασφαλείας. Αν έχεις τη συγκεκριμένη κάλυψη στο συμβόλαιό σου, τότε η ασφαλιστική θα αναλάβει να καλύψει το κόστος αντικατάστασης των εξαρτημάτων που έχουν καταστραφεί από το τρακάρισμα.

Βασική προϋπόθεση είναι η καταστροφή αυτών των δύο εξαρτημάτων να οφείλεται αποκλειστικά και άμεσα σε οδικό τροχαίο ατύχημα και συγκεκριμένα:

  • Σύγκρουση
  • Πρόσκρουση
  • Εκτροπή
  • Ανατροπή
  • Ή κατακρήμνιση

του ασφαλισμένου οχήματος.

Ανάλογα με την εταιρεία και το είδος του συμβολαίου, η κάλυψη αερόσακων & ζωνών ασφαλείας μπορεί είτε να είναι προαιρετική κάλυψη με έξτρα επιβάρυνση (πχ στο απλό πακέτο της βασικής κάλυψης), είτε να συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιο (κυρίως στην περίπτωση της μικτής ασφάλειας).

Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη για τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας; Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν έως 26 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε το συμβόλαιό σου online!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου