Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου – Ασφάλεια με το μήνα

Μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου – Ασφάλεια με το μήνα

ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα

Μας το ζήτησες και το κάναμε πράξη! Τώρα μπορείς να ασφαλιστείς στην πλατφόρμα μας, ακόμα και για μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Η ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορες περιπτώσεις, όπου χρειάζεται να μετακινηθείς με το αυτοκίνητό σου για πολύ μικρό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις που η μηνιαία ασφάλεια δεν είναι πραγματικά αυτό που θα σε εξυπηρετήσει. Για παράδειγμα, αν την επιλέγεις για λόγους οικονομίας, τότε ξανασκέψου το, γιατί αναλογικά βγαίνει πιο ακριβά από την ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ας δούμε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τύπο ασφάλισης.

Ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα: Σε ποιες περιπτώσεις εξυπηρετεί;

Υπάρχουν τρεις βασικές περιπτώσεις, όπου θεωρείται σκόπιμο το να επιλέξεις μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου:

#1 Όταν πρόκειται να καταθέσεις πινακίδες

Δεν μπορείς πια να συντηρείς τα έξοδα του αυτοκινήτου ή δεν το χρησιμοποιείς τόσο, ώστε να έχει νόημα να πληρώνεις γι’ αυτό. Οπότε αποφασίζεις να καταθέσεις πινακίδες.

Αν η ασφάλειά του έχει λήξει πρόσφατα, αλλά ακόμα δεν τις έχεις καταθέσει, θα πρέπει τουλάχιστον να βάλεις μια ασφάλεια με το μήνα, που θα σε καλύψει μέχρι τότε.

#2 Όταν πρόκειται να πουλήσεις το αυτοκίνητο

Από τη μεταβίβαση και μετά, η ασφάλεια είναι πλέον θέμα του άλλου οδηγού. (Σημείωσε ότι αν και εφόσον υπάρχει ασφαλιστήριο σε ισχύ, ο νέος ιδιοκτήτης έχει 30 ημέρες περιθώριο να ασφαλιστεί). Όμως, μέχρι να γίνει η μεταβίβαση δεν μπορείς να το αφήσεις χωρίς κάλυψη, γιατί απρόοπτα μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

#3 Όταν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο εποχιακά και πληρώνεις τέλη με τον μήνα

Έχεις ένα αυτοκίνητο μόνιμα παρκαρισμένο στο εξοχικό σου για παράδειγμα, το οποίο χρησιμοποιείς για ένα μήνα το καλοκαίρι; Τότε καταλαβαίνουμε γιατί σου περνάει από το μυαλό να κάνεις ασφάλεια αυτοκινήτου με τον μήνα.

Όμως, ακόμα κι αν το όχημα δεν κινείται, αν δεν έχει γίνει κατάθεση πινακίδων, τότε πρέπει να είναι βάσει Νόμου ασφαλισμένο.

Το καλύτερο είναι να καταθέτεις τις πινακίδες του και να κάνεις άρση ακινησίας και ασφάλιση για τους μήνες που σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις.

Πότε δεν σε συμφέρει η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ας υποθέσουμε πως θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα, για λόγους οικονομίας. Δηλαδή, δεν μπορείς να πληρώσεις τα ασφάλιστρα ενός έτους μαζεμένα. Γι’ αυτό, επιλέγεις να ανανεώνεις το συμβόλαιό σου κάθε μήνα.

Αν θέλεις να κάνεις οικονομία, η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι για σένα. Τα ετήσια συμβόλαια βγαίνουν αναλογικά πιο οικονομικά. Και τώρα πια που προσφέρουμε εξόφληση της ασφάλειας αυτοκινήτου με δόσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασφαλίζεσαι για μικρά διαστήματα.

Επιλέγεις λοιπόν ετήσιο συμβόλαιο και δεν πληρώνεις όλο το ποσό αμέσως. Αντιθέτως, βάζεις άτοκες δόσεις με την κάρτα σου και πληρώνεις από λίγα κάθε μήνα!

Πώς κλείνω ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα;

Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα; Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Μπαίνεις στο insurancemarket.
  2. Συμπληρώνεις πινακίδα οχήματος και στοιχεία ιδιοκτήτη.
  3. Συγκρίνεις προσφορές & επιλέγεις αυτή που σου ταιριάζει.
  4. Εξοφλείς & λαμβάνεις το συμβόλαιο στο email σου.

Είναι τόσο απλό! Ακόμα κι αν δεν έχεις κλείσει online ασφάλεια ποτέ ξανά, είναι πανεύκολο να αγοράσεις μια ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα. Μπες κι εσύ στο insurancemarket, σύγκρινε δωρεάν ανάμεσα σε 25+ συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, βρες την προσφορά που σε συμφέρει και λάβε το συμβόλαιο στο email σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου