Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια αυτοκινήτου με δόσεις: Γίνεται;

Ασφάλεια αυτοκινήτου με δόσεις: Γίνεται;

Ασφάλεια αυτοκινήτου με δόσεις

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με δόσεις είναι ένας τρόπος πληρωμής που μπορεί να συνδυάσει ευκολία, εξοικονόμηση χρημάτων και έναν καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό. Είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις πληρωμή, είναι σημαντικό να υπολογίσεις πόσο βγαίνουν συνολικά τα ασφάλιστρά σου το χρόνο.

Η κατάλληλη μέθοδος πληρωμής θα είναι εκείνη που σε συμφέρει και βολεύει περισσότερο. Παρακάτω θα δούμε πώς σε ωφελεί η πληρωμή της ασφάλειας αυτοκινήτου με άτοκες δόσεις και πώς γίνεται μέσω του insurancemarket.

Γιατί να εξοφλείς την ασφάλεια αυτοκίνητου με δόσεις;

Όταν πληρώνεις την ασφάλισή σου σε δόσεις, ουσιαστικά κατανέμεις το ετήσιο ασφάλιστρο σε μικρότερες και πιο διαχειρίσιμες πληρωμές.

Αυτή η μέθοδος είναι επωφελής όταν έχεις να πληρώσεις μία μεγάλη δαπάνη αλλά δεν διαθέτεις εκείνη τη στιγμή όλο το ποσό. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Βασικό πακέτο με άτοκες δόσεις

Έχουμε και λέμε:

  • Ετήσιο στα 81 ευρώ, άρα σε 12 άτοκες δόσεις πληρώνεις 6,75 το μήνα.
  • Εξάμηνη στα 44,64 ευρώ, βγαίνει στα 7,44 το μήνα.
  • Ενώ, αν κλείσεις απλά μηνιαία θα δώσεις 10,60 ευρώ, το οποίο επί 12 βγαίνει στα 127,20 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή, το τελικό ποσό είναι αυξημένο κατά 57%!

Γι’ αυτό λοιπόν η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου -σε σύγκριση με την ετήσια- δεν είναι προτιμητέα, εφόσον φυσικά δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος (π.χ. σκοπεύεις να πουλήσεις το όχημα).

📍 Άρα, όταν ο λόγος σου είναι πως “δεν έχω να δώσω 81 ευρώ σήμερα για την ασφάλεια, αλλά έχω 11”, τότε καλύτερα να μην το κάνεις. Σε συμφέρει πολύ περισσότερο η διαδικασία με τις άτοκες δόσεις, διότι τελικά θα δίνεις γύρω στα 7 ευρώ το μήνα.

Πακέτο μικτής ασφάλισης με άτοκες δόσεις

Εάν αναζητάς μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, την πληρέστερη σε ασφαλιστικές καλύψεις επιλογή, τότε θα έχεις:

  • Ετήσιο κόστος στα 231,51 ευρώ, άρα με 12 άτοκες δόσεις πληρώνεις 19,29 το μήνα.
  • Ενώ αν πας να κλείσεις δύο εξάμηνες των 130,38 ευρώ, θα σου βγει 260,76 το χρόνο, δηλαδή 21,73 το μήνα. Επομένως, το ποσό καταλήγει να είναι κατά 12% αυξημένο.

Μπορεί η διαφορά να σου φαίνεται μικρή, αλλά μήνα-μήνα τελικά βγαίνει περίπου στα 30 ευρώ παραπάνω. Άρα, αν και πάλι δεν έχεις 232 ευρώ στο χέρι για ασφάλεια, σκέψου το πριν δώσεις τα 130 ευρώ για την εξάμηνη.

Υπάρχει η λύση των δόσεων που σε ωφελεί περισσότερο, σπάζοντας τη μεγάλη αυτή δαπάνη σε 12 μικρότερες, χωρίς καμία έξτρα επιβάρυνση.

*Οι παραπάνω τιμολογήσεις για το παράδειγμά μας αφορούν ασφάλιση στις απαραίτητες εκ του Νόμου καλύψεις για Toyota Yaris του 2022 στην Hellas Direct, ΤΚ 84100, οδηγό 40 ετών, στις 08/03/2024.

Πώς γίνεται η πληρωμή ασφάλειας αυτοκινήτου με δόσεις;

Έκανες σύγκριση ασφαλειών, βρήκες το πακέτο σου και ήρθε η ώρα της πληρωμής. Για να την πραγματοποιήσεις σε δόσεις, αρχικά θα επιλέξεις την πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Θα συμπληρώσεις έπειτα το ονοματεπώνυμο σου, την ημερομηνία λήξης της κάρτας και τον τριψήφιο κωδικό αριθμό ασφαλείας.

Σε αυτό το σημείο επιλέγεις σε πόσες άτοκες δόσεις θέλεις να γίνει η πληρωμή του συμβολαίου. Στη συνέχεια, διαβάζεις τους όρους χρήσης και επιλέγεις το κουτάκι για να συμφωνήσεις με αυτούς.

Τέλος, πατάς την επιλογή “πληρωμή” και αποδέχεσαι τη συναλλαγή μέσω του μηνύματος που σου στέλνει η τράπεζά σου. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο έρχεται στο mail σου και εσύ εξοφλείς μήνα-μήνα την ασφάλειά σου!

Να σε ενημερώσουμε ότι η διαδικασία για δόσεις με χρεωστική κάρτα διαφέρει από εκείνη με πιστωτική και πως η δυνατότητα αυτή δεν είναι διαθέσιμη για την πληρωμή της ασφάλειας αυτοκινήτου.

Αξίζει η πληρωμή της ασφάλειας αυτοκινήτου σε δόσεις;

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί χρειάζεται να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία και μάλιστα χρησιμοποιώντας μία πιστωτική κάρτα. Η αλήθεια είναι πως πλέον δεν βγάζεις πιστωτική για να κάνεις ανεξέλεγκτες αγορές -κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να θεωρείται σωστό- αλλά για να μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα τα οικονομικά σου.

Η αγορά της ασφάλειας είναι ένα από τα πάγια έξοδα που ξέρεις ότι έχεις κάθε χρόνο. Μερικοί λόγοι που αξίζει η πληρωμή της με πιστωτική κάρτα σε δόσεις είναι οι εξής:

  • Αύξηση της αγοραστικής σου δύναμης: Διαχειρίζεσαι καλύτερα τις μεγάλες αγορές ή τα υψηλά έξοδα, κατανέμοντας το κόστος όλων αυτών σε μια μακρύτερη χρονική περίοδο. Έτσι, έχεις την αίσθηση της αυξημένης αγοραστικής δύναμης, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις προκαταβολικά ολόκληρο το ποσό.
  • Διαχείριση ταμειακών ροών: Η πληρωμή των λογαριασμών σε δόσεις μπορεί να βοηθήσει στον προϋπολογισμό και τη διαχείριση οφειλών. Σου επιτρέπει να οργανώνεις καλύτερα τα μηνιαία έξοδά σου και διασφαλίζει ότι δεν θα εξαντληθούν οι αποταμιεύσεις ή το διαθέσιμο εισόδημά σου με τη μία.
  • Ευκολία με αυτόματες πληρωμές: Πολλοί προτιμούν τις πληρωμές σε δόσεις επειδή μπορούν να τις ορίσουν ως αυτόματες πληρωμές. Αυτή η ευκολία μπορεί να διασφαλίσει ότι οι λογαριασμοί πληρώνονται εγκαίρως, μειώνοντας τον κίνδυνο καθυστερήσεων.
  • Πρόσβαση σε φθηνότερες επιλογές: Ορισμένοι οδηγοί επιλέγουν τις πληρωμές με δόσεις, καθώς έτσι έχουν πρόσβαση σε φθηνότερες λύσεις ασφάλισης.

Ψάχνεις ασφάλεια αυτοκινήτου με δόσεις; Επίλεξε την πιο συμφέρουσα για σένα από 29 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς. Σύγκρινε τιμές, βρες την καλύτερη προσφορά και απόκτησε ασφάλεια με άτοκες δόσεις, εύκολα και γρήγορα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου