Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Συναγερμός σπιτιού: Τι σύστημα συναγερμού να βάλω;

Συναγερμός σπιτιού: Τι σύστημα συναγερμού να βάλω;

Συναγερμός σπιτιού: Τι σύστημα συναγερμού να βάλω;

Η ασφάλεια του σπιτιού και του περιεχομένου του, έχει γίνει προτεραιότητα των περισσότερων, μιας και τα ποσοστά διαρρήξεων είναι διαρκώς αυξανόμενα ακόμα και σε γειτονιές που παλαιότερα θεωρούνταν πιο ασφαλείς. Ένα σύστημα συναγερμού είναι πράγματι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία του σπιτιού σου από πιθανές διαρρήξεις. Αλλά ποιο σύστημα συναγερμού σπιτιού να βάλεις;

Για την επιλογή ενός αξιόπιστου συστήματος συναγερμού, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, ώστε να προστατεύσεις αποτελεσματικά την οικογένειά σου και φυσικά την περιουσία σου. Παρακάτω θα βρεις τους διαφορετικούς τύπους συναγερμών που διατίθενται στην αγορά και τι να προσέξεις κατά την επιλογή.

Σύστημα συναγερμού: Τι να προσέξω κατά την έρευνα αγοράς;

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές. Το κάθε σύστημα συναγερμού έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εδώ θα βρεις τα 7 βασικά σημεία που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν τη λήψη της τελικής σου απόφασης. Συγκεκριμένα:

  1. Προσδιόρισε τις περιοχές του σπιτιού που θέλεις να προστατεύσεις.
  2. Δες τους διαφορετικούς τύπους συστημάτων συναγερμών.
  3. Εξέτασε το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του συστήματος και το μέγεθος του σπιτιού σου.
  4. Έλεγξε για πρόσθετες λειτουργίες. Πολλά σύγχρονα συστήματα προσφέρουν λειτουργίες όπως αισθητήρες κίνησης, ανιχνευτές θραύσης και απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω εφαρμογών smartphone.
  5. Άκουσε και τη συμβουλή ενός επαγγελματία. Συμβουλεύσου έναν ειδικό σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να παρέχει συμβουλές σχετικά με το είδος του συστήματος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τους περιορισμούς του προϋπολογισμού σου.
  6. Διάβασε κριτικές πελατών. Κριτικές από προηγούμενους πελάτες μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις εταιρείες που προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.
  7. Δοκίμασε το σύστημα προτού δεσμευτείς σε αυτό. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν δωρεάν δοκιμές, ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις τα προϊόντα τους πριν λάβεις την τελική απόφαση.

Ενσύρματος συναγερμός σπιτιού: Μία δοκιμασμένη επιλογή

Ο ενσύρματος συναγερμός σπιτιού είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αξιόπιστες λύσεις για την ασφάλεια του σπιτιού. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση φυσικών συσκευών ασφαλείας όπως αισθητήρες πόρτας και ανιχνευτές κίνησης γύρω από την ιδιοκτησία σου.

Οι ενσύρματοι συναγερμοί είναι συνήθως πιο αξιόπιστοι από τα ασύρματα συστήματα, καθώς δεν βασίζονται σε σύνδεση Wi-Fi. Με αυτό τον τύπο συστήματος νιώθεις ανακούφιση και γνωρίζεις ότι η οικογένεια και τα υπάρχοντά σου προστατεύονται από εισβολείς.

Τι θα συμβεί αν γίνει διακοπή ρεύματος;

Όταν κόβεται το ρεύμα, η εφεδρική μπαταρία σε ένα αυτόνομο σύστημα συναγερμού ίσως να μην είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διατηρηθεί το σύστημα σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως μετά από λίγες ώρες, ακόμα κι αν το σπίτι σου παραμένει ασφαλές, το σύστημα συναγερμού θα απενεργοποιηθεί μέχρι να αποκατασταθεί η παροχή του κομμένου ρεύματος.

Χωρίς καμία μορφή ασφάλειας το σπίτι θα μπορούσε να είναι πιο ευάλωτο σε πιθανούς εισβολείς. Προκειμένου να προστατευτείς από πιθανούς εισβολείς κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, θα πρέπει να κανονίσεις εναλλακτικές μορφές ασφάλειας, όπως την εγκατάσταση μίας εξωτερικής κάμερας παρακολούθησης.

Ασύρματος συναγερμός σπιτιού: Πότε αξίζει να τον επιλέξεις;

Ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού στο σπίτι χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για την επικοινωνία μεταξύ των εξαρτημάτων του, εξαλείφοντας την ανάγκη για περίπλοκη καλωδίωση. Τα ασύρματα συστήματα εγκαθίστανται σχετικά εύκολα και μπορούν να συνδεθούν με υπάρχουσες πόρτες και παράθυρα, ανιχνευτές κίνησης, συναγερμούς καπνού και άλλες συσκευές ασφαλείας.

Αυτά τα συστήματα όχι μόνο είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με πιο παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας, αλλά πολλά μοντέλα τους προσφέρουν πρόσβαση με τηλεχειρισμό από τον υπολογιστή ή το smartphone σου, προηγμένες λειτουργίες όπως ειδοποιήσεις κειμένου, ακόμη και επιλογές ευαισθησίας για κατοικίδια.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φιλικότητα προς τον χρήστη και την προσιτή τιμή, ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού σπιτιού είναι μια έξυπνη επιλογή για άτομα και οικογένειες που αναζητούν αποτελεσματικές λύσεις ασφάλειας.

Ο συναγερμός σπιτιού ως ασύρματος λειτουργεί με SIM ή WiFi;

Τα ασύρματα οικιακά συστήματα συναγερμού γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της ικανότητάς τους να παρακολουθούνται και να ελέγχονται εξ αποστάσεως. Συνήθως συνδέονται ασύρματα στο Wi-Fi ή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του σπιτιού και μπορούν να οπλιστούν ή να αφοπλιστούν εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σου.

Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν συχνά μια κάρτα SIM για τη μετάδοση δεδομένων, η οποία επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο του συστήματος. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού προσφέρει επίσης πρόσθετες λειτουργίες, όπως ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ροές ζωντανής ροής βίντεο από κάμερες που βρίσκονται στο σπίτι.

Τι παραπάνω προσφέρει ένα σύστημα συναγερμού με καπνό;

Το συγκεκριμένο σύστημα συναγερμού παρέχει άμεση εκτόνωση αντικλεπτικού καπνού/ ομίχλης, σε περίπτωση που ο εισβολέας ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Πρακτικά, ο χώρος θα γεμίσει καπνό και οποιαδήποτε απόπειρα κατά της ζωής ή της ιδιοκτησίας σου, θα ματαιωθεί.

Τι εννοούμε όταν λέμε συναγερμός σπιτιού με τηλεειδοποίηση;

Τα συστήματα συναγερμού με τηλεειδοποίηση είναι μια ιδανική επιλογή εάν ψάχνεις έναν αξιόπιστο και απλό τρόπο προστασίας του σπιτιού. Αυτά τα συστήματα αποτελούνται συνήθως από αισθητήρες που τοποθετούνται γύρω από το σπίτι για την ανίχνευση ήχου ή κίνησης. Αν υπάρξει απειλή ενεργοποιούν έναν δυνατό συναγερμό και στέλνουν ένα σήμα στον ασύρματο τηλεειδοποιητή. Όταν λοιπόν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, ο τηλεειδοποιητής θα δονείται και θα σε ειδοποιεί για την πιθανή απειλή.

Εγκατάσταση συναγερμού σπιτιού: Η επιλογή του τεχνικού μετράει

Ο τεχνικός της εταιρείας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος και να έχει γνώσεις ώστε η τοποθέτηση να γίνει σωστά. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θέση να σου δείξει πώς λειτουργεί το σύστημα και να σου λύσει όποιες τυχόν απορίες προκύψουν.

Σχετικά με τους τύπους και την εγκατάσταση να σου πούμε πως τα ασύρματα συστήματα είναι συνήθως ευκολότερα στην εγκατάσταση – και στην απεγκατάσταση αν πρόκειται να κάνεις μετακόμιση – καθώς δεν χρειάζεται να περαστούν καλώδια μέσα από τοίχους. Από την άλλη, τα ενσύρματα γενικά προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία, καθώς οποιαδήποτε παραβίαση της ίδιας της καλωδίωσης θα ενεργοποιήσει αμέσως το σύστημα συναγερμού. Σε γενικές γραμμές η ενσύρματη αξίζει αν το σπίτι σου έχει ήδη εγκατεστημένες τις καλωδιώσεις.

Η εγκατάσταση ενός συναγερμού σπιτιού είναι μία σοφή επιλογή. Αυτό που θα καταφέρεις είναι και να αποθαρρύνεις τους πιθανούς διαρρήκτες, αλλά και να προστατεύσεις αποτελεσματικά την περιουσία σου. Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

👉🏼 Μπορείς να συγκρίνεις & να επιλέξεις μία αξιόπιστη ασφάλεια σπιτιού. Στο insurancemarket βλέπεις όλες τις προσφορές και επιλέγεις εκείνη που σε συμφέρει περισσότερο!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.