Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Μετακόμιση: Συμβουλές για ομαλή αλλαγή σπιτιού

Μετακόμιση: Συμβουλές για ομαλή αλλαγή σπιτιού

Μετακόμιση: Συμβουλές για ομαλή αλλαγή σπιτιού

Βρίσκεσαι σε διαδικασία μετακόμισης, είτε γιατί μετακομίζεις σε άλλη πόλη είτε σε άλλη χώρα; Αν ναι τότε είναι σημαντικό να προγραμματίσεις κάποια πράγματα εκ των προτέρων για να εξασφαλίσεις μια ομαλή μετάβαση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τη μετακόμισή σου όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να ελαχιστοποιήσεις το άγχος που συνεπάγεται η μετακόμιση και να κάνεις την εμπειρία πιο ευχάριστη. Εξάλλου, ένα καινούργιο σπίτι είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή! Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο για να σχεδιάσεις και να προετοιμαστείς και, στη συνέχεια, να απολαύσεις το νέο περιβάλλον!

Πώς να οργανώσω μια μετακόμιση;

Σίγουρα το να μετακομίσεις δεν είναι μία απόφαση της στιγμής και χρειάζεται καλή οργάνωση και προετοιμασία. Η δημιουργία μιας λίστας είναι το κλειδί για όλα αυτά, έτσι ώστε να μην σου ξεφύγει τίποτα.

Σημείωσε όσα θα χρειαστούν κατά τη μετακόμιση, από τις προμήθειες συσκευασίας και τα ρούχα μέχρι και τις διαδικασίες για αποσύνδεση από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και αλλαγής διεύθυνσης.

Πιο συγκεκριμένα:

 1. Δημιούργησε μια λίστα ελέγχου μετακόμισης για να παρακολουθείς όλα όσα πρέπει να κάνεις
 2. Συσκεύασε από νωρίς και φρόντισε να βάζεις ετικέτες σε όλα τα κουτιά, ώστε να ξέρεις τι υπάρχει μέσα, στο ξεπακετάρισμα.
 3. Φρόντισε να κλείσουν οι παροχές κοινής ωφέλειας στο παλιό σου σπίτι και να προχωρήσεις σε αλλαγή ονόματος ρεύματος, εφόσον το επιθυμείς.
 4. Ειδοποίησε τις μεταφορικές εταιρίες που χρησιμοποιείς για την αλλαγή διεύθυνσης.
 5. Οι τεχνολογικές επαφές, όπως οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι αριθμοί τηλεφώνου, θα πρέπει επίσης να ενημερωθούν πριν από τη μετακόμισή σου, στην αλλαγή στοιχείων μητρώου της ΑΑΔΕ.
 6. Ζήτησε τη βοήθεια φίλων ή συγγενών για να μετακινήσεις βαριά έπιπλα ή συσκευές.
 7. Μην ξεχάσεις να επιβεβαιώσεις τυχόν ραντεβού ή κρατήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από το παλιό σου σπίτι.
 8. Βεβαιώσου ότι έχεις επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για τα υπάρχοντά σου κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.
 9. Τέλος, είναι χρήσιμο να έχεις ένα άλλο άτομο μαζί σου την ημέρα της μετακόμισης για να σε βοηθήσει και να σε στηρίξει ηθικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας – μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά!

Πόσο κοστίζει η μετακόμιση;

Το πόσο κοστίζει τελικά η μετακόμιση είναι ίσως από τα πρώτα ερωτήματα που θα σου ήρθαν στο μυαλό. Αν και η απάντηση δεν είναι οριστική υπάρχουν μερικές εκτιμήσεις που ισχύουν για τους περισσότερους και θα λέγαμε πως πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ως γενικός κανόνας, οι περισσότερες μετακομίσεις μίας οικογένειας περιλαμβάνουν έξοδα όπως καύσιμα και χρεώσεις εργασίας βάσει βάρους ή ανά ώρα. Είναι επίσης σημαντικό να συνυπολογίσεις τυχόν πρόσθετες χρεώσεις για απαραίτητες προμήθειες και υλικά. Ακόμη, ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα έξοδα όπως τα τέλη αποθήκευσης, εάν δεν υπάρχει χώρος για όλα τα αντικείμενά στο νέο σου σπίτι ή στην ημερομηνία μετακόμισης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία από νωρίς στη διαδικασία, μπορείς να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνεις εντός budget κατά τη μετακόμιση.

Τι άλλο πρέπει να έχεις στο μυαλό σου; Σίγουρα το κόστος μετακόμισης το οποίο μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την απόσταση που διανύεται, όπως και το μέγεθος του νοικοκυριού και τις επιπλέον υπηρεσίες που απαιτούνται (πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα των αντικειμένων).

💡Διάβασε επίσης: 10 συμβουλές για να αποφύγεις τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο σπίτι

Πριν μετακομίσω, τι να προσέξω για την ασφάλεια σπιτιού;

Προτού πας στο νέο σου σπίτι θα πρέπει να κάνεις κάποιες επιπλέον κινήσεις για να προστατευτείς από πιθανές απειλές. Οι συνιστώμενες πρακτικές περιλαμβάνουν:

 • Εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού, αισθητήρων κίνησης ή CCTV στο εξωτερικό και γύρω από το ακίνητο
 • Αλλαγή όλων των κλειδαριών μόλις μετακομίσεις
 • Απόκτηση αδειών στάθμευσης των κατοίκων
 • Ενημέρωση των γειτόνων όταν λείπεις και ζητώντας τους να προσέχουν για ύποπτη δραστηριότητα
 • Διευθέτηση μακροπρόθεσμων μέτρων ασφαλείας, όπως η δημιουργία φυσικών χαρακτηριστικών ασφαλείας (ισχυρή περίφραξη και καλός εξωτερικός φωτισμός)

Η λήψη αυτών των μέτρων θα βοηθήσει να διατηρήσεις εσένα και τους αγαπημένους σου ασφαλείς, επιτρέποντάς σου ακόμη, να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να μπει κλέφτης στο σπίτι σου.

Ακόμα και αν απλά μετακομίζεις στην άλλη άκρη της πόλης, υπάρχουν πολλά που πρέπει να θυμάσαι και να φροντίσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγάλη μέρα. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και προγραμματίζοντας εκ των προτέρων, μπορείς να κάνεις τη μετακόμισή σου να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Και μόλις εγκατασταθείς στο νέο σου σπίτι, φρόντισε να επισκεφθείς το insurancemarket για να συγκρίνεις προσφορές σε ασφάλεια σπιτιού και να βρεις την καλύτερη κάλυψη για τις ανάγκες σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.