Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 1. Ρεύμα / Πώς να κάνεις αλλαγή ονόματος ΔΕΗ – και ηλεκτρονικά!

Πώς να κάνεις αλλαγή ονόματος ΔΕΗ – και ηλεκτρονικά!

αλλαγή ονόματος ΔΕΗ

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ είναι μια από τις πιο συνηθισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες που γίνονται κάθε μέρα. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που πλέον μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας κάθε ενδιαφερόμενο.

Μετακομίζεις σε νέο σπίτι, ως ενοικιαστής ή ως ιδιοκτήτης και θέλεις να πάρεις το ρεύμα στο όνομά σου; Ακολούθησε τα απλά βήματα που ακολουθούν. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που θα σου φανούν χρήσιμες για να ολοκληρώσεις εύκολα τη διαδικασία.

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστείς αλλαγή ονόματος;

Οι πιο συχνές περιπτώσεις που καταγράφονται είναι:

 • Αλλαγή γιατί μόλις αγόρασες καινούργιο σπίτι / επιχείρηση.
 • Αλλαγή γιατί ενοικιάζεις καινούργιο σπίτι / επιχείρηση.
 • Αλλαγή ονόματος ΔΕΗ λόγω θανάτου.
 • Αλλαγή ονόματος ΔΕΗ με χρέος προηγούμενου ενοικιαστή.
 • Αλλαγή ονόματος για κοινόχρηστους χώρους (π.χ. νέος διαχειριστής πολυκατοικίας).

Πού κάνω αλλαγή ονόματος ΔΕΗ;

Υπάρχουν 3 βασικά σημεία επαφής με τη ΔΕΗ. Αν αναρωτιέσαι “πού κάνω αλλαγή ονόματος ΔΕΗ;”, σου προτείνουμε:

1. Να καλέσεις την τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 800-900-1000.

2. Να μπεις στο e-contract, ώστε να κάνεις τη διαδικασία ηλεκτρονικά.

3. Να πας σε ένα κοντινό σου κατάστημα ΔΕΗ.

Βέβαια, δεν σου συστήνουμε το τελευταίο, ειδικά τώρα, που όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά λόγω της πανδημίας. Η ηλεκτρονική διαδικασία θα σου γλιτώσει χρόνο και κόπο.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα βήματα για αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ.

Πώς γίνεται αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ;

Στην ουσία αυτό που κάνεις είναι ότι υπογράφεις νέα Σύμβαση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (έτσι λέγεται επίσημα η διαδικασία για την αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ). Μπορείς να ακολουθήσεις τρεις δρόμους:

Α) Επικοινωνείς με το τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, καλώντας στο 800-900-1000.

Β) Αξιοποιείς το e-contract και κάνεις την αίτηση αλλαγής ονόματος ηλεκτρονικά.

Πλέον η ΔΕΗ σου δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσεις σε αλλαγή ονόματος με 3 απλά βήματα, υποβάλλοντας την αίτησή σου ηλεκτρονικά.

Εύκολα και γρήγορα συμπληρώνεις τα απαιτούμενα στοιχεία, επισυνάπτεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η σύμβαση έρχεται στην πόρτα σου για υπογραφή χωρίς καμία χρέωση.

ΒΗΜΑΤΑ:

1. Επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα της ΔΕΗ και επιλέγεις τον τρόπο που θέλεις να εξυπηρετηθείς.

2. Αφού επιλέξεις το e-contract, συμπληρώνεις τον 9ψήφιο αριθμός παροχής που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του λογαριασμού, ακριβώς πάνω από τη διεύθυνση ακινήτου.

3. Στη συνέχεια επιλέγεις το προϊόν (οικιακή ή επαγγελματική χρήση ακινήτου), συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία και επισυνάπτεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

4. Αφού τσεκάρεις τα στοιχεία της σύμβασης, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ ελέγχει τα στοιχεία που έχεις δώσει. Εφόσον είναι σωστά, το συμβόλαιο έρχεται στον χώρο σου για να το υπογράψεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής ονόματος στη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ σε ενημερώνει για την πορεία της αίτησής σου εντός δύο ημερών από την υποβολή της.

Γ) Πηγαίνεις σε κατάστημα της ΔΕΗ, δίνεις τον ΑΦΜ σου και προσκομίζεις τα εξής:

ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια παραμονής/διαμονής.

στοιχεία αριθμού παροχής: λογαριασμό ρεύματος του ακινήτου ή οποιοδήποτε έγγραφο Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ) που να εμφανίζει τον αριθμό παροχής του ακινήτου ή αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο.

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ ηλεκτρονικά είναι ο πιο σύγχρονος και άνετος τρόπος να ολοκληρώσεις τη διαδικασία. Και μετά την πανδημία, σίγουρα αξίζει να το σκεφτείς (ακόμα κι αν προτιμάς τις συναλλαγές πρόσωπο με πρόσωπο). Επίσης, δοκίμασε και το chatbot της ΔΕΗ μιας και μπορείς να βρεις άμεσα και εύκολα απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις σου.

Μπορεί να κάνει τη διαδικασία κάποιος άλλος για μένα;

Αν θέλεις να τρέξει τη διαδικασία αλλαγής ονόματος στη ΔΕΗ κάποιος άλλος για σένα είναι εφικτό, αρκεί το άτομο αυτό να έχει μαζί του:

 • Επικυρωμένη εξουσιοδότηση (πρωτότυπη ή απλή φωτοτυπία) από ΚΕΠ ή Αστυνομική Αρχή ή την αρμόδια Προϊσταμένη Αρχή (π.χ. Πρεσβεία, Δημόσιο, Εκκλησία).
 • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής/διαμονής.

❗ Προσοχή! Την ίδια διαδικασία για την αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ πρέπει να ακολουθήσεις και στην περίπτωση που έχει ζητηθεί διακοπή ρεύματος από τον προηγούμενο χρήστη.

Ποιο είναι το κόστος εγγύησης ΔΕΗ για αλλαγή ονόματος;

Θα χρειαστεί να καταβάλεις και ένα ποσό ως εγγύηση με την υπογραφή του συμβολαίου. Το ποσό της εγγύησης εξαρτάται από την παροχή του ακινήτου σου και είναι κατ’ ελάχιστο 130 ευρώ.

Το ποσό σου επιστρέφεται όταν καταγγείλεις το συμβόλαιο με τη ΔΕΗ. Μπορείς να ενημερωθείς για το ακριβές ποσό που θα πρέπει να καταβάλεις μέσω του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

💡 Expert tip:

Πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε διαδικασία για την αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ τσέκαρε αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου σε ισχύ.

Το εν λόγω πιστοποιητικό έχει ισχύ για 14 χρόνια για κατοικίες και 7 χρόνια για επιχειρήσεις.

📍 Αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου σε ισχύ, τότε δεν χρειάζεται να βγάλεις νέο και ακολουθείς τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

📍 Μπορείς να ενημερωθείς από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, τόσο για το αν το ακίνητό σου έχει πιστοποιητικό σε ισχύ, όσο και για τη διαδικασία έκδοσης νέου.

Πώς γίνεται η αλλαγή ονόματος σε κοινόχρηστους χώρους; Με ποια δικαιολογητικά;

Αν θες να κάνεις αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ για την πολυκατοικία σου (π.χ. στην περίπτωση που είσαι διαχειριστής) δεν μπορείς να ολοκληρώσεις τη διαδικασία ηλεκτρονικά.

Αρμόδιος για την υπογραφή της σύμβασης είναι ο διαχειριστής, ο οποίος πρέπει να καλέσει στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα ώστε να υπογράψει νέα Σύμβαση στο όνομα «Διαχείρισης Πολυκατοικίας».

Απαραίτητα στοιχεία είναι:

 • Το ΑΦΜ του κτιρίου, εφόσον υπάρχει
 • Ο Αριθμός Παροχής
 • Ταυτότητα του διαχειριστή
 • Αντίγραφο βεβαίωσης από τον οικείο Δήμο για απαλλαγή ΤΑΠ
 • Απόσπασμα πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών του κτιρίου (με το οποίο παρέχεται στο Διαχειριστή εξουσιοδότηση για την υπογραφή της Σύμβασης Προμήθειας).

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις όνομα στον λογαριασμό σου! Κι αν θέλεις να μειώσεις τα κόστη στους λογαριασμούς ρεύματος του σπιτιού ή της επιχείρησής σου, εμείς είμαστε εδώ.

Μπες στην πλατφόρμα μας, σύγκρινε παρόχους ρεύματος και κλείσε στην τιμή που σε συμφέρει περισσότερο. Όλη η διαδικασία γίνεται 100% online και από την άνεση του καναπέ σου!

📌 Διάβασε επίσης: Μετακόμιση: Συμβουλές για ομαλή αλλαγή σπιτιού

📌 Άκουσε επίσης: Μπορώ να ζεστάνω οικονομικά το σπίτι μου με ρεύμα;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!