Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Καινούργιο σπίτι: Τι να προσέξω πριν την αγορά;

Καινούργιο σπίτι: Τι να προσέξω πριν την αγορά;

Καινούργιο σπίτι: Τι να προσέξω πριν την αγορά;

Η αγορά σπιτιού είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη ζωή και απαιτεί προσεκτική σκέψη. Πρέπει να εξετάσεις την τρέχουσα κατάσταση του κτιρίου, την τοποθεσία, το μέγεθός του και άλλους παράγοντες για να διασφαλίσεις ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση και θα κάνεις τη σωστή επένδυση για καινούργιο σπίτι.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά ποια χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερη σημασία κατά την αγορά σπιτιού.

1. Αξιολόγησε τον προϋπολογισμό & τις οικονομικές σου δυνατότητες

Βεβαιώσου ότι μπορείς να αντέξεις οικονομικά να καλύψεις τις δόσεις στεγαστικού δανείου. Πριν καν σκεφτείς να πάρεις δάνειο για ένα σπίτι, είναι σημαντικό να αξιολογήσεις την οικονομική σου κατάσταση.

Επίσης, βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει για παραλειπόμενες χρεώσεις, ότι έχεις καλή πιστοληπτική ικανότητα και ότι μπορείς πραγματικά να αντέξεις οικονομικά τις πληρωμές. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη σου πράγματα όπως ο πληθωρισμός πριν υπογράψεις οποιαδήποτε νομικά έγγραφα. Έτσι θα κυλήσει ομαλά η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου κάθε μήνα και δεν θα κολλήσεις σε έναν ατελείωτο κύκλο χρέους.

2. Ελέγξτε τη γειτονιά, για ποσοστά εγκληματικότητας & άλλες ανέσεις στην περιοχή

Αν και παράγοντες όπως σχολεία, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ, μπορεί να είναι πρωταρχικής σημασίας, θα πρέπει να δώσεις την ίδια βαρύτητα στο να δεις αν αισθάνεσαι ασφαλής όταν περπατάς τη νύχτα.

Ο εντοπισμός του σωστού συνδυασμού ασφάλειας στο καινούργιο σπίτι σου, ευκολίας και προσωπικών ανέσεων της περιοχής, είναι όλα χαρακτηριστικά της επιλογής μιας κατάλληλης γειτονιάς για να εγκατασταθείς.

3. Εξέτασε τις τιμές της αγοράς & τη διαθεσιμότητα παρόμοιων σπιτιών στην περιοχή

Οι τιμές της αγοράς στην περιοχή μπορούν να σου δώσουν μια ρεαλιστική εικόνα για το τι να περιμένεις. Αν θέλεις να λάβεις μια τεκμηριωμένη απόφαση, λάβε υπόψη σου όλες τις ευκαιρίες για αγορά σπιτιού.

  • Υπάρχει υψηλή ζήτηση ή πλεόνασμα σε παρόμοια ακίνητα;
  • Είναι οι τιμές σταθερές ή παρουσιάζουν διακυμάνσεις;

Στη συνέχεια, αξιολόγησε τον ανταγωνισμό. Αν υπάρχουν πολλά σπίτια προς πώληση σε παρόμοιες τιμές και συνθήκες, ίσως είναι συνετό να κάνεις μία σύγκριση των επιλογών.

4. Έλεγξε τη δομή του ακινήτου για τυχόν ζημιές ή ανάγκες επισκευής

Η διατήρηση του ακινήτου σου σε καλή κατάσταση αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης της αξίας του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγχεις περιοδικά τη δομή του ακινήτου για τυχόν ζημιές ή ανάγκες επισκευής.

Έλεγξε τα θεμέλια, τους τοίχους, τις οροφές, τα παράθυρα, τα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα, για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργούν σωστά. Μια προληπτική προσέγγιση στις τακτικές επιθεωρήσεις κατοικιών μπορεί να σε γλιτώσει από απροσδόκητες επισκευές στην πορεία!

5. Κάνε ερωτήσεις σχετικά με την ενεργειακή απόδοση & ερεύνησε τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας

Το να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με την ενεργειακή απόδοση και να αφιερώσεις χρόνο για να διερευνήσεις τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας των προηγούμενων ενοικιαστών για ένα καινούργιο σπίτι, είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία.

Αξίζει να μάθεις για τη μόνωση του σπιτιού ή του διαμερίσματος, τα παράθυρα, τις συσκευές και άλλα χαρακτηριστικά που θα επηρεάσουν το ύψος του μηνιαίου κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Η γνώση αυτών των λεπτομερειών πριν από την υπογραφή της μίσθωσης μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων.

6. Βρες την κατάλληλη ασφάλεια σπιτιού online

Και αφού τελείωσες με όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να σκεφτείς την ασφάλεια σπιτιού, και τι να επιλέξεις!

Η ασφάλιση κατοικίας προστατεύει από ζημιές στη δομή του σπιτιού, ενώ παρέχει κάλυψη περιεχομένου για κλοπή, πυρκαγιά ή φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξεις μπορεί να σου καλύψει απρόβλεπτες δαπάνες, όπως δικαστικές υποθέσεις ή βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές της κατοικίας σου. Καθώς ζυγίζεις τις διάφορες πολιτικές και επιλογές για το νέο σου σπίτι, διασφάλισε ότι έχεις την κάλυψη που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

🏡 Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε online προσφορές από έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε την προσφορά που σου ταιριάζει, εύκολα και αξιόπιστα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.