Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου

Κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου

κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου

Μεταξύ μας, ποιος μπορεί στις μέρες μας να αγοράσει σπίτι χωρίς στεγαστικό δάνειο; Οι περισσότεροι από εμάς χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για να αγοράσουν ή να ανακαινίσουν το σπίτι τους. Και οι τράπεζες, με τη σειρά τους, ζητούν οι ενυπόθηκες κατοικίες να ασφαλίζονται. Ήξερες όμως ότι οι δόσεις του στεγαστικού μπορούν να καλυφθούν από την ασφάλειά σου, αν παραστεί ανάγκη;

Αυτή είναι η κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου. Μια κάλυψη που, αν υπάρχει στο ασφαλιστήριό σου, μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη σε μια δύσκολη στιγμή. Ας δούμε περισσότερα παρακάτω.

Τι είναι η κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου;

Η κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου “αναλαμβάνει” την πληρωμή των δόσεων του δανείου σου, σε περίπτωση που το σπίτι καταστεί ακατάλληλο για διαμονή, λόγω ζημιάς από ασφαλισμένο κίνδυνο.

Δηλαδή, έστω ότι η ασφάλεια σπιτιού που αγοράζεις περιλαμβάνει στους ασφαλισμένους κινδύνους:

  • Πυρκαγιά
  • Ευρεία έκρηξη
  • Φυσικές καταστροφές
  • Κατάρρευση, καθίζηση, κατολίσθηση
  • Διάρρηξη σωληνώσεων
  • Τρομοκρατικές ενέργειες

Αν προκύψει κάτι από αυτά, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να κατοικήσεις στο σπίτι σου για ένα διάστημα, μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές, τότε θα καλυφθούν και οι δόσεις του δανείου σου, μέχρι ένα συμφωνημένο ποσό.

Μέχρι ποιο ποσό καλύπτονται οι δόσεις του δανείου;

Εξαρτάται από τους όρους της κάθε ασφαλιστικής. Στην κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου θα βρεις να αναφέρεται:

  • Fixed ποσό, π.χ. 500€ το μήνα
  • Aνώτατο ποσό, π.χ. έως 500€ το μήνα
  • Ποσοστό, π.χ. έως 10% του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου οικοδομής

Οι δόσεις καλύπτονται μέχρι οι ζημιές που προέκυψαν από τον ασφαλισμένο κίνδυνο να επισκευαστούν, ώστε το σπίτι σου να είναι ξανά κατοικήσιμο.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα ανώτατο όριο 6 μηνών. Αυτό είναι το σύνηθες διάστημα μέχρι το οποίο θα καλύπτουν τις δόσεις του στεγαστικού οι ασφαλιστικές.

Θα καλυφθούν και οι ζημιές στο σπίτι μου και οι δόσεις του στεγαστικού δανείου;

Κάθε κάλυψη φροντίζει για διαφορετική ανάγκη. Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Έστω ότι το σπίτι σου είναι ασφαλισμένο για:

Αν το σπίτι σου πάθει ζημιές από πλημμύρα, δεν μπορείς να διαμείνεις εκεί, μέχρι να γίνουν απαραίτητες επισκευές. Για το διάστημα αυτό, λοιπόν, η ασφαλιστική αναλαμβάνει την πληρωμή των δόσεων στεγαστικού δανείου (μέχρι το συμφωνημένο ποσό).

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει να σε αποζημιώσει για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πλημμύρα (πάντα σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου σου).

 

Θέλεις ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη δόσεων στεγαστικού δανείου; Έλα στο insurancemarket, γιατί εδώ συγκρίνεις προσφορές με ένα κλικ, ώστε να βρεις όλες τις καλύψεις που θέλεις, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Κι αν βρεις το πακέτο που σε συμφέρει, κλείνεις ασφάλεια εύκολα και αξιόπιστα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.