Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Τι σου παρέχει η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων;

Τι σου παρέχει η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων;

κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων

Σε πάρα πολλά σπίτια στη χώρα μας, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το δίκτυο θέρμανσης, ύδρευσης ή κλιματισμού. Μια διαρροή στις σωληνώσεις μπορεί να προκαλέσει ζημιές που θα σου κοστίσουν ακριβά. Εδώ είναι που έρχεται η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων.

Όμως, ποιες περιπτώσεις καλύπτει η διάρρηξη σωληνώσεων και πότε δεν σε καλύπτει, με αποτέλεσμα να πρέπει να επισκευάσεις τις ζημιές από την τσέπη σου;

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων;

Σύμφωνα με τον γενικό ορισμό: Καλύπτεται ζημιά στα ασφαλισμένα αντικείμενα αμέσως προερχόμενη από τυχαία διάρρηξη ή υπερχείλιση δεξαμενών ύδατος, σωληνώσεων και των εν γένει εγκαταστάσεων:

  • Ύδρευσης
  • Κεντρικής θέρμανσης
  • Κλιματισμού
  • Αποχέτευσης

Κοινώς, θα αποζημιωθείς για ζημιές που προέκυψαν λόγω του ότι έσπασε ένας σωλήνας ή υπερχείλισε μια δεξαμενή νερού.

Επίσης, είναι πιθανόν να καλύπτονται:

  • Έξοδα διερευνητικών εργασιών
  • Διάρρηξη σωληνώσεων οφειλόμενη σε παγετό
  • Φυσιολογική φθορά των ίδιων των σωλήνων
  • Έξοδα άντλησης νερών

Όμως αυτές οι περιπτώσεις ισχύουν κατά περίπτωση και όχι σε όλες τις ασφαλιστικές. Οπότε, διάβασε το έντυπο όρων της προσφοράς που σου δίνουν και δες τι ακριβώς προβλέπει η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων.

Αποζημιώνομαι μόνο για ζημιές στο κτίριο ή και στα προσωπικά μου αντικείμενα;

Αν κάνεις ασφάλεια κτιρίου, τότε η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων θα σε αποζημιώσει μόνο για ζημιές στο κτίριο από τη διάρρηξη ή υπερχείλιση των σωληνώσεων, δεξαμενών κλπ.

Αν κάνεις ασφάλεια κτιρίου ΚΑΙ περιεχομένου σπιτιού, τότε θα αποζημιωθείς και για τις ζημιές στα προσωπικά σου αντικείμενα (πάντα σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής και μέχρι ένα συμφωνημένο ποσό – κεφάλαιο).

Ποια είναι τα SOS σημεία στην κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων;

Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις:

#1 Μέχρι ποια ηλικία καλύπτονται οι σωληνώσεις

Κάθε ασφαλιστική έχει να πει τα δικά της. Κάποιες θα σε ασφαλίσουν για διάρρηξη σωληνώσεων, αν το κτίριο και οι σωληνώσεις είναι έως 20 ετών. Άλλες εταιρείες θα σε καλύψουν για κτίριο και σωληνώσεις έως 25 ή και 35 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε την προσφορά που σου δίνουν και δες αν καλύπτεται η ηλικία του κτιρίου και των σωληνώσεών σου, πριν αγοράσεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

#2 Ποιο είναι το ποσό απαλλαγής

Πολλές φορές, πάνω σε μια προσφορά ασφάλειας σπιτιού με κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων, μπορεί να δεις να αναγράφεται κάτι σαν: “Απαλλαγή: 10% επί ζημιάς με ελάχιστο τα 300€”.

Τι σημαίνει αυτό;

Ας υποθέσουμε ότι σπάει ένας σωλήνας στο μπάνιο, κάνοντας ζημιές αξίας 3.000€. Εφόσον έχεις κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων, με απαλλαγή 10% επί της ζημιάς και ελάχιστο τα 300€, 300€ θα βάλεις από την τσέπη σου για την επισκευή των ζημιών. Τα υπόλοιπα 2.700€ θα τα λάβεις σαν αποζημίωση από την ασφαλιστική.

Αλλά κι αν είχες ζημιές αξίας 2.500€, πάλι 300€ θα έβαζες από την τσέπη σου και τα υπόλοιπα 2.200€ θα τα κάλυπτε η ασφαλιστική, επειδή έχει θέσει σαν ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 300€.

Οπότε, πρόσεξε τι αναγράφεται στην κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων για την απαλλαγή, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως όταν επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος (η ζημιά).

 

Θέλεις ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων; Έλα στο insurancemarket, σύγκρινε δωρεάν την ασφαλιστική αγορά και βρες το πακέτο που ταιριάζει στην κατοικία σου, εύκολα και αξιόπιστα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.