Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / 5 Τρόποι για την προστασία του σπιτιού σου όταν απουσιάζεις

5 Τρόποι για την προστασία του σπιτιού σου όταν απουσιάζεις

προστασία κατοικίας

Το να κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου καθώς φεύγεις και να γνωρίζεις πως τίποτα κακό δεν θα συμβεί, είναι το ιδανικό σενάριο. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να αισθάνεσαι μια ανησυχία ως προς το τι μπορεί να έχεις ξεχάσει ή τι μπορεί να πάει στραβά για όσο απουσιάζεις.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσεις το σπίτι σου από συνήθεις κινδύνους, όπως κλοπή ή φωτιά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές, ώστε να μείνει το σπίτι σου ασφαλές κατά τη διάρκεια της απουσίας σου.

1. Επένδυσε σε ένα σύστημα ασφαλείας

Ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείςνα προστατεύσεις το σπίτι σου ενώ λείπεις. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν μια ποικιλία αισθητήρων κίνησης, καμερών και συναγερμών για να ανιχνεύσουν πιθανές απειλές και να ειδοποιήσουν εσένα ή τις αρχές ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι σου, μπορείς να αποτρέψεις δραστικά τους διαρρήκτες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι συστημάτων ασφαλείας, γι’ αυτό φρόντισε να επιλέξεις αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου.

2. Εγκατάστησε φώτα που ενεργοποιούνται με κίνηση

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψεις τους διαρρήκτες είναι να εγκαταστήσεις γύρω από το σπίτι σου φώτα που ενεργοποιούνται με την κίνηση. Είναι λιγότερο πιθανό να διαρρηχθεί ένα σπίτι που είναι καλά φωτισμένο, γι’ αυτό και τα φώτα που ενεργοποιούνται με κίνηση μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτρεπτικό παράγοντα. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις τα φώτα με χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβουν και να σβήνουν σε συγκεκριμένες ώρες.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τις συσκευές εντός του σπιτιού. Αποσύνδεσε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από την πρίζα όπως την τηλεόραση, την καφετιέρα, τον φούρνο και όποια άλλη συσκευή συνήθως αφήνεις στην πρίζα. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην αποφυγή μίας πιθανής πυρκαγιάς που θα μπορούσε να προκληθεί αν κάποια από αυτές τις συσκευές παρουσίαζε δυσλειτουργία ενώ εσύ λείπεις. Επιπλέον, η αποσύνδεση των ηλεκτρονικών συσκευών από την πρίζα, θα τις προστατεύσει από την υπέρταση του ρεύματος που συνήθως συμβαίνει λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

3. Επανεξέτασε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας

Βεβαιώσου ότι έχεις ένα επαρκές ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που να σε καλύπτει σε περίπτωση κλοπής, πυρκαγιάς ή άλλων περιστατικών ενώ λείπεις. Η ασφάλιση μπορεί να προσφέρει σημαντική οικονομική προστασία και ψυχική ηρεμία εάν συμβεί το χειρότερο.

Εάν ακόμη δεν έχεις ασφάλεια σπιτιού, τότε είναι μία καλή ευκαιρία να αποκτήσεις εφόσον πρώτα δείις όλες τις επιλογές ασφάλισης που προσφέρονται μέσω insurancemarket. Έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τα ασφαλιστικά προγράμματα πολλών ασφαλιστικών εταιρειών, με αναλυτική παρουσίαση των καλύψεων και των τιμών για την ασφάλιση του σπιτιού, του εξοχικού ή του περιεχομένου της κατοικίας σου.

Για να μην “πελαγώσεις” στην αναζήτηση μιας αξιόπιστης και συγχρόνως οικονομικής ασφάλειας πυρός κατοικίας, χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία σύγκρισης για να κάνεις την επιλογή πακέτου ασφάλισης ακόμα πιο εύκολη.

4. Μην επικοινωνείς την απουσία σου

Όταν λείπεις από το σπίτι, πρόσεξε να μην αναφέρεις την απουσία σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η πληροφορία μπορεί να διαρρεύσει και το άδειο σπίτι σου τελικά να γίνει ένας δελεαστικός στόχος για τους επιτήδειους. Το ίδιο ισχύει και για την από στόμα σε στόμα επικοινωνία. Και πάλι δεν χρειάζεται να δώσεις αναφορά σε κανέναν γείτονα για το ταξίδι σου!

Επίσης, είναι καλό να αποφύγεις να υπονοηθεί πως λείπεις. Εάν πρόκειται να λείψεις από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι προτιμότερο να σταματήσεις την παράδοση αλληλογραφίας. Αυτό γιατί, η συσσώρευση αλληλογραφίας μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν είναι κανένας στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει διαρρήκτες. Είτε διακόψεις προσωρινά την παράδοση και επιλέξεις να έρχονται στο email σου, είτε ζητήσεις από ένα φίλο σου να την παραλαμβάνει για όσο εσύ θα λείπεις.

💡Διάβασε επίσης: Πώς επιλέγουν οι κλέφτες τα σπίτια;

5. Χρησιμοποίησε smart home τεχνολογία

Τέλος, αν θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της κατοικίας σου από όπου και αν βρίσκεσαι, μάθε πώς να κάνεις το σπίτι σου, ένα έξυπνο σπίτι. Έξυπνες κλειδαριές, έξυπνες οικιακές συσκευές, έξυπνα φώτα, όλα μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου ασφαλές. Αυτές οι συσκευές σου επιτρέπουν να ελέγχεις το σπίτι σου εξ αποστάσεως, να ανάβεις και να σβήνεις τα φώτα, σαν κάποιος να βρίσκεται στο σπίτι σου.

Εάν πάλι δεν σου αρέσει η ιδέα του έξυπνου σπιτιού, απλώς κανόνισε να ελέγχει κάποιος το σπίτι σου τακτικά. Ένα έμπιστο άτομο μπορεί να διασφαλίσει ότι όλα είναι εντάξει και ότι δεν υπάρχει καμία ύποπτη δραστηριότητα που να αφορά την κατοικία σου.

Καλό και ανέμελο ταξίδι! 🧳


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.