Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Ασφάλεια πυρός κατοικίας: Προστάτευσε το σπίτι σου!

Ασφάλεια πυρός κατοικίας: Προστάτευσε το σπίτι σου!

ασφάλεια πυρός κατοικίας

Η κάλυψη πυρός περιλαμβάνεται σε όλα τα πακέτα ασφάλειας σπιτιού που θα βρεις εκεί έξω. Πολλές φορές αναφέρεται και ως ασφάλεια πυρός κατοικίας, επειδή πρωτίστως παρέχεται αυτή η κάλυψη και έπειτα όλες οι υπόλοιπες, ανάλογα με το πρόγραμμα και την ασφαλιστική εταιρεία.

Αλλά τι ακριβώς καλύπτει η ασφάλεια πυρός κατοικίας; Σε τι τιμές θα τη βρεις; Θα περιλαμβάνει και ασφάλεια σεισμού; Καλύπτεται η φωτιά από δασική έκταση; Σε όλα αυτά θα επιχειρήσουμε να σου απαντήσουμε παρακάτω.

Τι καλύπτει η ασφάλεια πυρός σπιτιού;

Η κάλυψη πυρός κατοικίας μπορεί να έχει διαφορετικές παροχές, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία. Στη γενική της μορφή, αναφέρει πως καλύπτονται οι ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα από πυρκαγιά.

Κάποιες περιπτώσεις που συχνά θα δεις να καλύπτονται είναι για ζημιές από:

 • Εμπρησμό
 • Βραχυκύκλωμα
 • Μετάδοση πυρκαγιάς
 • Υψηλή θερμοκρασία
 • Προσπάθεια πυρόσβεσης
 • Καπνό
 • Πυρκαγιά από δάσος

💡 Προσοχή: Όπως ξέρεις, τα τελευταία χρόνια οι δασικές πυρκαγιές έχουν γίνει πολύ σημαντικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Οπότε, αν κατοικείς κοντά σε δασική περιοχή, βεβαιώσου ότι η “πυρκαγιά από δάσος” καλύπτεται στο συμβόλαιο που πας να κλείσεις.

Συμβουλή μας είναι να συγκρίνεις προσφορές και να ασφαλίσεις το σπίτι σου, πριν γίνει το κακό. Στο insurancemarket συγκρίνεις δωρεάν την ασφαλιστική αγορά και κλείνεις εύκολα το πακέτο που σου ταιριάζει, με τις καλύψεις που θέλεις, σε τιμή που αντέχει η τσέπη σου, μέσα σε 5’.

Σε τι τιμές θα βρεις ασφάλεια πυρός κατοικίας;

Το κόστος ασφάλειας σπιτιού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι;
 • Είναι μόνιμη ή εξοχική κατοικία;
 • Πού βρίσκεται (με βάση τον Τ.Κ.);
 • Με τι υλικά έχει κατασκευαστεί (συνήθης ή πολυτελής κατασκευή);
 • Τι πακέτο ψάχνεις (κάλυψη κτιρίου ή και περιεχομένου σπιτιού);

Ενδεικτικά, στο insurancemarket μπορείς να βρεις ασφάλεια πυρός κατοικίας σε τιμές από 43,72€ το χρόνο, για ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικά.

Κατά καιρούς, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να τρέχουν και εκπτώσεις, όποτε σύγκρινε στην πλατφόρμα μας και δες πόσο οικονομικά μπορείς να ασφαλίσεις το σπίτι σου.

Περιλαμβάνεται κάλυψη σεισμού στην ασφάλεια πυρός;

Συνήθως ναι, περιλαμβάνεται. Αν χρειάζεσαι ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας, τότε η τράπεζα σίγουρα θα σου ζητήσει να ασφαλίσεις την κατοικία σου για φωτιά και σεισμό. Αλλά ακόμα και χωρίς στεγαστικό δάνειο, είναι καλό να καλύψεις την κατοικία σου για κάποιους συνήθεις κινδύνους.

Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι θετικό που τα περισσότερα συμβόλαια περιλαμβάνουν κάλυψη πυρός και σεισμού, γιατί έτσι έχεις περισσότερες επιλογές να συγκρίνεις και να επιλέξεις ποια σε συμφέρει περισσότερο.

Ασφάλεια φωτιάς σπιτιού VS σπιτιού και περιεχομένου: Σε τι διαφέρουν;

Η ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού σίγουρα κοστίζει κάτι παραπάνω. Ωστόσο, υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Όταν κάνεις ασφάλεια πυρός κατοικίας μόνο για το κτίριο, τότε θα αποζημιωθείς μόνο για ζημιές που θα προκαλέσει η φωτιά στο κτίριο.

Αν όμως κάνεις ασφάλεια πυρός για το κτίριο ΚΑΙ το περιεχόμενο, τότε σε περίπτωση ζημιάς, αποζημιώνεσαι για το κτίριο και το περιεχόμενο του κτιρίου, μέχρι ένα συμφωνημένο ποσό.

Δηλαδή, όταν κοιτάξεις τους όρους του συμβολαίου σου, θα δεις μέχρι ποιο ποσό αποζημιώνεσαι για ζημιές στο κτίριο. Έπειτα, θα δεις ένα διαφορετικό ποσό, μέχρι το οποίο μπορείς να αποζημιωθείς για το περιεχόμενο.

💡 Προσοχή: Κάθε εταιρεία έχει διαφορετικούς όρους, προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Διάβασε καλά το έντυπο όρων, για να ξέρεις πότε και μέχρι ποιο ποσό καλύπτεσαι ανά περίπτωση.

Πώς κλείνω ασφάλεια σπιτιού για φωτιά online;

Στο insurancemarket, η διαδικασία ασφάλισης είναι πιο απλή από ποτέ. Θέλεις ασφάλεια πυρός κατοικίας online; Τα βήματα είναι:

 1. Συμπληρώνεις τα στοιχεία της κατοικίας σου
 2. Συγκρίνεις προσφορές και καλύψεις από αξιόπιστες ασφαλιστικές
 3. Επιλέγεις την προσφορά που θέλεις.
 4. Εξοφλείς και λαμβάνεις το συμβόλαιο στο email σου.

Οπότε, αν σκέφτεσαι να κάνεις ασφάλεια πυρός μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, σύγκρινε πριν αγοράσεις! Έλα στο insurancemarket και δες πόσο οικονομικά μπορείς να ασφαλίσεις την περιουσία σου.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.