Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Πώς θα αυξήσω τον αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού μου;

Πώς θα αυξήσω τον αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού μου;

Πώς θα αυξήσω τον αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού μου;

Νιώθεις ότι το σπίτι σου έχει γεμίσει ακαταστασία και δεν ξέρεις πώς να βρεις επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για όλα σου τα πράγματα; Μην ανησυχείς, είναι απολύτως λογικό αλλά και εφικτό!

Ο αποθηκευτικός χώρος για ρούχα, για παπούτσια, για συσκευές εκτός εποχής, όπως οι σόμπες, είναι αναγκαίος σε κάθε σπίτι και το ιδανικό σενάριο είναι να έχουμε πάντα και λίγο παραπάνω! Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει το αντίθετο…

Με τις κατάλληλες τεχνικές όμως, μπορείς να αξιοποιήσεις κάθε χώρο ακόμη και αν είναι μικρός. Για αυτό συγκεντρώσαμε για σένα μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και τρικ που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σου.

Πρόσθεσε ράφια ή γάντζους για την αποθήκευση αντικειμένων που μπορούν να κρεμαστούν

Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς πλήρως το χώρο της ντουλάπας σου, υπάρχουν αρκετές λύσεις. Μια επιλογή είναι η προσθήκη ραφιών ή γάντζων για την αποθήκευση αντικειμένων που μπορούν να κρεμαστούν.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις περισσότερα σημεία αποθήκευσης και θα μπορείς να τακτοποιήσεις τα ρούχα, τις τσάντες, τα καπέλα και άλλα αξεσουάρ. Απόφυγε την υπερφόρτωση των ραφιών, ωστόσο, και διατήρησε τον χώρο αεράτο και ευρύχωρο.

Αξιοποίησε ανεκμετάλλευτες περιοχές σε έπιπλα, όπως κρεβάτια με συρτάρια και πάγκους με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο

Πολλές φορές, έχουμε έπιπλα που δεν αξιοποιούμε πλήρως. Ωστόσο, τα έπιπλα όπως τα κρεβάτια με συρτάρια και πάγκοι με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο μπορούν να αποτελέσουν μια πολύτιμη πηγή αποθήκευσης στο σπίτι. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις ακόμα περισσότερο χώρο για τα πράγματά σου.

Εάν διαθέτεις αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι ή κρεβάτι με συρτάρι, μπορεί να αποθηκεύσεις εκεί ένα μέρος των ρούχων σου. Ενώ ένας πάγκος με αποθηκευτικό χώρο μπορεί να αποθηκεύσει εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείς συχνά. Αξιοποίησε λοιπόν αυτούς τους ανεκμετάλλευτους χώρους για να καταφέρεις να έχεις ένα πιο οργανωμένο και λειτουργικό σπίτι ή αν σκοπεύεις να πας σε καινούργιο σπίτι τότε σκέψου καλά τι έπιπλα θα επιλέξεις!

Εγκατάστησε ράφια σε ένα γκαράζ ή υπόγειο για να δημιουργήσεις επιπλέον αποθηκευτικό χώρο

Η εγκατάσταση ραφιών σε ένα γκαράζ ή υπόγειο μπορεί να είναι η ιδανική λύση για εσένα που ψάχνεις για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Ακόμα και αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο σχέδιο, θα βρεις πλήθος επιλογών στην αγορά.

Τα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουν εργαλεία, αθλητικό εξοπλισμό και άλλα συχνά χρησιμοποιούμενα αντικείμενα, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο στο δάπεδο. Επιπλέον, τοποθετώντας τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα αντικείμενα σε πιο εμφανές σημείο, μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο από την αναζήτηση τους.

Αντικατάστησε τα ογκώδη έπιπλα με πιο βελτιωμένες επιλογές που προσφέρουν λίγο αποθηκευτικό χώρο

Καλό είναι να ανανεώνεις τον χώρο και να αντικαθιστάς τα ογκώδη έπιπλα που σε περιορίζουν στην αποθήκευση και τη διακόσμηση του σπιτιού με πιο βελτιωμένες επιλογές που προσφέρουν λίγο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Ειδικά αν κάνεις μετακόμιση και έχεις π.χ. μεγάλους και ογκώδεις καναπέδες, δες αν αξίζει να τους πουλήσεις ή τους ανταλλάξεις με κάποιους πιο πρακτικούς.

Ιδανικά προτίμησε έπιπλα με ενσωματωμένη αποθήκευση, όπως κρεβάτια με συρτάρια κάτω από το στρώμα ή καναπέδες με χώρο αποθήκευσης κάτω από τα μαξιλάρια. Τέτοιου είδους επιλογές μπορούν να δώσουν μια αστείρευτη πηγή αποθήκευσης και να κάνουν τον χώρο σου να δείχνει πιο οργανωμένο και καθαρό.

Κάνε ανακύκλωση ρούχων & αντικειμένων

Η ανακύκλωση ρούχων είναι ένας τρόπος για να εξοικονομήσεις χώρο αποθήκευσης στο σπίτι σου. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να έχουν έναν αρκετά μεγάλο όγκο ρούχων που δεν χρησιμοποιούν πλέον.

Με την ανακύκλωση αυτών των ρούχων μπορείς να ελευθερώσεις χώρο στη ντουλάπα σου, στην αποθήκη ή στα κουτιά αποθήκευσης που τα διατηρείς. Επιπλέον, είναι μία eco-friendly επιλογή και μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αντικείμενα που έχεις για χρόνια κλεισμένα στις ντουλάπες σου.

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια διαδικασία ανακύκλωσης ρούχων ή αντικειμένων, προτείνουμε να επικοινωνήσεις με τοπικά καταστήματα ή να κάνεις μια online έρευνα για να δεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διαθέσεις.

Το ίδιο επίσης ισχύει για τα φάρμακα που έχεις σε κάποιο συρτάρι εκ των οποίων το πιο πιθανό είναι ούτε τα μισά να χρειάζεσαι Επομένως, σκέψου το ενδεχόμενο να προχωρήσεις σε δωρεά ή ανακύκλωση φαρμάκων.

🏡 Έμαθες πώς μπορείς να δημιουργήσεις επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου. Πώς να το ασφαλίσεις σωστά, έμαθες; Έλα στο insurancemarket και πάρε προσφορές για ασφάλεια πυρός και σεισμού & μάθε ποια ασφάλεια σπιτιού σε συμφέρει περισσότερο!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.