Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Για κάθε ασφάλεια κατοικίας φυτεύουμε ένα δέντρο!

Για κάθε ασφάλεια κατοικίας φυτεύουμε ένα δέντρο!

Η νέα μας δράση: Για κάθε ασφάλεια κατοικίας φυτεύουμε ένα δέντρο!

Το insurancemarket σε συνεργασία με τη we4all ανακοινώνει τη νέα δράση: “Για κάθε νέα ασφάλεια κατοικίας φυτεύουμε ένα δέντρο!” Πλέον μπορείς να κλείσεις την καλύτερη ασφάλεια σπιτιού και παράλληλα να συμμετέχεις στη νέα μας δράση, φυτεύοντας και εσύ έμμεσα ένα δέντρο.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες για τη δράση Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης που έχουμε ξεκινήσει από το 2023. Επίσης, θα δεις τους λόγους για τους οποίους η φύτευση νέων δέντρων & η αναδάσωση μπορεί εν μέρη να αναστρέψει την κλιματική αλλαγή, αλλά και το πώς γενικότερα ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των καταστροφικών επιπτώσεών της.

Τι ενώνει το insurancemarket με τη we4all;

Το insurancemarket είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών, υπηρεσιών ενέργειας και χρηματοοικονομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με όραμά της να προσφέρει στον καταναλωτή κορυφαία αγοραστική εμπειρία. Στην εταιρική μας κουλτούρα βρίσκονται και οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που στελεχώνονται από 3 θεμελιώδεις στρατηγικούς πυλώνες (Περιβάλλον, Ασφάλεια, Κοινωνία & Άνθρωπος) και έχουν ως στόχο μια καλύτερη και πιο σύγχρονη κοινωνία. Για το περιβάλλον επιδιώκουμε την πραγματοποίηση δωρεών σε ιδρύματα και την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων.

Είναι αλήθεια ότι η αποψίλωση και η ερημοποίηση, που οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και την κλιματική αλλαγή, δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις και επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Σήμερα, η έκταση των περιβαλλοντικών καταστροφών και η αυξανόμενη διόγκωση των κινδύνων περιβαλλοντικής ζημίας, καθιστούν την περιβαλλοντική ευθύνη βασική και αναγκαία παράμετρο για την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη εξέλιξη της ζωής στη Γη.

Στα πλαίσια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία επιπλέον προσπάθεια για τη διαχείριση των δασών και την καταπολέμηση της ερημοποίησης. Σε συνεργασία με τη we4all έχουμε προχωρήσει στη δράση φύτευσης πάνω από 1.800 δέντρων από το 2023 μέχρι και σήμερα, υποστηρίζοντας το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο της. Με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και με συλλογικό κλίμα συνεισφοράς, υλοποιείται η δράση δενδροφύτευσης με εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων μας.

Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, καθώς η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε συχνότερες και σοβαρότερες φυσικές καταστροφές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να ασκήσουν επιρροή. Όχι μόνο μέσω των αποζημιώσεων που καταβάλουν σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά και μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών για την σωστή αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου κινδύνου. Επιπλέον, ο όγκος των στατιστικών δεδομένων και η μεγάλη τεχνογνωσία του ασφαλιστικού κλάδου μπορεί να συμβάλει στη μοντελοποίηση των κινδύνων που η κοινωνία μελλοντικά θα έρχεται συχνότερα αντιμέτωπη.

Πώς δραστηριοποιείται η we4all;

Η we4all, στο πλαίσιο του σκοπού της και των δραστηριοτήτων της, αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις δενδροφυτεύσεων και άλλου είδους περιβαλλοντικές δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανάλογα με την περίοδο του χρόνου και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Αποστολή της να βοηθήσει τον πλανήτη μας να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι η Γη είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά. Σκοπός της είναι να κάνει εύκολο στους ανθρώπους το να φυτεύουν δέντρα και να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους σαν μια μεγάλη οικογένεια με ένα κοινό όραμα.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4All, δραστηριοποιείται σε 3 ξεχωριστούς άξονες:

Δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Green Planet).

Έως σήμερα η we4all έχει φυτέψει 475.560 νέα δέντρα τα οποία απελευθερώνουν 152.440kg Οξυγόνου και απορροφούν καθημερινά 28.663,89kg CO2.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών σε σχολεία (Green Future).

Εστιάζει στους νέους και στην περιβαλλοντική τους εκπαίδευση. Σε αυτήν την προσπάθεια, εκπαιδεύει εκατοντάδες παιδιά κάθε εβδομάδα, μαθαίνοντάς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και για το πώς τα ίδια μπορούν να ζουν στην καθημερινότητά τους με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Green Hope).

Οι δραστηριότητες της we4all περιλαμβάνουν:

🌳 Δράσεις αναδάσωσης ή δενδροφύτευσης στις περιοχές που έχουν πληγεί & Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε σχολεία και οργανισμούς για αύξηση περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

🌳 Πότισμα και φροντίδα για τα δέντρα που έχουν ήδη φυτέψει & Προστασία δασικών εκτάσεων από καταστροφές.

🌳 Υποστήριξη ευάλωτων κοινοτήτων σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη που έχουν ανάγκη & Διοργάνωση κοινωνικών δράσεων που φέρνουν κοντά ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και όραμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για την κλιματική αλλαγή;

Η αναδάσωση συμβάλλει στη διατήρηση και αύξηση του δυναμικού δέσμευσης άνθρακα των Εθνικών Δασών, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Τα δάση είναι φυσικά κλιματιστικά καθώς με την στρατηγική τοποθέτησή τους μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη θερμοκρασία του αέρα. Περιοχές όπως τα αστικά δάση, οι πλημμυρικές εκτάσεις και οι μη παραγωγικές και αχρησιμοποίητες γεωργικές εκτάσεις είναι όλα μέρη, όπου η δενδροφύτευση μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Η φύτευση δέντρων σε αστικές περιοχές μπορεί να προσφέρει άμεσα και μελλοντικά οφέλη που σχετίζονται με ψυχρότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος το καλοκαίρι, χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και ασφαλέστερους δρόμους, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα οφέλη.

Τα δέντρα μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως τόπος συνεδριάσεων, διδασκαλίας για την κηπουρική και την επιστήμη και φυσικά για την καλλιέργεια τροφίμων. Για όλα αυτά, χρειάζεται προσαρμογή, η οποία θα στοχεύει στη δημιουργία τείχους προστασίας απέναντι στα φαινόμενα και θα περιορίσει τους κινδύνους που εκπορεύονται από την κλιματική αλλαγή.

Τελικά μπορεί η δενδροφύτευση να βοηθήσει στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής;

Ναι! Τα δέντρα αποτελούν σημαντικό μέρος του παζλ για τις κλιματικές λύσεις, που θα βοηθήσει στη δέσμευση του άνθρακα και στη μείωση της θέρμανσης και του CO2, παρέχοντας παράλληλα σημαντικές υπηρεσίες οικοσυστήματος και κοινοτικά οφέλη. Τα δέντρα και τα δάση μπορούν να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα και να βοηθήσουν στην αποθήκευση άνθρακα πάνω και κάτω από το έδαφος. Η φύτευση δέντρων μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην κλιματική αλλαγή τώρα και στο μέλλον.

“Μπορεί μόνο η δενδροφύτευση;” Όχι. Όμως τα δέντρα είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Η φύτευση δέντρων και η λήψη μέτρων για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των δασών είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε το κλιματικό πρόβλημα.

“Αρκεί να φυτέψεις σωστά ένα δέντρο;” Ναι και όχι. Τα φυτεμένα δέντρα απαιτούν περιστασιακή παρακολούθηση και συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι αναπτύσσονται σωστά και είναι σε υγιή κατάσταση. Όταν απλά φυτευτεί ένα δέντρο, είναι πιθανό να μην καταφέρουμε και πολλά. Πρέπει να γίνεται παρακολούθηση των φυτεμένων δέντρων και συστηματικός έλεγχος κατά τη διάρκεια ή μετά από έντονες εποχιακές καιρικές συνθήκες όπως ξηρασία, άνεμος και ακραία φυσικά φαινόμενα.

Τι μπορεί να κάνει ο ασφαλιστικός κλάδος για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να συνεισφέρει στη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, είναι ανάγκη να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε οι ασφαλιστές και αντασφαλιστές να μπορέσουν να διασφαλίσουν πως η τιμολογιακή τους πολιτική και τα κεφάλαια που προορίζουν για αποθεματοποίηση, επαρκούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σε αυτή τη διαδρομή, οι ασφαλιστές θα πρέπει να είναι φερέγγυοι, παρέχοντας ασφαλιστικές καλύψεις οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σωστή τιμολόγηση για το είδος και το εύρος των κινδύνων που αναλαμβάνουν να καλύψουν.

H δημιουργία και η ανάπτυξη νέων λύσεων, από τον ασφαλιστικό κλάδο, στο πεδίο της ανακούφισης των επιπτώσεων, θα μειώσει την ανασφάλεια που αισθανόμαστε. Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει την ευκαιρία να αποτελέσει σημαντική δύναμη για το καλό της κοινωνίας αρκεί πρώτα να διαχειριστεί σωστά τον κίνδυνο.

Πώς η απουσία ασφαλιστικής κάλυψης & η υπασφάλιση ενισχύουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής;

Πολλές φορές η ασφαλιστική κάλυψη απουσιάζει ή παρατηρούμε πως υπάρχει υπασφάλιση, κάτι που δεν δίνει τη δυνατότητα στο να καλυφθούν όλοι οι κίνδυνοι στο βαθμό που επιθυμούμε. Το κενό προστασίας που υπάρχει από τις φυσικές καταστροφές, μπορεί να καλυφθεί άμεσα μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης. Με την απουσία ιδιωτικής ασφάλισης οι πολίτες μένουν εκτεθειμένοι στα μεταβαλλόμενα και ακραία φαινόμενα, κάτι που δεν το θέλουμε.

Όταν όμως επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος, οι κυβερνήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καλούνται να ανταποκριθούν στο οικονομικό και ανθρωπιστικό φορτίο των ανασφάλιστων ζημιών. Αρκεί να σκεφτείς τους κόπους μιας ζωής για την ανέγερση μίας κατοικίας να χάνονται σε μία νύχτα από μία φυσική καταστροφή. Αυτό το κόστος είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποζημιωθεί, χωρίς την ύπαρξη ασφαλιστικής κάλυψης.

Συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ασφάλισης

Για να προστατευτούμε από την κλιματική αλλαγή, είναι αναγκαία η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ασφάλισης, τόσο από τις επιχειρήσεις, όσο και από την ελληνική κοινωνία και πολιτεία. Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει τις δυνατότητες και τα μέσα να δημιουργήσει τις λύσεις, που όχι μόνο θα υποστηρίξουν την υλοποίηση των δράσεων για την κλιματική αλλαγή, αλλά θα παρέχουν σε όλους στήριξη στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Άρα με το να ασφαλιστούμε, προνοούμε και προστατευόμαστε άμεσα από τις κατά τα άλλα αναμενόμενες φυσικές καταστροφές, βάζοντας παράλληλα ένα τέλος στην ανασφάλεια και τον φόβο που μπορεί να αισθανόμαστε.

Πώς μπορείς να συνεισφέρεις στην περιβαλλοντική μας δράση;

Με κάθε νέα ασφάλεια κατοικίας μέσω insurancemarket φυτεύουμε και ένα δέντρο! Βρες στο insurancemarket την προσφορά που ψάχνεις για ασφάλεια σπιτιού! Σε εμάς μπορείς να ασφαλίσεις τη μόνιμη κατοικία, την ενυπόθηκη κατοικία, το εξοχικό σου, το airbnb και τέλος το περιεχόμενο της κατοικίας.

🏡 Εδώ συγκρίνεις ασφάλεια σπιτιού με ένα κλικ και επιλέγεις το πακέτο που σου ταιριάζει. Και μην ξεχνάς πως το όφελος από μία ασφάλεια σπιτιού, τελικά, είναι διπλό!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.