Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 1. Ρεύμα / Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Πώς θα την πετύχεις;

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Πώς θα την πετύχεις;

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

Μπορεί να δείχνουν… “αθώες”, όμως πολλές από τις μικροσυσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά στο σπίτι σου μπορεί να είναι “ένοχες” για υπερκατανάλωση ενέργειας, αν δεν τις χρησιμοποιείς σωστά.

Το ήξερες ότι αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να ευθύνονται για το 20% της κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι σου; Και όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και όλο και περισσότερες νέες “έξυπνες” συσκευές βγαίνουν στην αγορά, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ενεργειακές ανάγκες του νοικοκυριού σου.

Μην ανησυχείς όμως! Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα καλύτερα tips για να μη δεις τους λογαριασμούς ρεύματος να φουσκώνουν εξ’ αιτίας αυτών των συσκευών.

Τώρα ξέρεις ποιες συσκευές είναι οι πιο “επιρρεπείς” στην κατανάλωση ενέργειας και τι ακριβώς να κάνεις για να αποφύγεις, όσο γίνεται, την υπερκατανάλωση.

Οικιακές συσκευές: Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινάει από πριν

Η εξοικονόμηση ενέργειας ωστόσο δεν ξεκινάει από όταν μπουν οι συσκευές στην πρίζα. Ξεκινάει από πριν και συγκεκριμένα από την έρευνα αγοράς. Όπως ξέρεις, η σωστή έρευνα είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επιλογή του καλύτερου, για εσένα, προϊόντος. Γιατί να μην το κάνεις και για τις οικιακές συσκευές;

Εάν θες να πετύχεις τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, τότε πριν αγοράσεις τις συσκευές φρόντισε να δεις παραμέτρους όπως τα Watt και να επιλέξεις την ενεργειακά αποδοτικότερη συσκευή, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά και την τιμή της.

Το ήξερες ότι ακόμη και στο stand-by οι ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν ενέργεια;

Κι όμως, ακόμη και αυτό το μικρό φωτάκι μπορεί να είναι υπεύθυνο για έξτρα κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι σου. Προφανώς δε μιλάμε για τόνους ρεύματος, αλλά αν μπορείς γιατί να μην εξοικονομήσεις και από τα – φαινομενικά – αμελητέα;

Το καλύτερο είναι να αποσυνδέεις από την πρίζα τις μικροσυσκευές που δε χρησιμοποιείς, μιας που έτσι μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 50%. Και αν βαριέσαι να βγάζεις κάθε τόσο τις συσκευές από την πρίζα, δοκίμασε πολύμπριζα με διακόπτη. Θα σε σώσουν!

Και εάν, παρά τις συμβουλές μας, οι λογαριασμοί ρεύματός σου μοιάζουν φουσκωμένοι, μπες στο insurancemarket – Ενέργεια, σύγκρινε παρόχους και βρες τις καλύτερες προσφορές για τις ανάγκες σου.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!