Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Ασφάλεια εισοδήματος: Τι καλύπτει & πώς αποζημιώνεσαι;

Ασφάλεια εισοδήματος: Τι καλύπτει & πώς αποζημιώνεσαι;

Ασφάλεια εισοδήματος

Με μία ασφάλεια εισοδήματος εξασφαλίζεις την ηρεμία σου ακόμα και αν δεν μπορείς να δουλέψεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Σε περίπτωση ανάγκης δεν θα χρησιμοποιήσεις τις αποταμιεύσεις σου και δεν χρειάζεται να βασιστείς αποκλειστικά στο κρατικό επίδομα ασθενείας, όπως και σε δάνεια από συγγενείς ή φίλους…

Αν ανησυχείς για το τι θα κάνεις σε ένα ενδεχόμενο τροχαίο ή σε μια χρόνια ασθένεια, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια απώλειας εισοδήματος.

Τι καλύπτει η ασφάλεια εισοδήματος;

Η ασφάλεια εισοδήματος μπορεί να στηρίξει τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, στην περίπτωση που δεν μπορείς να εργαστείς εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας.

Η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη ασφάλεια απώλειας εισοδήματος είναι οι δύο γενικές κατηγορίες που θα βρεις. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι εξής ασφάλειες:

Απώλεια εισοδήματος – Ασφάλεια για πρόσκαιρη ανικανότητα

Για την πρόσκαιρη ανικανότητα υπάρχουν προγράμματα από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες, τα οποία αντικαθιστούν το εισόδημά σου για ένα χρονικό διάστημα.

Απώλεια εισοδήματος – Ασφάλεια για μόνιμη ολική ανικανότητα

Για τη μόνιμη ολική ανικανότητα έχουν σχεδιαστεί αντίστοιχα προγράμματα, που αντικαθιστούν το μηνιαίο εισόδημά σου μέχρι την ηλικία για συνταξιοδότηση.

Το χρηματικό ποσό που θα λαμβάνεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των γενικών δαπανών της ζωής σου ή μπορεί να συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο χρέος που έχεις, όπως ένα δάνειο.

Πώς σε αποζημιώνει η ασφάλεια απώλειας εισοδήματος;

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να εργαστείς λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, μπορείς να λαμβάνεις ένα μηνιαίο ποσό για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Αυτή η μηνιαία παροχή είναι συνήθως έως και 100% του εισοδήματός σου και ξεκινά από την 1η μέρα, ανάλογα πάντα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει, τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Για τη μόνιμη ολική ανικανότητα, από την άλλη, υπάρχει η κάλυψη της μόνιμης ολικής ή διαρκούς ανικανότητας. Με τη συγκεκριμένη παίρνεις ένα ποσό εφάπαξ ή σε δόσεις.

Γιατί να κάνω ασφάλεια ζωής;

Πέρα από την ασφάλεια εισοδήματος, η οποία θα σε στηρίξει οικονομικά σε περίπτωση που δεν μπορείς να εργαστείς προσωρινά ή μόνιμα, υπάρχει και η επιλογή για την ασφάλειας ζωής & αποζημίωση θανάτου.

Τι παραπάνω προσφέρει; Σου εξασφαλίζει ότι η οικογένειά σου θα συνεχίσει να έχει εισόδημα ακόμα και μετά την απώλειά σου, διατηρώντας τον ίδιο τρόπο ζωής και εξασφαλίζοντας την οικονομική τους σταθερότητα.

Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα να αφήσεις κληρονομιά ή να κάνεις δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή οπουδήποτε αλλού, εξασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσεις να στηρίζεις τους ανθρώπους σου ή και την κοινωνία.

Προσφέρει τέλος, πολλά περισσότερα, για τα οποία αξίζει να συζητήσεις με έναν από τους ασφαλιστές που θα βρεις στην πλατφόρμα μας.

Γίνεται να βρω ασφάλεια ζωής online;

Ναι, πλέον μπορείς να εντοπίσεις online ασφαλιστές οι οποίοι θα σε κατευθύνουν στη διαδικασία επιλογής ασφάλειας ζωής ή εισοδήματος.

Άλλωστε ο πιο ακριβής, για την ασφάλεια ζωής, υπολογισμός μπορεί να γίνει μόνο όταν ένας ασφαλιστής ακούσει, καταγράψει και αναλύσει όλες σου τις ανάγκες. Μόνο έτσι θα εντοπίσετε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου.

Να ξέρεις ότι η τιμή της ασφάλειας εισοδήματος είναι ανάλογη με τον τύπο του συμβολαίου που επιλέξεις. Αναλυτικότερα, τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με βάση:

  • Τη διάρκεια που επιθυμείς να ασφαλιστείς.
  • Το ποσό της κάλυψης που χρειάζεσαι.
  • Την ηλικία σου και μερικές φορές την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σου, καθώς και το επάγγελμά σου.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε καθοδηγήσουν, ώστε να επιλέξεις με σιγουριά ένα πρόγραμμα για ασφάλεια ζωής.

Εσύ ήξερες ότι στο insurancemarket γίνεται να εντοπίσεις ασφαλιστές της περιοχής σου; Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για μία ασφάλεια εισοδήματος, τότε απλά κλείσε δωρεάν ραντεβού για να συζητήσεις τις διαθέσιμες επιλογές και βρες τον ασφαλιστή σου σήμερα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.