Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Ασφάλεια δανείου & ασφάλεια κατοικίας για στεγαστικό δάνειο

Ασφάλεια δανείου & ασφάλεια κατοικίας για στεγαστικό δάνειο

ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας

Η κατοικία μας είναι ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε φροντίσει για την ασφάλειά της. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις ασφάλεια σπιτιού όμως εάν το σπίτι έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο, τότε η ασφάλεια κατοικίας είναι υποχρεωτική.

Αυτή ονομάζεται ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας και υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να γνωρίζεις. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζεις για τη λεγόμενη “ασφάλεια δανείου”.

Τι να προσέξω στην ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας;

  • Με τη σύναψη ενός στεγαστικού δανείου, είναι υποχρέωση του πελάτη προς την τράπεζα να ασφαλίσει το ακίνητο που είναι υποθηκευμένο βάσει των καλύψεων που ζητάει η εκάστοτε τράπεζα.
  • Όταν κάνεις ασφάλεια σπιτιού για στεγαστικό δάνειο, φρόντισε να προσκομίσεις το νέο ασφαλιστήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν, ώστε να μην έχουν τραβήξει τα χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό! Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις έκδοση ασφαλιστηρίου μέσω της τράπεζας και να κρατήσουν το ποσό από τον λογαριασμό σου.
  • Φρόντισε η περιγραφή του ακινήτου να είναι λεπτομερής και όμοια αυτής που αναγράφεται στην άδεια (πχ κατοικία 5ου ορόφου, διαμέρισμα Δ1), να έχει αποδεκτή ασφαλιζόμενη αξία, δηλαδή αξία ανακατασκευής (περίπου 1.000 ευρώ/τ.μ.) ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπασφάλισης και φυσικά, να αναγράφεται σωστά ο ενυπόθηκος δανειστής.

Τα προγράμματα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για κατοικίες που έχουν αποκτηθεί με δάνειο από πιστωτικό ίδρυμα και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες καλύψεις και ακόμα περισσότερες!

Μπορώ να ασφαλίσω το σπίτι μου σε όποια ασφαλιστική εταιρεία επιθυμώ;

Η ασφάλεια ενυπόθηκου δανείου είναι υποχρεωτική όταν το ακίνητο έχει αγοραστεί με δάνειο και πολλές φορές υπάρχει σύγχυση εάν την συγκεκριμένη ασφάλεια πρέπει να την εκδώσει η Τράπεζα που χορήγησε το δάνειο.

Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις ελεύθερα ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικό σύμβουλο, αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σου σύμβαση.

Αν είχες κάνει στο παρελθόν ασφάλεια ενυπόθηκου δανείου, τότε έχεις το δικαίωμα – στην ανανέωση του συμβολαίου – να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία και να επιτύχεις φθηνότερα ασφάλιστρα με τις ίδιες καλύψεις.

Ποια είδη ασφάλειας σπιτιού υπάρχουν;

Στο insurancemarket.gr θα βρεις προγράμματα ασφάλειας σπιτιού για ιδιοκτήτες, που καλύπτουν ασφάλιση κτιρίου, περιεχομένου ή και των δύο από κινδύνους όπως πυρκαγιά, σεισμός, κλοπή κλπ.

Επίσης, θα βρεις ασφάλεια σπιτιού για στεγαστικό δάνειο. Αυτό σημαίνει πως για την ασφάλεια ακινήτου με δάνειο, τα ασφαλιστικά προγράμματα είναι συμβατά με τις απαιτήσεις των τραπεζών και έχουν τη δυνατότητα προσθήκης κι άλλων καλύψεων όπως κλοπής, σεισμού, φυσικών φαινομένων, κλπ.

Τι είναι η ασφάλεια δανείου ή ασφάλεια ζωής στεγαστικού δανείου;

Πολλές τράπεζες, σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, δίνουν την επιλογή της ασφάλειας ζωής για τον δανειολήπτη του στεγαστικού δανείου.

Η ασφάλεια αυτή εξασφαλίζει στους δικούς σου ανθρώπους την καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας ή απώλεια ζωής από οποιαδήποτε αιτία.

Στο insurancemarket.gr θα βρεις προγράμματα από αξιόπιστες ασφαλιστικές και ανταγωνιστικά ασφάλιστρα στα προγράμματα ενυπόθηκων κατοικιών!

Σύγκρινε προσφορές για ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας, κλείσε αυτή που σε συμφέρει περισσότερο online και πάρε το συμβόλαιο στο email σου.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.