Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Μηχανή / Ασφάλεια για μηχανάκι 50cc: Αναλυτικός οδηγός

Ασφάλεια για μηχανάκι 50cc: Αναλυτικός οδηγός

Ασφάλεια για μηχανάκι 50cc:

Η ασφάλεια για μηχανάκι 50cc δεν διαφέρει και πολύ από μία τυπική ασφάλεια. Ανάλογα με τον οδηγό, την εμπειρία του στην οδήγηση και τις ανάγκες του, αλλάζει και η τελική απόφαση για το ποια ασφάλεια πρέπει να κλείσει.

Παρακάτω, θα μάθεις όσα ισχύουν για μία ασφάλεια μηχανής 50cc, την τιμή για ετήσια, εξάμηνη και τρίμηνη διάρκεια.

Γιατί χρειάζεσαι ασφάλεια μοτοσυκλέτας 50cc;

Είναι απλό. Χωρίς ασφάλιση, είναι δυνατό να αντιμετωπίσεις οικονομική καταστροφή εάν εμπλακείς σε τροχαίο ατύχημα. Η ασφάλιση καλύπτει τα έξοδα που σχετίζονται με ζημιές, κλοπή, και βάσει των επιλεγμένων καλύψεων, την ιατρική περίθαλψη του μοτοσικλετιστή.

Είναι βέβαιο πάντως πως παρέχει ψυχική ηρεμία μιας και θα είσαι προστατευμένος/η από απρόβλεπτες περιστάσεις. Αν δε, είσαι νέος οδηγός 16 με 18 ετών, καλό είναι οι γονείς σου να σε ενθαρρύνουν για ένα πληρέστερο σε καλύψεις πακέτο ασφάλισης.

Ασφάλεια μηχανής 50cc: Τιμή για ετήσια, εξάμηνη και τρίμηνη διάρκεια

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης για μία μηχανή 50cc. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η ηλικία σου, η τοποθεσία, το ιστορικό οδήγησης, ακόμη και η μάρκα και το μοντέλο της μηχανής.

Ενδεικτικά, η ασφάλιση για ένα μηχανάκι 50cc κυμαίνεται:

  • Στα 33 ευρώ, η ετήσια.
  • Στα 19 ευρώ, η εξάμηνη.
  • Στα 11 ευρώ, η τρίμηνη.

*Αφορά ασφάλιση στις απαραίτητες εκ του Νόμου καλύψεις για Piaggio Liberty 50cc στην Ιντερσαλόνικα για ετήσιο, εξάμηνο και στην Ergo για το τρίμηνο, τκ 68300 & οδηγό 40 ετών, στις 08/05/2024.

Τι το συζητάμε; Αφού υπάρχει τρόπος να κάνεις τιμολόγηση (ακόμα και χωρίς πινακίδα) και να δεις πόσο θα σου κοστίσει η ασφάλεια! Δωρεάν και σε ελάχιστα λεπτά, μέσω του insurancemarket, κάνεις σύγκριση ασφαλειών μηχανής 50cc και μαθαίνεις πόσα έξοδα θα έχεις.

Τι δίπλωμα χρειάζεσαι για 50άρι μηχανάκι;

Γενικά, ο οδηγός μηχανής 50cc πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών και να διαθέτει έγκυρη άδεια οδήγησης κατηγορίας ΑΜ. Το συγκεκριμένο δίπλωμα αφορά δίτρoχo ή τρίτρoχo όχημα, του οποίου η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Να τονίσουμε ότι, για να αποκτήσει δίπλωμα ανήλικο ηλικίας 16-18, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση με την έγγραφη συναίνεση του προσώπου που ασκεί την επιμέλεια.

Μετά τα 18 έτη επιτρέπεται να οδηγήσεις μηχανή 125cc και, μετά τα 22 έτη μπορείς να βγάλεις και το δίπλωμα για οδήγηση μηχανής ανεξαρτήτως κυβικών, δηλαδή κατηγορίας Α.

Σε όλες τις περιπτώσεις αν δεν έχεις γίνει 23 ετών και εάν δεν έχεις συμπληρώσει 12 μήνες από την έκδοση του διπλώματός σου, θεωρείσαι νέος οδηγός και ως επακόλουθο χρειάζεται να πληρώνεις επασφάλιστρο νέου οδηγού για την ασφάλεια μηχανής 50cc.

Ασφάλεια για μηχανάκι 50cc σε νέους οδηγούς

Κάποια βασικά σημεία που πρέπει να τονίσουμε για έναν νέο οδηγό:

  • Ακόμη και αν η ιδιοκτησία της μηχανής είναι, για παράδειγμα στον γονιό, τότε πρέπει να δηλωθείς/ προστεθείς στην ασφάλεια ως δεύτερος οδηγός. Διαφορετικά, η ασφάλεια δεν θα ισχύει. Με απλά λόγια πρέπει να φαίνεσαι στην ασφάλεια.
  • Ένα απλό πακέτο (βασικό όπως θα το διαβάσεις) περιέχει τις καλύψεις Αστικής Ευθύνης Έναντι Τρίτων. Δηλαδή αν τρακάρεις, για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσεις σε άλλους η ασφαλιστική σου θα την πληρώσει για εσένα. Εσύ όμως, ως οδηγός, εάν πάθεις κάτι όπως σωματικές ζημιές δεν θα έχεις κάλυψη. Για αυτό είναι καλό να προσθέσεις την κάλυψη Προσωπικού Ατυχήματος.
  • Τέλος, αν δεν έχεις δίπλωμα αλλά καταφέρεις να κλείσεις ασφάλεια, θα υπάρξει πρόβλημα. Η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί αρχικά να αποζημιώσει αυτόν που δεν έφταιγε, αλλά στη συνέχεια θα διεκδικήσει το ποσό της αποζημίωσης από εσένα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια μηχανής 50cc

1. Μπορώ να οδηγήσω μηχανάκι 50cc χωρίς ασφάλεια;

Όχι. Είναι παράνομο και απερίσκεπτο να οδηγείς χωρίς ασφάλεια. Επίσης, είναι πιθανό να έρθεις αντιμέτωπος/η με μεγάλες ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα για το ανασφάλιστο μηχανάκι 50cc.

2. Γίνεται να οδηγήσω 50άρι μηχανάκι με δίπλωμα για αυτοκίνητο;

Ναι, ο νόμος πλέον επιτρέπει την οδήγηση μηχανών 50 και 125 κυβικών εκατοστών, αρκεί να πληροίς τις προϋποθέσεις για οδήγηση σκούτερ με δίπλωμα αυτοκινήτου.

3. Πώς μπορώ να μειώσω το ασφάλιστρό μου;

Διατηρώντας ένα καθαρό ιστορικό οδήγησης και εγκαθιστώντας συναγερμό ή άλλες συσκευές ασφαλείας, όπως gps trackers μοτοσικλέτας, θα μπορούσες να μειώσεις σημαντικά το ασφάλιστρό σου.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια για μηχανάκι 50cc μπορεί να σου βγει φθηνότερα μέσω της σύγκρισης. Ουσιαστικά, είναι ο μόνος τρόπος για να δεις όλα τα διαθέσιμα πακέτα της αγοράς και τελικά να μπορέσεις να επιλέξεις το καλύτερο. Πάντως, είτε πρόκειται για μία φθηνή ασφάλεια μηχανής, είτε για μία σχετικά ακριβότερη, σιγουρέψου πως έχει τις καλύψεις που θέλεις.

Ίσως η διαδικασία της ασφάλισης σε πρώτο στάδιο να σε δυσκολεύει. Μέσω του insurancemarket όμως, μπορεί να γίνει αρκετά εύκολη. Η πλατφόρμα μας είναι σχεδιασμένη ώστε να εντοπίζεις τις τρέχουσες προσφορές 29 διαφορετικών ασφαλιστικών εταιρειών και να διαλέγεις εκείνη που σε συμφέρει περισσότερο!

Και δεν έχουμε μείνει εκεί. Μέσω του insurancemarket app μπορείς να έχεις όσα χρειάζεσαι στο κινητό σου. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή μας χρειαστείς ή σου ζητηθεί να δείξεις το συμβόλαιό σου θα το κάνεις πολύ εύκολα χάρη στο app!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια μηχανής

Ασφάλεια Μηχανής Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου