Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Μηχανή / Τηλεματική & GPS Tracker: Πώς συνδέονται με την ασφάλεια μηχανής;

Τηλεματική & GPS Tracker: Πώς συνδέονται με την ασφάλεια μηχανής;

Τηλεματική & GPS Tracker: Πώς συνδέονται με την ασφάλεια μηχανής;

Για την προστασία της μηχανής από κλοπή σίγουρα θα έχεις σκεφτεί πολλά. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι οι μοτοσυκλέτες μπορούν εύκολα να γίνουν στόχος των επιτήδειων και η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στις κλοπές οχημάτων. Ποια όμως είναι η πιο αποτελεσματική λύση για τη μηχανή σου; Αξίζει να επενδύσεις σε ένα σύστημα τηλεματικής;

Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι η τηλεματική για τις μηχανές, πώς λειτουργεί και πόση πραγματικά ασφάλεια & προστασία μπορεί να σου προσφέρει.

Γιατί ως ιδιοκτήτης μηχανής να επιλέξεις την τηλεματική;

Η προστασία της μηχανής σου από κλοπή είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν η αξία της είναι μεγάλη. Η ασφάλεια κλοπής σε περίπτωση απώλειας μπορεί να σε αποζημιώσει, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να εντοπίσει τη μηχανή σου.

Επίσης, οι αρχές ακόμα και αν ενημερωθούν για την κλοπή, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά ώστε να την εντοπίσουν. Αν μάλιστα εσύ αργήσεις να το αντιληφθείς ή δεν θυμάσαι που ακριβώς την πάρκαρες, τότε η προσπάθεια εντοπισμού γίνεται δυσκολότερη.

Για να προστατεύσεις λοιπόν τη μηχανή σου, αξίζει να επενδύσεις στην τηλεματική. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετώντας ένα GPS tracker στη μηχανή σου πετυχαίνεις:

  • Δραστική μείωση του ρίσκου κλοπής και απώλειας της μηχανής
  • Εποπτεία ανά πάσα στιγμή της θέσης, κατάστασης και καταγραφή διαδρομής
  • Γενικότερη προστασία των μηχανών, διότι ένα GPS tracker σε μία μηχανή αρκεί για να οδηγήσει τις αρχές στην εξιχνίαση περισσοτέρων υποθέσεων κλοπής δικύκλου

Ουσιαστικά, με την εγκατάσταση ενός GPS tracker, δηλαδή ενός συστήματος εντοπισμού μηχανής, διασφαλίζεις ότι αν η μοτοσικλέτα σου κλαπεί, θα μπορέσεις πιθανότατα να την βρεις και να την πάρεις πίσω. Μάλιστα, λύσεις που περιλαμβάνουν διασύνδεση με 24/7 Κέντρο Ασφαλείας αυξάνεις την πιθανότητα ανεύρεσης ανεξαρτήτως ώρας και ημέρας.

Τι είναι το σύστημα τηλεματικής;

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής περιλαμβάνει:

  • Δορυφορική μονάδα (gps tracker),
  • Πλατφόρμα απομακρυσμένης εποπτείας και
  • το 24/7 Κέντρο Ασφαλείας.

Το σύστημα σε ενημερώνει σε ζωντανό χρόνο για τη θέση και κατάσταση της μοτοσικλέτας και παρέχει ιστορικό διαδρομών και ειδοποιήσεις ασφαλείας.

Τι είναι και πώς λειτουργεί η τηλεματική στις μηχανές;

Η δορυφορική μονάδα έχει το μέγεθος ενός αναπτήρα, είναι αδιάβροχη και τοποθετείται σε κρυφά σημεία από πιστοποιημένους εγκαταστάτες. Η μονάδα, η οποία είναι εφοδιασμένη με μια κάρτα SIM, επικοινωνεί με την πλατφόρμα μέσω GPRS και αναμεταδίδει ζωντανά την θέση και κατάσταση της μηχανής.

Η πλατφόρμα και το mobile app παρέχουν την δυνατότητα της ζωντανής παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή στο χάρτη καθώς παρέχει και δυνατότητες όπως οι ειδοποιήσεις για χαμηλή τάση μπαταρίας, για το ιστορικό των κινήσεων, για την κατανάλωση καθώς και άλλες πρόσθετες λειτουργίες.

Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση κλοπής;

Με ένα απλό παράδειγμα ας δούμε πώς λειτουργεί στην πράξη ένα GPS tracker που έχεις αποκτήσει μέσω της G4S Telematix, η οποία παρέχει λύσεις εντοπισμού και ανεύρεσης μηχανών.

Ας υποθέσουμε ότι είναι μεσάνυχτα, εσύ κοιμάσαι και δεν ακούς ούτε τον συναγερμό ούτε τις ειδοποιήσεις που έρχονται στο κινητό σου. Το 24/7 Κέντρο Ασφαλείας, σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, λαμβάνει ειδοποιήσεις όπως η ρυμούλκηση ή η αποσύνδεση τροφοδοσίας και ξεκινά άμεσα τις διαδικασίες επιβεβαίωσης και διαχείρισης του περιστατικού.

Ακόμη και αν δεν υπάρξει απάντηση, το Κέντρο ενημερώνει τις αρχές για πιθανή κλοπή μοτοσυκλέτας. Οι αρχές με τη λήψη του σήματος ξεκινούν τις διαδικασίες και παραμένουν σε διαρκή σύνδεση με το επιχειρησιακό κέντρο ασφαλείας για την ενημέρωση σε ζωντανό χρόνο της θέσης της μοτοσυκλέτας. Γίνεται ο εντοπισμός της μοτοσυκλέτας σου και σε ενημερώνουν σχετικά. Αυτό ήταν!

Τι πλεονεκτήματα έχει ένα αντικλεπτικό GPS tracker μηχανής;

  1. Ενεργή ασφάλεια όλο το 24ωρο – Σε σύγκριση με τα παθητικά αντικλεπτικά συστήματα μηχανής, όπως οι συναγερμοί και οι κλειδαριές, συμβάλλει στη διαρκή προστασία και ανάκτηση της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση κλοπής.
  2. Διασύνδεση Ιδιοκτήτη, 24ωρου Κέντρου & Αρχών – Λαμβάνεις σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας, με το 24ωρο κέντρο να επεμβαίνει στις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών σε συνδυασμό με τις αρχές, αποτρέποντας άμεσα τις κακόβουλες ενέργειες.
  3. Απαλλαγή από διαρκή ανησυχία για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας – Σε περίπτωση συμβάντος το Κέντρο τηρεί συγκεκριμένη διαδικασία και προχωράει σε ενημέρωση και συντονισμό με τις αρχές. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ακόμα και αν δεν αντιληφθείς τίποτα.
  4. Alert κατάστασης μοτοσυκλέτας – Τέλος μπορείς να ενημερώνεσαι για την κατάσταση της μπαταρίας κ.α.

Τι είναι η ασφαλιστική τηλεματική;

Αρχικά πρόκειται για κάτι διαφορετικό από ένα αντικλεπτικό σύστημα GPS. Αυτά τα προγράμματα τηλεματικής τα προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να μπορούν να βαθμολογούν την οδήγησή σου ή και τις αποστάσεις που διανύεις. Ουσιαστικά, με αυτή την υπηρεσία μπορείς να μειώσεις το ασφαλιστήριο που πληρώνεις και να οδηγείς καλύτερα.

Αυτός ο τύπος τηλεματικής ασφάλισης λειτουργεί με τηλεματική στο όχημα ή απλά με το smartphone σου και μπορείς να μάθεις περισσότερα επικοινωνώντας με την ασφαλιστική σου.

Αυτές ήταν λοιπόν κάποιες βασικές πληροφορίες για την τηλεματική και τα GPS trackers που μπορούν να προστατεύσουν στον μέγιστο βαθμό τη μηχανή σου. Είναι πράγματι εύκολο με τη βοήθεια της τεχνολογίας να αποκλείσεις όλους τους πιθανούς κινδύνους, με χαμηλό κόστος.

🔎Ψάχνεις για ασφάλεια μηχανής; Μπες σήμερα στο insurancemarket, σύγκρινε δωρεάν έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες & βρες εύκολα την ασφάλεια που σε συμφέρει!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια μηχανής

Ασφάλεια Μηχανής Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου