Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Μέχρι πότε έχω ασφάλεια αυτοκινήτου; Ισχύει μετά τη λήξη της;

Μέχρι πότε έχω ασφάλεια αυτοκινήτου; Ισχύει μετά τη λήξη της;

πόσο ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη

Δεν θυμάσαι πότε λήγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου και είναι πολύ πιθανό να έχει λήξει ήδη; Από τη στιγμή που έληξε η ασφάλεια αυτοκινήτου, θα έχεις σίγουρα αναρωτηθεί αν έχεις κάποιο χρονικό διάστημα για την ανανέωση.

Γι’ αυτό πάμε να δούμε τι ισχύει και αν μετά τη λήξη της ασφάλισης ένα όχημα θεωρείται ανασφάλιστο ή όχι.

Πόσο ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη της;

Καθόλου! Ούτε δευτερόλεπτο!

Μέχρι το 2014, η ασφάλεια ανανεωνόταν αυτόματα και υπήρχε “περίοδος χάριτος” για την καταβολή των ασφαλίστρων. Με άλλα λόγια, η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορούσε να λήξει και είχες περισσότερο χρόνο για να πληρώσεις, χωρίς να θεωρείσαι ανασφάλιστος.

Όμως το 2024 δεν ισχύει πια κάτι τέτοιο! Αν π.χ. η λήξη της ασφάλειας αυτοκινήτου είναι σήμερα στις 12:00 π.μ., τότε το νέο συμβόλαιο πρέπει να ξεκινάει από 12:00 π.μ. και έπειτα.

💡 Αν επιλέξεις να μην ανανεώσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου και δεν κυκλοφορείς το όχημά σου, και πάλι θα έχεις κυρώσεις, εφόσον δεν έχεις κάνει κατάθεση των πινακίδων.

Πού βλέπω αν το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο;

Φοβάσαι ότι το αυτοκίνητό σου φαίνεται ανασφάλιστο, παρόλο που είναι ασφαλισμένο; Ή δε θυμάσαι πότε λήγει η ασφάλειά σου;

Μπορείς να ελέγξεις ένα ασφαλισμένο αυτοκίνητο, εισάγοντας την πινακίδα κυκλοφορίας και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη στο επίσημο κέντρο πληροφοριών hic.gr από εδώ.

Πώς βλέπω αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο;

Συμπληρώνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σου και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, έχεις πρόσβαση:

  • Στην ημερομηνία έναρξης,
  • Την ημερομηνία λήξης της ασφάλειάς σου και
  • Την ασφαλιστική εταιρεία που είναι ασφαλισμένο το όχημα.

Από την ΑΑΔΕ μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες για τα οχήματα που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Οπότε γίνεται να ελέγξεις αν ένα άλλο όχημα είναι ασφαλισμένο. Θα πρέπει να εισέλθεις στην υπηρεσία και να συμπληρώσεις τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, για να δεις:

  • Τον τύπο του οχήματος,
  • Αν το όχημα είναι σε κίνηση ή το έχεις θέσει σε ακινησία και
  • Αν το έχεις ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο.

Μέχρι πότε έχω ασφάλεια αυτοκινήτου;

Δεν θυμάσαι πότε λήγει η ασφάλεια αυτοκινήτου σου;

Κατέβασε το insurancemarket app, όπου μπορείς να δεις συνολικά το status του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου (ενεργό, προς πληρωμή, σε αναμονή, ληγμένο ή ακυρωμένο).

Πώς ενημερώνομαι για τη λήξη της ασφάλειας;

Ακόμα και να ξεχαστείς, εμείς στο insurancemarket δεν σε αφήνουμε ξεκρέμαστο. Αν έχεις συμβόλαιο μαζί μας (από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία), επικοινωνούμε μαζί σου για να σε ενημερώσουμε πριν λήξει η ασφάλεια αυτοκινήτου σου.

Με αυτόν τον τρόπο, σου δίνουμε τη δυνατότητα να ανανεώσεις χωρίς άγχος την ασφάλειά σου ή να αλλάξεις καλύψεις, διάρκεια, ακόμα και ασφαλιστική εταιρεία.

Αν μάλιστα βρούμε προσφορά με καλύτερη τιμή για τις καλύψεις που θέλεις, σε ενημερώνουμε σε εύλογο διάστημα πριν την πληρωμή της ανανέωσής σου – ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια σου ♥

Ανασφάλιστο όχημα για μια μέρα: Γιατί είναι πρόβλημα;

Ένα ανασφάλιστο όχημα μπορεί να γίνει πρόβλημα για σένα ή και για κάποιον άλλο που θα συναντήσεις στον δρόμο σου.

Εφόσον δεν ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη της, ουσιαστικά είσαι ανασφάλιστος, ακόμα κι αν το αφήσεις για μια μόνο μέρα.

Αν σκοπεύεις να κινηθείς με το αμάξι, ακόμα και μία ημέρα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Μην το κινείς λοιπόν σε καμία περίπτωση χωρίς ασφάλεια.

Πόσο διαρκεί η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Οι επιλογές διάρκειας της ασφαλιστικής σου κάλυψης είναι:

Ανάλογα λοιπόν με την ασφάλεια που έχεις, μπορείς να υπολογίσεις και πότε λήγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου.

Είμαι ασφαλισμένος; Αυτοκίνητο χωρίς ασφάλιση & κίνδυνοι

Οι κίνδυνοι εάν λήξει η ασφάλεια αυτοκινήτου:

  • Να σου κάνουν έλεγχο, οπότε να σου κόψουν πρόστιμο μέχρι και να έχεις διοικητικές κυρώσεις, δηλαδή αφαίρεση της άδειας οδήγησης, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, αλλά και των πινακίδων σου.
  • Να εμπλακείς σε ατύχημα με υλικές ζημιές. Ακόμα κι αν οι ζημιές είναι σχετικά μικρές, θα πρέπει εσύ να καλύψεις το κόστος τους. Η ασφαλιστική σου δεν θα μπορεί να βοηθήσει, διότι δεν θα είναι σε ισχύ ούτε η βασική ασφάλιση, δηλαδή η αστική ευθύνη. Α, και το πρόστιμο βεβαίως βεβαίως.
  • Σε περίπτωση Σωματικών Βλαβών οι οικονομικές, ψυχολογικές και ποινικές επιπτώσεις είναι απλά εξοντωτικές.

Ελπίζουμε να λύσαμε απορίες σχετικές με το “πώς βλέπω αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό μου” και να σου προτείναμε λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου.

Μην αγνοείς την ανανέωση της ασφάλειάς σου, γιατί δεν ισχύει μετά τη λήξη της! Μπες στο insurancemarket και σύγκρινε ασφάλειες σε έως 29 ασφαλιστικές, μέσα σε 1’.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου