Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ατύχημα με ζώο στην Εθνική Οδό: Τι καλύπτει η ασφάλεια;

Ατύχημα με ζώο στην Εθνική Οδό: Τι καλύπτει η ασφάλεια;

ατύχημα με ζώο

Ένα ατύχημα με ζώο στην Εθνική Οδό, καθώς και σε άλλες οδούς ταχείας κυκλοφορίας, δυστυχώς δεν αποτελεί ασυνήθιστο γεγονός. Πολλοί οδηγοί έχουν βιώσει το άγχος και τον κίνδυνο να συναντήσουν ένα ζώο στο δρόμο και είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά από ένα τέτοιο ατύχημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε στην περίπτωση που γίνει ένα ατύχημα με ζώο στην Εθνική Οδό, τι καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου και πώς τελικά θα αποζημιωθείς.

Ατύχημα με ζώο στην Εθνική Οδό: Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Το να οδηγείς χωρίς περισπασμούς, να διατηρείς την ηρεμία σου και να έχεις απόλυτη προσοχή στον δρόμο είναι το κλειδί για ασφαλή οδήγηση. Σημαντικό είναι να αφήνεις ικανοποιητική απόσταση μπροστά κρατώντας αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Εάν σου εμφανιστεί κάποιο ζώο, θα πρέπει:

  • Να διατηρήσεις την πορεία σου και να μην κάνεις κάποιον ελιγμό, καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος της ανατροπής του οχήματός σου.
  • Να φρενάρεις και να κινηθείς προς την ελεύθερη λωρίδα με λεπτές κινήσεις, για να κερδίσεις λίγο χρόνο και να αποφύγεις τη σύγκρουση.

Αν ωστόσο έγινε το ατύχημα:

  • Πάρκαρε το αυτοκίνητο στην ΛΕΑ και με ασφάλεια βγάλε όλους τους επιβάτες από το όχημα ώστε να είναι πίσω από τις μπάρες του δρόμου και τοποθέτησε το προειδοποιητικό τρίγωνο.
  • Κάλεσε την τροχαία καθώς και τον υπεύθυνο του δρόμου.
  • Μόλις έρθει η αστυνομία, ζητήστε καταγραφή του συμβάντος και πάρε ένα αντίγραφο για τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Αποζημίωση ασφαλιστικής εταιρείας: Πώς θα την πάρεις;

Όπως είπαμε παραπάνω πρώτα πρέπει να εντοπίσεις τον υπεύθυνο και έπειτα να ξεκινήσεις τις διαδικασίες για αποζημίωση. Υπεύθυνος μπορεί να είναι:

Ο Δήμος ή η Περιφέρεια

Ο δήμος ή η περιφέρεια της περιοχής όπου συνέβη το ατύχημα είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα που τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφαλιστική εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον του δήμου.

Ο διαχειριστής του δρόμου

Για τροχαία ατυχήματα με αδέσποτα ζώα που συμβαίνουν σε κρατικούς ή ιδιωτικούς δρόμους, την ευθύνη για την αποζημίωση των οδηγών που τραυματίζονται ή προκαλούν ζημιές στα οχήματά τους λόγω της σύγκρουσης, φέρει ο διαχειριστής του δρόμου.

Τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί διαχειριστές αυτοκινητοδρόμων πρέπει να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής περίφραξη στον αυτοκινητόδρομο.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου

Εάν το ατύχημα οφείλεται σε ζώο που ανήκει στον ιδιοκτήτη του και ο οδηγός δεν ευθύνεται, τότε ο ιδιοκτήτης του ζώου είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Εάν όμως το ατύχημα συμβεί με ζώο που ανήκει στον ιδιοκτήτη και ο οδηγός είναι υπαίτιος, ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση για τη φροντίδα και τη θεραπεία του κατοικίδιου.

Ατύχημα με ζώο: Τι καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Εάν έχεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που περιλαμβάνει την κάλυψη για ίδιες ζημιές τότε δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι, αφού καλύπτει κάθε περίπτωση ζημιάς στο όχημά σου, ακόμα και με δική σου υπαιτιότητα.

Στην περίπτωση του ατυχήματος με ζώο είναι καλό να διαθέτεις κάλυψη νομικής προστασίας, η οποία αποτελεί πρόσθετη κάλυψη και είναι ιδιαίτερα βοηθητική καθώς προστατεύει τα συμφέροντά σου είτε αν κινηθεί κάποιος εναντίον σου είτε αν κινηθείς εσύ νομικά εναντίον κάποιου προσώπου ή ασφαλιστικής εταιρείας, σε σχέση με ένα τροχαίο ατύχημα.

Έμαθες σε περίπτωση ατυχήματος με ζώο στην Εθνική Οδό τι καλύπτει η ασφάλεια και πώς θα αποζημιωθείς. Τώρα μένει να δεις πώς θα βρεις την ιδανική ασφάλεια.

💡 Στο insurancemarket συγκρίνεις προσφορές από 29 ασφαλιστικές εταιρείες, βλέπεις αναλυτικά τις καλύψεις κάθε πακέτου και βρίσκεις την κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου. Πρόσθεσε και την κάλυψη της νομικής προστασίας και ξέγνοιασε.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου