Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου: Τι να επιλέξω;

Ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου: Τι να επιλέξω;

Ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου - Μικτή ή βασική ασφάλεια;

Περίμενες τόσο καιρό το καινούργιο σου αυτοκίνητο και επιτέλους είναι στα χέρια σου; Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο!

Είναι αλήθεια πως η ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου συνήθως προσφέρεται απευθείας από την αντιπροσωπεία ή την τράπεζα που χρηματοδότησε την αγορά του αυτοκινήτου. Το ζήτημα όμως που προκύπτει, είναι πως τελικά η ασφάλεια αυτή μπορεί να κοστίζει περισσότερο ή η ασφαλιστική εταιρεία που την προσφέρει, να μην είναι αυτή που θέλεις.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως έχεις περισσότερες επιλογές και πως εσύ μόνο αποφασίζεις πού θα ασφαλιστείς. Στο άρθρο αυτό θα δεις ποιο είδος ασφάλειας είναι το ιδανικότερο για ένα νέο αυτοκίνητο, μαζί με κάποιες διευκρινίσεις για τις καλύψεις που περιέχονται σε ένα συμβόλαιο.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρώτη σου ασφάλεια;

Η ασφάλεια για ένα καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να καλύψει όσους περισσότερους κινδύνους γίνεται. Αυτό γιατί, μόνο έτσι θα μπορέσεις να προστατεύσεις τα χρήματα που έδωσες για να το αγοράσεις.

Βέβαια, αν το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο με χρηματοδότηση τότε δεν μπορείς να επιλέξεις ένα βασικό πακέτο που έχει τις υποχρεωτικές καλύψεις από το Νόμο, διότι δεν θα καλύπτει τις απαιτήσεις του χρηματοδοτικού συμβολαίου. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ πυρός-κλοπής ή μικτή ασφάλεια.

Άρα, αν αγόρασες το όχημα με χρηματοδότηση πρέπει και να το ασφαλίσεις επαρκώς, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να αγοράσεις την ασφάλεια αυτή από μία συγκεκριμένη ασφαλιστική. Κάθε στιγμή, έχεις τη δυνατότητα να συγκρίνεις την αγορά και να επιλέξεις αυτή που σε συμφέρει.

📍 Πέρα από τους όρους που μπορεί να θέτει το συμβόλαιο της τράπεζας ή αντιπροσωπείας, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε κάθε περίπτωση, είναι να κλείσεις μία μικτή για τα πρώτα χρόνια του αυτοκινήτου, όσο δηλαδή η εμπορική του αξία είναι ακόμα υψηλή. Έτσι, θα διασφαλίσεις πως τα χρήματα που έδωσες δεν μπορούν να χαθούν.

Η δική μας συμβουλή είναι να διαλέξεις μία ασφάλεια που να σε καλύπτει σε όσα περισσότερα. Ειδικά αν είσαι νέος οδηγός με νέο αμάξι, η ιδανικότερη επιλογή είναι η μικτή. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να αποζημιωθείς από ζημιές που μπορεί να προκαλέσεις εσύ στο καινούργιο σου αυτοκίνητο.

Ποιες καλύψεις πρέπει να έχω στην ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου;

Αρχικά, κάνε μία σύγκριση ασφαλειών αυτοκινήτου ελέγχοντας πρώτα στα στοιχεία οχήματος πως η αξία του αυτοκινήτου (ασφαλιζόμενη αξία) στη σύγκριση, είναι η ίδια με εκείνη που αναγράφεται στο παραστατικό της αγοράς του αυτοκινήτου. Έπειτα, δες τα πακέτα και σύγκρινε τις καλύψεις που έχουν. Η ασφάλεια για καινούργιο αυτοκίνητο συνιστάται να περιέχει τις παρακάτω καλύψεις:

◻ Κάλυψη πυρός – κλοπής

Προφανώς αν πάρεις βασικό πακέτο δεν θα δεις πουθενά αυτή την κάλυψη. Πρέπει να επιλέξεις την ασφάλεια πυρός-κλοπής ή μικτή.

Τι είναι το πυρός-κλοπής; Είναι ένα πακέτο ασφάλειας που περιλαμβάνει ό,τι και το πακέτο βασικής ασφάλειας, συν κατ’ ελάχιστον την κάλυψη του οχήματος σε περίπτωση φωτιάς ή κλοπής.

Δηλαδή, η ασφάλεια πυρός κλοπής αυτοκινήτου σε καλύπτει για κινδύνους που μπορεί να προκύψουν ακόμα κι όταν δεν κινείται το αυτοκίνητο.

◻ Κάλυψη ιδίων ζημιών

Θα βρεις την κάλυψη για ίδιες ζημιές μόνο αν διαλέξεις τη μικτή ασφάλεια. Ουσιαστικά σε αυτό το είδος ασφάλισης, η ασφαλιστική αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις υλικές ζημίες του οχήματός σου (που μπορεί να προκύψουν από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή ανατροπή ή κατακρήμνιση) ακόμα και στην περίπτωση που προκαλέσεις εσύ ένα τροχαίο ατύχημα.

◻ Κάλυψη από φυσικά φαινόμενα

Για την πλημμύρα ή καταιγίδα, το χιόνι, το χαλάζι, την ανεμοθύελλα, τον σεισμό, την κατολίσθηση, την έκρηξη ηφαιστείου, τη λαίλαπα, το τσουνάμι και την καθίζηση που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στο όχημά σου, υπάρχει κάλυψη και αυτή είναι εκείνη των φυσικών φαινομένων. Must-have κάλυψη για ένα καινούργιο αυτοκίνητο στην εποχή μας!

Σημείωσε πως στην πυρός / κλοπής η κάλυψη αυτή συνήθως περιέχεται, ωστόσο για σιγουριά έλεγξε την ανάλυση παροχών. Επίσης, δες ακριβώς ποια φυσικά φαινόμενα καλύπτει, μιας και η προστασία από χαλάζι σε μερικά προγράμματα παρέχεται με διαφορετική κάλυψη.

◻ Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων

Για ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου μετά από θραύση, μπορεί να καλυφθεί το κόστος της επισκευής ή αντικατάστασης για το:

  • Μπροστινό και πίσω παρμπρίζ
  • Παράθυρα
  • Κρυστάλλινες οροφές
  • Προστατευτικές μεμβράνες των κρυστάλλων
  • Αισθητήρες βροχής στο παρμπρίζ

◻ Κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

Σε περίπτωση που τρακάρεις από αποκλειστική υπαιτιότητα οδηγού άλλου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα ήταν αποδεδειγμένα ανασφάλιστο κατά το χρόνο επέλευσης του ατυχήματος, τότε ναι μπορείς να αποζημιωθείς.

H ασφαλιστική εταιρεία σε αποζημιώνει γρήγορα και εύκολα για τις υλικές ζημιές, εφόσον το όχημα που σε χτύπησε έχει νόμιμη άδεια, αλλά δεν έχει ασφάλιση.

👉🏻 Έχεις και άλλες απορίες; Δες όλες τις ασφαλιστικές καλύψεις και μάθε με έναν πιο fun, σύντομο και περιεκτικό τρόπο, τι είναι η καθεμία & πώς σε καλύπτει!

Πώς θα βρω φθηνή ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου;

Η ετήσια ασφάλεια είναι σχεδόν πάντα πιο οικονομική από ότι η εξάμηνη, τρίμηνη και μηνιαία ασφάλεια. Για ένα νέο αμάξι μια ετήσια μικτή ασφάλεια μπορεί να συνδυάσει οικονομία και πραγματική κάλυψη.

Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σου, μπορείς να συγκρίνεις και να επιλέξεις online την ασφάλιση αυτοκινήτου, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν για το καινούργιο σου αυτοκίνητο, από το να πάρεις -χωρίς έρευνα αγοράς- αυτό που σου προτείνει η αντιπροσωπεία ή η τράπεζα.

Ενδεικτικά μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τη διάρκεια κοστίζει:

  • Ετήσια ασφάλεια: 211,27 ευρώ (17,60 ευρώ/ μήνα)
  • Εξάμηνη ασφάλεια: 137,93 ευρώ (22,98 ευρώ/ μήνα)
  • Τρίμηνη ασφάλεια: 82,45 (27,48 ευρώ/ μήνα)
  • Μηνιαία ασφάλεια: 49,67 ευρώ*

Να τονίσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα για πληρωμή με έως 12 άτοκες δόσεις. Άρα, υπάρχει τρόπος να εξοφλείς τις υποχρεώσεις σου κάθε μήνα, σαν να είχες μηνιαία ασφάλεια χωρίς όμως να κοστίζει κάτι παραπάνω!

*Ενδεικτικές κατώτερες τιμές ασφάλισης σε συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, για Opel Corsa του 2022, αξίας 15.613€, ΤΚ 68300 & οδηγό 40 ετών στις 17/04/2024.

🔎 Ψάχνεις ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου; Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε προσφορές & κλείσε σήμερα την ασφάλεια αυτοκινήτου που σε συμφέρει, πάντα με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Διάβασε επίσης:

📌 Πόντοι διπλώματος: Πότε γίνεται αφαίρεση της άδειας οδήγησης;

📌 Ασφάλιση αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα: Τι ισχύει;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου