Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου

Ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου

Ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου: Όσα πρέπει να ξέρεις

Τα επαγγελματικά αυτοκίνητα αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον κάθε επαγγελματία. Οποιαδήποτε βλάβη ή ατύχημα δεν σημαίνει μόνο έξτρα έξοδα για την επιδιόρθωσή της, αλλά και κάποιες εργάσιμες μέρες χωρίς αυτά. Κάτι τέτοιο προφανώς και μπορεί να πάει πίσω τη δουλειά σου και αυτό δεν το θέλουμε.

Η ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου σε προστατεύει από όλες αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις. Παρακάτω, θα βρεις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος και όσα πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή του πακέτου ασφάλισης.

Ποια οχήματα χαρακτηρίζονται ως επαγγελματικά;

Επαγγελματικό όχημα είναι το όχημα που χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση. Μπορεί δηλαδή να είναι ένα φορτηγό, ένα αγροτικό ή ένα εταιρικό όχημα μεταφοράς επιβατών.

Ο χαρακτηρισμός του επαγγελματικού οχήματος βρίσκεται στην άδεια κυκλοφορίας. Επίσης, μπορεί να υπάρχει και κάποια περιγραφή εξειδίκευσης στις παρατηρήσεις, στο πίσω μέρος της άδειας κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, στην ασφάλεια αγροτικού αυτοκινήτου, πέρα το ότι θα αναγράφεται πως είναι ΦΙΧ Αγροτικό, θα αναφέρεται και ο σκοπός χρήσης του. Συγκεκριμένα αν είναι για μεταφορά:

  • αγροτικών προϊόντων,
  • κτηνοτροφικών προϊόντων,
  • μελισσοκομικών προϊόντων, ή
  • αλιευτικών προϊόντων.

Πώς ασφαλίζονται τα επαγγελματικά αυτοκίνητα & άλλα οχήματα;

Για να ασφαλίσεις λοιπόν ένα επαγγελματικό όχημα θα χρειαστεί να επιλέξεις στην κατηγορία του οχήματος την επιλογή “ΦΙΧ”, που σημαίνει φορτηγό ιδιωτικής χρήσης, αν πρόκειται για όχημα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση μεταφορικών αναγκών της επιχείρησης ή του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη του.

Αν από την άλλη πρόκειται για όχημα που είναι χαρακτηρισμένο ως αγροτικό, τότε θα επιλέξεις στην κατηγορία οχήματος την επιλογή “ΦΙΧ – Αγροτικό”. Ομοίως, αν είσαι οδηγός ταξί, θα επιλέξεις “Ταξί”.

Μία ακόμα περίπτωση είναι τα εταιρικά αυτοκίνητα, τα οποία συνήθως δίνονται σε πωλητές, επιθεωρητές πωλήσεων, στελέχη κ.λπ. ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της μετακίνησής τους. Η ιδιότητα του εταιρικού οχήματος καθορίζεται από το καθεστώς ιδιοκτησίας και αυτό που έχεις να κάνεις κατά την αναζήτηση ασφαλιστικού πακέτου, είναι να επιλέξεις στα στοιχεία ιδιοκτήτη την επιλογή “Εταιρεία”.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε με την ομάδα μας, η οποία θα ψάξει και θα σου προτείνει την κατάλληλη λύση για εσένα & την επιχείρησή σου, σε συνεργασία με 25+ ασφαλιστικές!

Ποια είναι η κατάλληλη ασφάλεια για το επαγγελματικό όχημα;

Αμφιβάλλεις για το αν χρειάζεσαι μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου στο ή στα επαγγελματικά οχήματα της επιχείρησης; Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου και το κατά πόσο θα αντέξεις σε περίπτωση ατυχήματος να πληρώσεις από την τσέπη σου, όσα δεν καλύπτει η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου. Αξίζει να αναλάβεις ένα τέτοιο ρίσκο;

Σίγουρα μία μικτή ασφάλεια είναι μία καλύτερη επιλογή από τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου. Ως ιδιοκτήτης πολλών οχημάτων γνωρίζουμε πως σκέφτεσαι συνεχόμενα τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης σου και ψάχνεις την καλύτερη επιλογή.

Μία πρώτη συμβουλή είναι να επιλέξεις μία ομαδική ασφάλεια αυτοκινήτων, ώστε να έχεις ένα πιο οικονομικό πακέτο. Μπορείς επίσης να συγκρίνεις προσφορές από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες δωρεάν, ώστε να βρεις την καταλληλότερη. Πώς το κάνεις αυτό; Μέσω insurancemarket βρίσκεις ασφάλειες επαγγελματικών αυτοκινήτων με τις τιμές τους, τις ασφαλιστικές καλύψεις και αναλυτικά τους όρους. Η πλατφόρμα μας είναι εύκολη στη χρήση, για να συγκρίνεις με άνεση τις προσφορές μας και να κάνεις σωστή έρευνα αγοράς, πριν πληρώσεις το οτιδήποτε.

Μία ακόμα επιλογή -εάν ακόμη σχεδιάζεις το πώς θα κινηθείς- είναι το leasing αυτοκινήτου. Έλεγξε αν τελικά σε συμφέρει περισσότερο να αναλάβει όλα τα έξοδα μία εταιρεία leasing, η οποία θα σου παρέχει έναν ολοκληρωμένο στόλο οχημάτων, σε τιμή που θα περιλαμβάνει τα έξοδα ασφάλισης, συντήρησης κ.λπ..

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση επαγγελματικού αυτοκινήτου;

Οι τιμές ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το μοντέλο, τα κυβικά και την παρούσα αξία του οχήματος. Ενδεικτικά, στο insurancemarket μπορείς να βρεις:

  • Ετήσια ασφάλεια φορτηγού από €94,90 (δηλαδή 7,88€/ μήνα)
  • Εξάμηνη ασφάλεια φορτηγού από €51,72 (δηλαδή 8,62€/ μήνα)

Όπως καταλαβαίνεις, η ασφάλεια φορτηγού με το χρόνο, βγαίνει πιο φθηνή αναλογικά ανά μήνα. Η συμβουλή μας: Προτίμησε ετήσια διάρκεια για να επωφεληθείς από τη χαμηλή τιμή και βάλε έως 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα, για να μην πληρώσεις ολόκληρο το ποσό μονομιάς!

*Η τιμολόγηση έγινε 08/03/2024 και αφορά τις απαραίτητες από το Νόμο καλύψεις για Mercedes-Benz Citan του 2020 & οδηγό 40 ετών, ΤΚ 84100 στην Apeiron.

Σε κάθε περίπτωση, κάνε τιμολόγηση δωρεάν για να δεις ακριβώς τι θα πληρώσεις για το δικό σου επαγγελματικό όχημα.

Αξίζει να αγοράσω μία φθηνή ασφάλεια;

Για να βρεις το πιο οικονομικό πακέτο για το επαγγελματικό σου αυτοκίνητο, είναι σημαντικό πρώτα να συγκρίνεις την αγορά. Το insurancemarket σε συνεργασία με 25+ αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις φθηνή ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου online, χωρίς να χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας προσφορές από ασφαλιστική σε ασφαλιστική.

Όσο για το αν αξίζει να επιλέξεις μία φθηνή ασφάλεια, η απάντηση είναι ναι. Αν η ασφαλιστική που έχεις βρει -αν και λιγότερο γνωστή σε σένα- παρουσιάζει ικανοποιητικούς οικονομικούς δείκτες, όπως και δέχεται καλές κριτικές, τότε ναι μπορείς να την εμπιστευτείς. Να ξέρεις πως μπορείς να μάθεις τα πάντα για κάθε ασφαλιστική εταιρεία που συνεργαζόμαστε, ώστε μην έχεις καμία αμφιβολία! Φυσικά, η τελική επιλογή πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σου, οπότε δώσε προσοχή στις καλύψεις του πακέτου που θα επιλέξεις.

Για το επαγγελματικό σου όχημα, έχουμε το πακέτο ασφάλειας που ψάχνεις. Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε δωρεάν προσφορές από έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες & κλείσε σήμερα το πρόγραμμα που σε συμφέρει!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου