Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Για να γίνει αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει να υπάρχει λόγος, όπως για παράδειγμα η πώληση αυτοκινήτου. Μπορεί όμως, απλά να θέλεις να προσθέσεις έναν δεύτερο οδηγό στην ασφάλεια.

Γι’ αυτό, πάμε να δούμε τι ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

Πώς γίνεται η αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι δυνατή με την κλασική έννοια της λέξης. Δεν μπορείς απλώς να αλλάξεις το όνομα σε κάποιο άλλο.

Θα πρέπει να ακυρώσεις την ασφάλεια που έχεις και το “νέο όνομα” -ο νέος ιδιοκτήτης δηλαδή- να συνάψει μία νέα ασφάλεια αμαξιού.

Σε κάθε περίπτωση, για οδηγούς που κατέχουν νόμιμη και ενεργή άδεια οδήγησης επιτρέπεται η οδήγηση αυτοκινήτου άλλου ιδιοκτήτη και καλύπτονται κανονικά από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος, ωστόσο με κάποιες εξαιρέσεις.

Μπορώ να έχω ασφάλεια αυτοκίνητου σε 2 ονόματα;

Στην περίπτωση που θέλεις να προσθέσεις έναν επιπλέον οδηγό στο ασφαλιστήριό σου, μπορείς να το κάνεις, όμως η ασφάλεια δεν θα είναι “σε δύο ονόματα” με την καθιερωμένη έννοια.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου (και του ασφαλιστηρίου) παραμένει ένας.

Ασφάλεια αυτοκίνητου σε άλλο όνομα & δεύτερος οδηγός

Η ασφάλεια αυτοκινήτου εκδίδεται στο όνομα του ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος είναι και ο ασφαλιζόμενος.

Μπορείς ωστόσο, να βγάλεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε άλλο όνομα, από τη στιγμή που δεν οδηγεί το αμάξι ο ιδιοκτήτης. Μπορείς επίσης να προσθέσεις έναν ή περισσότερους οδηγούς στο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου.

Όταν όμως ο επιπλέον οδηγός είναι κάτω των 23 ετών, έχει πρόσφατα δίπλωμα οδήγησης, ή είναι άνω των 65-70 ετών, πρέπει οπωσδήποτε να δηλώνεται στο συμβόλαιο.

Αυτό γιατί μπορεί να απαιτηθεί επασφάλιστρο για την κάλυψη του επιπλέον οδηγού.

Πώληση αυτοκίνητου & ασφάλεια: Ποια η διαδικασία;

Αν σκοπεύεις να πουλήσεις, να παραχωρήσεις ή να μεταβιβάσεις το αυτοκίνητό σου με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, πρέπει να γνωρίζεις ότι το ασφαλιστικό σου συμβόλαιο θα λήξει σε μερικές ημέρες μετά την ημερομηνία μεταβίβασης.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν κάνεις αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά ακύρωση!

Ακύρωση ασφάλειας αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τον βασικό νόμο 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331) «Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», όταν μεταβιβάζεις το όχημά σου σε τρίτο, η ασφάλισή σου ισχύει για 30 ημέρες.

Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος, η ασφάλιση δεν ισχύει πλέον.

Ο νέος ιδιοκτήτης, μόλις λάβει την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες κυκλοφορίας στο όνομά του, είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει το όχημα για αστική ευθύνη έναντι τρίτων, έστω και με μια μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου.

Διαφορετικά, το όχημα θεωρείται ανασφάλιστο.

Διακοπή ασφάλισης αυτοκινήτου & επιστροφή χρημάτων

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως η ασφαλιστική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σου επιστρέψει τα ασφάλιστρα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αν υπάρχουν.

Σε περίπτωση που η μεταβίβαση αυτοκινήτου προκύψει λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την ασφάλιση μεταβιβάζονται στους κληρονόμους. Ωστόσο, εάν οι κληρονόμοι δεν επιθυμούν να αποδεχτούν την κληρονομιά, πρέπει να ενημερώσουν την εταιρεία εντός 30 ημερών από την ενημέρωση της κληρονομιάς.

❕ Αν είσαι πελάτης μας, μπορείς να ζητήσεις άμεσα και με ένα κλικ προσθήκη, αλλαγή ή ακύρωση του συμβολαίου σου, μέσω του insurancemarket app.

Αλλαγή ασφάλειας αυτοκίνητου

Αν πάλι σκέφτεσαι να αλλάξεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, να σου πούμε πως είναι πανεύκολο. Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές:

Ψάξε όλες τις διαθέσιμες επιλογές

Κοίταξε τις διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες που υπάρχουν στην αγορά και τα πακέτα ασφάλισης που προσφέρουν, μέσω της πλατφόρμας μας.

Ένας καλός συνδυασμός καλύψεων και τιμής είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Σύγκρινε ασφαλιστικά πακέτα

Αφού έχεις μια καλή εικόνα για τις ασφάλειες αυτοκινήτου, καλό είναι να κάνεις και μία προσεκτική σύγκριση ασφαλειών.

Έτσι θα εντοπίσεις ποια ασφάλιση θα σου δώσει τα περισσότερα οφέλη.

Διάλεξε την προσφορά σου

Όταν βρεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις την αγορά σου, μιας και οι προσφορές γίνεται να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.

Αλλά, άμα είσαι στο insurancemarket δεν έχεις και ιδιαίτερο λόγο να ανησυχείς. Εδώ, βρίσκεις πάντα αυτό που θες!

Ακύρωσε την παλιά ασφάλεια

Μόλις η νέα ασφάλεια είναι σε ισχύ, μην ξεχάσεις να ακυρώσεις την παλιά ασφάλεια.

Εκτός όμως, αν κάνεις την αλλαγή ασφάλειας αυτοκινήτου ακριβώς στην ημερομηνία λήξης της παλιάς. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται αυτό το βήμα.

Έμαθες για την αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου, καθώς και όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί κάποια παρόμοια διαδικασία. Όπως και να έχει το insurancemarket είναι το μέρος που μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι για την ασφάλειά σου.

Σύγκρινε σήμερα, βρες την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει και ξέγνοιασε!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου