Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς την ξεχωρίζω; 

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς την ξεχωρίζω; 

καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου

Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες εταιρείες για να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου. Και φυσικά, τώρα πια μπορείς να κάνεις την ασφάλειά σου online, χωρίς να κλείνεις ραντεβού, χωρίς να χάνεις χρόνο. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Για κάθε οδηγό μπορεί η απάντηση να είναι διαφορετική. Η καλύτερη ασφάλεια είναι αυτή που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Άλλη ασφάλεια θα προτιμήσει κάποιος με καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου και άλλη κάποιος που το χρησιμοποιεί μια φορά στο τόσο. Άλλη ασφάλεια είναι η καλύτερη για καινούργια οχήματα, άλλη για παλιά. Και ούτω καθεξής, η λίστα είναι μεγάλη.

Ας δούμε τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Ποιες είναι οι επιλογές μου για ασφάλιση αυτοκινήτου;

Έχεις τρεις κυρίως επιλογές:

Και μετά, έχεις στη διάθεσή σου διάφορες καλύψεις, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία. Η βασική ασφάλεια είναι υποχρεωτική από το νόμο, οπότε δε μπορείς να την αποφύγεις. Αλλά πέρα από αυτό, μπορείς να φτιάξεις το πακέτο σου όπως σε βολεύει, σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για παλιά οχήματα;

Ό,τι ασφάλεια αυτοκινήτου κι αν επιλέξεις, αν το όχημά σου είναι παλιό (10 ετών και άνω), τότε θέλεις σίγουρα να προσθέσεις οδική βοήθεια. Η οδική βοήθεια είναι η πρώτη στις προτιμήσεις των οδηγών στην Ελλάδα προαιρετική κάλυψη και για καλό λόγο.

Είναι αυτή η κάλυψη που θα σε σώσει αν πάθεις κάποια μηχανική ή ηλεκτρολογική βλάβη και χρειαστείς βοήθεια. Θα σταθεί δίπλα σου, επίσης, αν πάθεις ζημιά λόγω τροχαίου ατυχήματος και χρειαστείς μεταφορά του αυτοκινήτου στο συνεργείο, αν μείνεις από καύσιμα ή χάσεις τα κλειδιά σου.

Στα παλιά οχήματα, η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου σίγουρα δεν θεωρείται η μικτή. Αυτή ταιριάζει περισσότερο σε καινούργια οχήματα με μεγαλύτερη αξία. Έχει και πιο ακριβά ασφάλιστρα σε σχέση με τη βασική και την πυρός κλοπής.

Οπότε, επίλεξε βασική ασφάλεια ή πυρός κλοπής και μην ξεχάσεις να προσθέσεις οδική βοήθεια! Άλλωστε, στο insurancemarket θα τη βρεις με μόλις 2,08 ευρώ το μήνα.

Ποια είναι η πιο φθηνή ασφάλεια;

Σίγουρα η βασική, μόνο που φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη. Η βασική ασφάλεια περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις, ίσως και 2-3 καλύψεις ακόμα, ανάλογα με την ασφαλιστική.

Αλλά η πυρός κλοπής, ακόμα κι αν κοστίζει περισσότερο, μπορεί κυριολεκτικά να σε σώσει από οικονομική καταστροφή, ειδικά αν κατοικείς σε περιοχή με έντονη εγκληματικότητα. Φαντάσου να έχεις ένα αυτοκίνητο με αξία 10.000 ευρώ (ή περισσότερα) και να σου το κλέψουν…

Η βασική ασφάλεια δεν θα σε καλύψει για αυτό, θα σε καλύψει όμως η πυρός κλοπής, πάντα σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σου.

Και για καινούργιο όχημα, ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αν το αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε στη μικτή ασφάλεια. Σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά είναι η πιο πλήρης σε καλύψεις ασφάλεια. Περιλαμβάνει ό,τι περιλαμβάνει και η βασική και η πυρός κλοπής και επιπλέον σε αποζημιώνει για ίδιες ζημιές, δηλαδή ζημιές που κατά λάθος προκάλεσες εσύ στο όχημά σου.

Παράδειγμα: Πήγες να παρκάρεις και χτύπησες πάνω σε κολωνάκι. Θα αφήσεις το καινούργιο αυτοκίνητο σημαδεμένο; Αν έχεις μικτή ασφάλεια, θα αποζημιωθείς για να επισκευάσεις τη ζημιά, πάντα σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σου.

Ποια είναι η καλύτερη διάρκεια ασφάλισης;

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να επιλέξεις:

Όμως αν θέλεις να ασφαλιστείς οικονομικά, επίλεξε ετήσια διάρκεια. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, η ετήσια ασφάλιση πάντα έχει αναλογικά πιο οικονομικά ασφάλιστρα ανά μήνα, σε σχέση με συμβόλαια μικρότερης διάρκειας. Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο πως για έναν ολόκληρο χρόνο δε θα χρειαστείς ανανέωση.

Από την άλλη πλευρά, η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα θα είναι με μηνιαία διάρκεια, αν σκοπεύεις σύντομα να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου ή να καταθέσεις πινακίδες.

Τι ισχύει για τα φορτηγά;

Η ασφάλεια φορτηγού είναι υποχρεωτική, ακριβώς όπως η ασφάλεια αυτοκινήτου ΙΧ. Και για να βρεις την καλύτερη, πρέπει επίσης να συγκρίνεις και να επιλέξεις έναν συνδυασμό προσιτής τιμής και απαραίτητων για εσένα καλύψεων.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασφαλιστικές καλύψεις αυτοκινήτου;

Επειδή υπάρχει πληθώρα επιλογών για να εξετάσεις και να αποφασίσεις, εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό για όλες τις συνήθεις ασφαλιστικές καλύψεις αυτοκινήτου, με βιντεάκια και απλές εξηγήσεις του τι προσφέρει κάθε κάλυψη. Ελπίζουμε να σε βοηθήσει να μάθεις ό,τι χρειάζεσαι!

Πάντως, η νούμερο ένα επιλογή των οδηγών στην Ελλάδα παραμένει η οδική βοήθεια, η οποία συστήνεται να υπάρχει σε όλα τα παλιά οχήματα.

Ποια είναι η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία;

Εδώ κι αν διίστανται οι απόψεις! Μπορείς πάντα να τσεκάρεις αξιολογήσεις και κριτικές οδηγών που έχουν δοκιμάσει τις ασφαλιστικές, αλλά ακόμα κι έτσι, η εμπειρία του καθενός μπορεί να είναι διαφορετική. Όπως και να ‘χει, αξίζει να συγκρίνεις προσφορές πριν αγοράσεις.

Στο insurancemarket συνεργαζόμαστε με 27 ασφαλιστικές εταιρείες για να σου δώσουμε πληθώρα επιλογών και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ασφαλιστικές είναι: Anytime, Hellas Direct, Ιντερσαλόνικα, Groupama, Εθνική Ασφαλιστική και άλλες. Και θα τις βρεις στην πλατφόρμα μας!

Οπότε, μη χάνεις χρόνο. Αν θέλεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τις ανάγκες σου, σύγκρινε δωρεάν την αγορά στο insurancemarket και κλείσε online μέσα σε 5’!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου