Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς την ξεχωρίζω; 

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς την ξεχωρίζω; 

καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου

Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες εταιρείες για να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου. Και φυσικά, τώρα πια μπορείς να κάνεις την ασφάλειά σου online, χωρίς να κλείνεις ραντεβού, χωρίς να χάνεις χρόνο.

Αλλά το ερώτημα παραμένει ένα και έχει να κάνει με το ποια είναι τελικά η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για εσένα. Ένα ερώτημα που θα στο απαντήσουμε εδώ!

Ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Για κάθε οδηγό μπορεί η απάντηση να είναι διαφορετική. Η καλύτερη ασφάλεια είναι αυτή που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.

Άλλη ασφάλεια θα προτιμήσει κάποιος με καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου και άλλη κάποιος που το χρησιμοποιεί μια φορά στο τόσο. Άλλη ασφάλεια είναι η καλύτερη για καινούργια οχήματα, άλλη για παλιά. Και ούτω καθεξής, η λίστα είναι μεγάλη.

Γι’ αυτό το σωστό είναι να δούμε όλους αυτούς τους παράγοντες και το τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Τι ασφάλεια αυτοκινήτου να κάνω;

Αρχικά να δούμε τις επιλογές για ασφάλιση αυτοκινήτου, οι οποίες είναι κυρίως τρεις:

Στη διάθεσή σου έχεις και διάφορες καλύψεις, ανάλογα με το πακέτο και την ασφαλιστική εταιρεία που θα διαλέξεις.

Να ξέρεις ότι η βασική ασφάλεια είναι υποχρεωτική από το νόμο και ότι με τις πρόσθετες καλύψεις μπορείς να φτιάξεις το πακέτο σου όπως σε βολεύει, σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασφαλιστικές καλύψεις αυτοκινήτου;

Επειδή υπάρχει πληθώρα επιλογών για να εξετάσεις και να αποφασίσεις, εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό για όλες τις συνήθεις ασφαλιστικές καλύψεις αυτοκινήτου, με βιντεάκια και απλές εξηγήσεις του τι προσφέρει κάθε κάλυψη. Έστω και με μια γρήγορη ματιά στις ονομασίες τους θα είσαι σε θέση να κατανοήσεις καλύτερα το ασφαλιστικό πακέτο που έχεις ή σε ενδιαφέρει να αγοράσεις.

Οι καλύτερες ασφάλειες αυτοκινήτων συνήθως περιέχουν καλύψεις πυρός-κλοπής, θραύσης κρυστάλλων και εννοείται οδική βοήθεια. Πάντως, η τελευταία κάλυψη είναι και η νούμερο ένα επιλογή των οδηγών στην Ελλάδα, η οποία συστήνεται να υπάρχει σε όλα τα παλιά οχήματα. Άλλωστε δεν είναι και λίγα στην Ελλάδα!

Ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για παλιά οχήματα;

Ό,τι ασφάλεια αυτοκινήτου κι αν επιλέξεις, αν το όχημά σου είναι παλιό (10 ετών και άνω), τότε θέλεις σίγουρα να προσθέσεις οδική βοήθεια. Όπως είπαμε η οδική βοήθεια είναι η πρώτη στις προτιμήσεις των οδηγών στην Ελλάδα προαιρετική κάλυψη και για καλό λόγο.

Είναι αυτή η κάλυψη που θα σε σώσει αν πάθεις κάποια μηχανική ή ηλεκτρολογική βλάβη και χρειαστείς βοήθεια. Θα σταθεί δίπλα σου, επίσης, αν πάθεις ζημιά λόγω τροχαίου ατυχήματος και χρειαστείς μεταφορά του αυτοκινήτου στο συνεργείο, αν μείνεις από καύσιμα ή χάσεις τα κλειδιά σου.

Στα παλιά οχήματα, η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου σίγουρα δεν θεωρείται η μικτή. Αυτή ταιριάζει περισσότερο σε καινούργια οχήματα με μεγαλύτερη αξία. Έχει και πιο ακριβά ασφάλιστρα σε σχέση με τη βασική και την πυρός κλοπής.

Και για καινούργιο όχημα, ποια ασφάλεια αυτοκινήτου να διαλέξω;

Αν το αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε στη μικτή ασφάλεια. Σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά είναι η πιο πλήρης σε καλύψεις ασφάλεια. Περιλαμβάνει ό,τι περιλαμβάνει και η βασική και η πυρός κλοπής και επιπλέον σε αποζημιώνει για ίδιες ζημιές, δηλαδή ζημιές που κατά λάθος προκάλεσες εσύ στο όχημά σου.

Παράδειγμα: Πήγες να παρκάρεις και χτύπησες πάνω σε κολωνάκι. Θα αφήσεις το καινούργιο αυτοκίνητο σημαδεμένο; Αν έχεις μικτή ασφάλεια, θα αποζημιωθείς για να επισκευάσεις τη ζημιά, πάντα σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σου.

πινακίδα widget

Είναι η φθηνότερη, η πιο καλή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Σίγουρα η οικονομικότερη είναι η βασική, μόνο που φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η πιο καλή. Η βασική ασφάλεια περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις, ίσως και 2-3 καλύψεις ακόμα, ανάλογα με την ασφαλιστική.

Αλλά η πυρός κλοπής, ακόμα κι αν κοστίζει περισσότερο, μπορεί κυριολεκτικά να σε σώσει από οικονομική καταστροφή, ειδικά αν κατοικείς σε περιοχή με έντονη εγκληματικότητα. Φαντάσου να έχεις ένα αυτοκίνητο με αξία 10.000 ευρώ (ή περισσότερα) και να σου το κλέψουν…

Η βασική ασφάλεια δεν θα σε καλύψει για αυτό, θα σε καλύψει όμως η πυρός κλοπής, και πάλι πάντα σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σου.

Ποια είναι η καλύτερη διάρκεια ασφάλισης;

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να πάρεις προσφορά για:

Όμως αν θέλεις να ασφαλιστείς οικονομικά, επίλεξε ετήσια διάρκεια. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, η ετήσια ασφάλιση πάντα έχει αναλογικά πιο οικονομικά ασφάλιστρα ανά μήνα, σε σχέση με συμβόλαια μικρότερης διάρκειας. Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο πως για έναν ολόκληρο χρόνο δε θα χρειαστείς ανανέωση.

Από την άλλη πλευρά, η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα θα είναι με μηνιαία διάρκεια, αν σκοπεύεις σύντομα να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου ή να καταθέσεις πινακίδες.

Ποια είναι η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία;

Εδώ κι αν διίστανται οι απόψεις!

Μπορείς πάντα να τσεκάρεις αξιολογήσεις και κριτικές οδηγών που έχουν δοκιμάσει τις ασφαλιστικές, αλλά ακόμα κι έτσι, η εμπειρία του καθενός μπορεί να είναι διαφορετική.

Όπως και να ‘χει, αξίζει να συγκρίνεις προσφορές πριν αγοράσεις.

Πού θα βρω τις καλύτερες ασφάλειες αυτοκινήτου;

Στο insurancemarket συνεργαζόμαστε με 29 ασφαλιστικές εταιρείες για να σου δώσουμε πληθώρα επιλογών και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

Οπότε, μη χάνεις χρόνο. Αν θέλεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τις ανάγκες σου, σύγκρινε δωρεάν την αγορά στο insurancemarket και κλείσε online μέσα σε 5’!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου