Κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

Ήξερες ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα κυκλοφορούν στο δρόμο ανασφάλιστα; Κι όμως, παρόλο που η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική από το νόμο, εντούτοις πολλοί είναι αυτοί που δεν ασφαλίζουν τα οχήματά τους είτε από αμέλεια, είτε λόγω έλλειψης χρημάτων.

Γι’ αυτό και επειδή σίγουρα το τελευταίο που θέλεις όταν εμπλακείς σε ένα τρακάρισμα είναι ο άλλος οδηγός να μην έχει ασφαλισμένο το αυτοκίνητό του, οι ασφαλιστικές έχουν προβλέψει με την κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα.  

Δες το βίντεο

Συχνές ερωτήσεις

Η κάλυψη αυτή είναι προαιρετική και σε αποζημιώνει για τις υλικές ζημιές που θα προκληθούν στο όχημά σου σε περίπτωση που τρακάρεις με ανασφάλιστο όχημα.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις αυτή την κάλυψη στο συμβόλαιό σου, σε περίπτωση που τρακάρεις από αποκλειστική υπαιτιότητα οδηγού άλλου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα ήταν αποδεδειγμένα ανασφάλιστο κατά το χρόνο επέλευσης του ατυχήματος, μπορείς να αποζημιωθείς.

H ασφαλιστική σου εταιρεία σε αποζημιώνει γρήγορα και εύκολα για τις υλικές ζημιές εφόσον το όχημα που σε χτύπησε έχει νόμιμη άδεια, αλλά δεν έχει ασφάλιση.

Αν τρακάρεις με ένα ανασφάλιστο όχημα, για να μπορείς να το αποδείξεις σε ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διαμάχη, πρέπει να καλέσεις αμέσως την τροχαία η οποία θα συμπληρώσει και το δελτίο συμβάντων.

Στο δελτίο αυτό αναγράφεται ότι το αυτοκίνητο του άλλου οδηγού ήταν ανασφάλιστο τη στιγμή που έγινε το ατύχημα και υπογράφεται και από τον υπαίτιο οδηγό.

Σε κάθε περίπτωση, για να αποζημιωθείς για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, είναι απαραίτητο να έχεις το δελτίο συμβάντων από την Αστυνομία. Αμέσως μόλις γίνει το ατύχημα, κάλεσε τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σου για να σε βοηθήσουν με όλες τις διαδικασίες.

Αν ο οδηγός «εξαφανιστεί» ή δεν παραδέχεται την υπαιτιότητά του, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο ή να αξιοποιήσεις την κάλυψη Νομικής Προστασίας που έχεις στο συμβόλαιό σου (αν την έχεις στις καλύψεις σου).

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού τα ανασφάλιστα οχήματα είναι περίπου 550.000 με 650.000 και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Γι’ αυτό και η κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα είναι τόσο σημαντική.

Μη μείνεις χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου! Κάνε σύγκριση τιμών στην πλατφόρμα μας και απόκτησε την προσφορά που σε καλύπτει, μέσα σε 5′!

Σίγουρα είναι καλό να έχεις την κάλυψη, γιατί με αυτή η ασφαλιστική εταιρεία σε βγάζει από τον κόπο του να τρέχεις να βρεις άκρη και να περιμένεις έως και δύο χρόνια για να αποζημιωθείς από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι ο οργανισμός που έχει μέλη όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με σκοπό να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους σε περιπτώσεις όπως:

  • πρόκληση ζημιών από άγνωστο ή ανασφάλιστο όχημα
  • πτώχευση ή ανάκληση άδειας ασφαλιστικής εταιρείας

Θέλεις ασφάλεια με κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστα οχήματα; Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε το συμβόλαιό σου online!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου