Κανάκης Θοδωρής
Βαθμολογία:
4.8/5
4.8/5

Η επαφή μου με τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης άρχισε το 2000, όταν παράλληλα με την μέχρι τότε απασχόλησή μου στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών, πήρα την απόφαση να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε έναν διαφορετικό -από κάθε άποψη- χώρο, με ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά και ξεχωριστές προοπτικές.

Ξεκίνησα αρχικά ως σύμβουλος αποκλειστικού δικτύου στην METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Το επόμενο βήμα στην επαγγελματική μου πορεία ήρθε λίγα χρόνια αργότερα, όταν υλοποίησα την επιθυμία μου να δραστηριοποιηθώ ως ανεξάρτητος ασφαλιστικός πράκτορας, συνεργαζόμενος με περισσότερες εταιρείες. Σήμερα, 23 χρόνια μετά το πρώτο ξεκίνημα, εξακολουθώ να δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στους κλάδους  Ζωής, Υγείας, Επένδυσης/Αποταμίευσης και Ομαδικών Ασφαλίσεων. Συνεργάζομαι με τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της ελληνικής -και όχι μόνο- αγοράς και με αυτόν τον τρόπο είμαι σε θέση να προσφέρω στους πελάτες μου πολλαπλότητα εναλλακτικών επιλογών, ώστε να τους προτείνω πάντα, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Επιστέγασμα της προσπάθειάς μου για προσφορά υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών υπηρεσιών, θεωρώ ότι είναι ένα νέο λογισμικό στο οποίο έχω επενδύσει, το οποίο βασίζεται στην επιστήμη της Διαχείρισης Κινδύνου. Με τη χρήση αυτού του εργαλείου, μπορούμε να γνωρίζουμε -για καθέναν ξεχωριστά- μέσα από τις απαντήσεις που δίνει ο ίδιος και την επεξεργασία τους από ειδικό αλγόριθμο, τις παροχές που δικαιούται από το ενιαίο πλέον ταμείο κοινωνικής ασφάλισης ΕΦΚΑ, ώστε στη συνέχεια αφού εντοπίσουμε μεθοδικά τα πιθανά γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο και τον μελλοντικό του οικονομικό σχεδιασμό, να κάνουμε μαζί μια εξατομικευμένη ανάλυση αναγκών, αλλά και ανάλυση ασφαλιστικού κινδύνου, με αντικειμενικό και τεκμηριωμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία του Risk Management, που είναι η επιστήμη της προβλεψιμότητας των αποτελεσμάτων, υπέρ της μεγιστοποίησης της Αξίας.

Έτσι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, με συνεχή επιμόρφωση  και με την χρήση σύγχρονων επιστημονικών εργαλείων, μπορώ να είμαι βέβαιος ότι κάνω ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου οι λύσεις που προτείνω στους ανθρώπους οι οποίοι συνεργάζονται μαζί μου, να είναι ιδανικές για τις δικές τους, μοναδικές ανάγκες.

Με σταθερή φιλοσοφία, επικεντρώνοντας στον διαχρονικά ικανοποιημένο πελάτη, υποστηρίζοντάς τον με κάθε τρόπο, τόσο κατά την έναρξη της ασφάλισής του όσο και κατά τη διάρκειά της, το όραμά μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να αντιληφθούν τη σημασία του θεσμού της ασφάλισης και να αποκτήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου το κύρος που του αξίζει.