Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Κάρτες / Πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή: Τι επιλογές έχω;

Πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή: Τι επιλογές έχω;

πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή

Πριν από μερικά χρόνια, ο ανταγωνισμός ήταν τόσο έντονος για το ποια τράπεζα θα κυριαρχούσε στο πεδίο των πιστωτικών καρτών που αποτελούσε συνηθισμένο φαινόμενο η… φυγή από μία τράπεζα σε μια άλλη να συνοδεύεται από μια πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή για πάντα.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και το κόστος της συνδρομής δεν είναι αμελητέο. Συνήθως οι «απλές» κάρτες των τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank κλπ), που δεν συμμετέχουν σε κάποιο ειδικό πρόγραμμα, έχουν συνδρομή της τάξης των 30 ευρώ, ενώ αν φτάσουμε στις… χρυσές και πλατινένιες κάρτες, τότε η συνδρομή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 90 ευρώ.

Υπάρχει σήμερα πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή ή κάποιες εναλλακτικές;

Ας δούμε τι προσφέρει η κάθε τράπεζα για να εντοπίσουμε σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή (συνήθως μόνο για τον πρώτο χρόνο) αλλά και πώς μπορείς να βρεις πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή για πάντα.

Εμείς κάναμε για σένα την έρευνα αγοράς και καταλήξαμε στα ακόλουθα:

💡 4 Πιστωτικές κάρτες χωρίς συνδρομή για πάντα!

  1. Πιστωτική κάρτα της Τρ. Πειραιώς χωρίς συνδρομή είναι η «Πειραιώς Life Card Visa», η οποία εκδίδεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
  2. Πιστωτική κάρτα Eurobank χωρίς συνδρομή είναι η «ΣΑΚΑ Mastercard» σε συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών και η «Military Club Visa», σε συνεργασία με το Military Club.
  3. Πιστωτική κάρτα της Εθνικής Τράπεζας χωρίς συνδρομή είναι η «Toyota Visa», η οποία σου δίνει τη δυνατότητα έκπτωσης επί της αξίας της συναλλαγής στο δίκτυο Toyota.
  4. Υπάρχει και η «Premier Mastercard» της HSBC που επίσης δεν έχει συνδρομή για πάντα. Η Premier Mastercard της HSBC προσφέρει επίσης, προνομιακό επιτόκιο 7,99% για 24 μήνες, εκπτώσεις σε κρατήσεις ξενοδοχείων, μετρητά άμεσης ανάγκης, έκπτωση 60% στα lounges της Goldair και χρήση των πόντων για τα Παιδικά Χωριά SOS. Για να την αποκτήσεις, θα πρέπει να διαθέτεις συνολικές καταθέσεις ταμιευτηρίου ή επενδύσεις στην HSBC ύψους τουλάχιστον 60.000 ευρώ ή στεγαστικό δάνειο στην τράπεζα αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

💡 Ποιες πιστωτικές κάρτες είναι χωρίς συνδρομή τον 1ο χρόνο;

Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες, εκτός από τις παραπάνω, δεν έχουν συνδρομή μόνο για τον 1ο χρόνο της έκδοσης.

💡 Τι άλλες εναλλακτικές έχω;

Μία λύση για πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή για πάντα, είναι να επιλέξεις κάποια κάρτα που συμμετέχει σε πρόγραμμα επιβράβευσης ή μία κάρτα που συνεργάζεται με μία επιχείρηση την οποία προτιμάς. Έτσι, μέσω των πόντων που κερδίζεις σε ανταπόδοση της χρήσης που κάνεις, μπορεί να αντισταθμίσεις το κόστος της συνδρομής.

📌 Διάβασε επίσης: Δόσεις με Χρεωστική Κάρτα: Γίνεται;

💡 Ποιες κάρτες συμμετέχουν σε προγράμματα επιβράβευσης;

Ένα παράδειγμα είναι η Aegean Visa της Alpha Bank, μέσω της οποίας συμμετέχεις και στο πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean, συγκεντρώνοντας μίλια, αλλά και στο πρόγραμμα Bonus της Alpha Bank, κερδίζοντας πόντους για κάθε αγορά. Μπορείς μάλιστα να εξαργυρώσεις τους bonus πόντους για την αγορά εισιτηρίου της Aegean και να κερδίσεις ακόμη περισσότερο, ενώ για τον πρώτο χρόνο δεν πληρώνεις συνδρομή.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η AB Plus Mastercard της Τρ. Πειραιώς. Η κάρτα δεν έχει συνδρομή για τον πρώτο χρόνο και σου δίνει διπλάσιους πόντους όταν κάνεις τα ψώνια σου στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Επίσης χωρίς συνδρομή τον πρώτο χρόνο είναι η κάρτα Μασούτης Visa της Eurobank, η οποία σου δίνει επιστροφή χρημάτων όταν ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ Μασούτης και σε άλλες επιχειρήσεις.

Κάνε τη δική σου έρευνα αγοράς στο money-market.gr και επίλεξε την πιστωτική κάρτα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Σε αυτό το σημείο να εξηγήσουμε για ακόμα μία φορά ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι στην ουσία μία μορφή δανείου. Ένα δάνειο που παραμένει άτοκο υπό την προϋπόθεση ότι θα αποπληρώνεις το σύνολο του ποσού στο τέλος του μήνα. Με άλλα λόγια, είναι μία μορφή διευκόλυνσης που μετατρέπεται σε δάνειο αν δεν πληρώσεις το σύνολο του ποσού στο τέλος του μήνα.

💡 Πόσο κοστίζει η συνδρομή για πιστωτικές κάρτες;

Ακολουθούν, τέλος, τα ποσά συνδρομής για επιλεγμένες κάρτες των ελληνικών τραπεζών:

Alpha Bank

Platinum Bonus Mastercard: 80 ευρώ

Χρυσή Alpha Bank Bonus Visa: 50 ευρώ

Aegean Bonus Visa: 40 ευρώ

Bonus Mastercard: 30 ευρώ

Diners Club: 30 ευρώ

Notos plus Visa: 24 ευρώ

Εθνική Τράπεζα

Platinum Mastercard: 90 ευρώ

Gold Mastercard: 55 ευρώ

Εθνική Visa: 33 ευρώ

Εθνική Mastercard: 33 ευρώ

Toyota Visa: 0 ευρώ

📌 Διάβασε επίσης: Έληξε η χρεωστική σου κάρτα; Μάθε τι γίνεται τώρα!

Eurobank

Visa Gold: 74 ευρώ

Mastercard Gold: 60 ευρώ

Μασούτης Visa: 30 ευρώ

Euroline Style Mastercard: 24 ευρώ

Student Eurobank Visa: 12 ευρώ

ΣΑΚΑ Mastercard (Κολλέγιο Αθηνών): 0 ευρώ

Τρ. Πειραιώς

Miles & More World Mastercard Gold: 70 ευρώ

Panathinaikos F.C. Visa Gold: 60 ευρώ

Πειραιώς Mastercard: 29 ευρώ

University Visa: 15 ευρώ

Πειραιώς Life Card Visa: 0 ευρώ

Τώρα ξέρεις ποιες είναι οι πιστωτικές κάρτες χωρίς συνδρομή στη Eurobank, την Εθνική και άλλες τράπεζες, αλλά και πόσο κοστίζει η συνδρομή για άλλες κάρτες. Για να επιλέξεις πιστωτική κάρτα, κάνε πρώτα την έρευνά σου!

Μπες στο insurancemarket Money, σύγκρινε δωρεάν κάρτες με 100% online διαδικασία, χωρίς να στήνεσαι σε ουρές στην τράπεζα και βρες αυτό που σου ταιριάζει!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.