Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Δάνεια / Ανακαίνιση Σπιτιού με Δόσεις: Δες Πώς Γίνεται!

Ανακαίνιση Σπιτιού με Δόσεις: Δες Πώς Γίνεται!

ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις

Δουλεύεις από το σπίτι και θέλεις πιο λειτουργικούς χώρους εργασίας; Θέλεις να μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος για θέρμανση και κλιματισμό; Ή μήπως απλά χρειάζεσαι μια αλλαγή; Μια καλή ανακαίνιση θα σε βοηθήσει, σε κάθε περίπτωση. Αλλά πού να βρεις ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις;

Υπάρχουν κάποιες επιλογές για να έχεις φθηνή ανακαίνιση σπιτιού, βάζοντας δόσεις. Τυπικά, αυτό θα το πετύχεις με κάποιο στεγαστικό δάνειο, αφού τα περισσότερα συνεργεία ανακαινίσεων δεν βάζουν δόσεις (και πολύ περισσότερο χωρίς προκαταβολή). Οπότε, ας δούμε τι μπορείς να κάνεις για την ανακαίνιση του μπάνιου, της κουζίνας και όλου του σπιτιού.

Πώς θα κάνω ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις;

Όταν ζητήσεις προσφορές για ανακαίνιση σπιτιού, είναι πιθανό να βρεις και κάποιον επαγγελματία που να έχει μεριμνήσει, ώστε να φτιάχνει πλάνο δόσεων για τις ανακαινίσεις.

Όμως, οι περισσότεροι επαγγελματίες δουλεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο και δεν σου δίνουν τη δυνατότητα δόσεων, όσο ακριβή ή φθηνή κι αν είναι η ανακαίνιση του σπιτιού σου.

Και τότε, πρέπει να στραφείς σε τράπεζα για δάνειο επισκευής – ανακαίνισης κατοικίας. Ανάλογα με το ποσό που θα ζητήσεις, κρίνεται αν χρειάζεται ή όχι προσημείωση του ακινήτου.

Ας δούμε αναλυτικά, τι προσφέρουν οι τράπεζες:

#1 Alpha Bank

Η Alpha Bank σου δίνει τη δυνατότητα να λάβεις χρηματοδότηση από 5.000 έως 40.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού, ανάλογα με την έκταση των εργασιών, μέσω του «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας».

  • Για εργασίες μικρής έκτασης, προσφέρει χρηματοδότηση από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, χωρίς προσημείωση ακινήτου. Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου που θα πάρεις, μπορεί να φτάσει έως τα 20 χρόνια.
  • Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, προσφέρεται χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ. Αυτή τη φορά ωστόσο χρειάζεται προσημείωση ακινήτου, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να ανέλθει και εδώ στα 20 χρόνια.

Τι χαρακτηριστικά έχει το δάνειο;

Για εργασίες μικρής έκτασης και χρηματοδότηση έως 15.000 ευρώ, το επιτόκιο του στεγαστικού προγράμματος “Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας” είναι κυμαινόμενο με βάση το επιτόκιο Euribor τριών μηνών πλέον σταθερού περιθωρίου 7,00%.

Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης και χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ, το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο με βάση το επιτόκιο Euribor τριών μηνών πλέον σταθερού περιθωρίου 4,00%.

Με το πρόγραμμα «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» μπορείς επιπλέον να επιλέξεις περίοδο χάριτος έως και 6 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να πληρώνεις μόνο τόκους του δανείου.

Έχεις επίσης τη δυνατότητα να εξοφλήσεις πρόωρα το δάνειό σου (μερικώς ή ολικώς) χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τι δόση θα πληρώνω για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;
Τέλος, απολαμβάνεις όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου», μέσω του οποίου μπορείς ανά πάσα στιγμή να καθορίσεις εσύ τη δόση του δανείου για την ανακαίνιση σπιτιού, στην περίπτωση που το εισόδημά του παρουσιάζει παροδικές μεταβολές.

📌 Διάβασε επίσης: Σύγκριση τιμών σούπερ μάρκετ: Ένας πλήρης οδηγός

#2 Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει το πρόγραμμα «ESTIA ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ», που προορίζεται για την επισκευή ή ανακαίνιση ιδιόκτητης κατοικίας. Το ανώτατο ποσό που μπορείς να εξασφαλίσεις είναι στα 20.000 ευρώ και δεν απαιτεί την προσημείωση υποθήκης, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μέσω του «ESTIA ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ» μπορείς να πάρεις δάνειο για την ανακαίνιση του σπιτιού σου, καλύπτοντας το 100% του κόστους των εργασιών επισκευής ή ανακαίνισης. Η τράπεζα σου δίνει προκαταβολή για να ξεκινήσεις άμεσα τις εργασίες καθώς και τη δυνατότητα να εξοφλήσεις το δάνειο έως και σε 10 έτη.

Τι δόση θα πληρώνω για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Το δάνειο για την ανακαίνιση σπιτιού καταβάλλεται τμηματικά σε μέχρι και 3 δόσεις:

  • Η πρώτη δόση αντιστοιχεί μέχρι το 30% του ποσού που οριστικοποιείται μετά τον έλεγχο του εύλογου του κόστους εργασιών από συνεργαζόμενο με την τράπεζα μηχανικό.
  • Η δεύτερη (ενδιάμεση) δόση είναι προαιρετική και αντιστοιχεί και αυτή έως το 30% του δανείου. Καταβάλλεται αφού πρώτα ελεγχθεί ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που χρηματοδοτήθηκαν από την πρώτη δόση.
  • Η τρίτη και τελευταία δόση αποδίδεται μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών στη χρηματοδοτούμενη κατοικία και τον έλεγχο από μηχανικό της τράπεζας.

Το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξίες πληρωμής και μπορείς να προσαρμόσεις την πληρωμή του δανείου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Επιλέγεις είτε αρχική περίοδο καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, είτε παράλειψη της πληρωμής μιας δόσης ανά έτος, από το 2ο έτος αποπληρωμής του δανείου.

#3 Eurobank

Η Eurobank σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαινίσεις το σπίτι σου ακόμη και με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του δανείου, μέσω των στεγαστικών της δανείων. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να ανακαινίσεις ή να επισκευάσεις το σπίτι σου, υπολογίζοντας με ακρίβεια τα οικονομικά σου καθ’ όλη τη διάρκεια αποπληρωμής.

Το ποσό που μπορείς να πάρεις για την ανακαίνιση του σπιτιού σου ξεκινά από 10.000 ευρώ και καθορίζεται με βάση την πιστοληπτική σου ικανότητα καθώς και το κόστος των εργασιών.

Η Eurobank χρηματοδοτεί, όπως και οι άλλες τράπεζες, έως το 100% του κόστους των αντίστοιχων εργασιών, ενώ ζητά κάποια μορφή εξασφάλισης που μπορεί να είναι η προσημείωση του ακινήτου ή η ενεχυρίαση μετρητών (cash collateral) ή τίτλων.

Η εκταμίευση γίνεται τμηματικά και κάθε ποσό που εκταμιεύεται συμβαδίζει με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής, επισκευής ή ανακαίνισης.

Τι δόση θα πληρώνω για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;
Επειδή κατά τη διάρκεια του δανείου είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις προσωρινές αλλαγές στα οικονομικά σου, η Eurobank σου δίνει τη δυνατότητα να μειώσεις έως και 50% τη δόση του δανείου για έως 6 μήνες κάθε χρόνο.

Επίσης, μπορείς να παραλείψεις μία δόση κάθε χρόνο και να αυξήσεις έως και 100% τη δόση του δανείου για έως 6 μήνες κάθε χρόνο.

📌 Διάβασε επίσης: Δόσεις με Χρεωστική Κάρτα: Γίνεται;

#4 Τράπεζα Πειραιώς

Το ποσό του στεγαστικού δανείου που χορηγεί η Τρ. Πειραιώς για την ανακαίνιση/επισκευή σπιτιού ξεκινά από 20.000 ευρώ και μέχρι το 80% της εκτιμώμενης αξίας του προσημειωμένου ακινήτου. Η διάρκεια του δανείου μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 3 και 20 ετών. Η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα χορήγησης περιόδου χάριτος από 6 μέχρι 18 μήνες.

Η εκταμίευση του δανείου γίνεται τμηματικά και με βάση την πρόοδο των εργασιών, μπορείς να εξοφλήσεις πρόωρα (μερικώς ή ολικώς) το δάνειο χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ απαιτείται εξασφάλιση με προσημείωση ακινήτου ή ενεχυρίαση μετρητών (cash collateral) ή τίτλων.

Τι δόση θα πληρώνω για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Η Τρ. Πειραιώς σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαινίσεις ή να επισκευάσεις την κουζίνα, το μπάνιο ή ολόκληρο το σπίτι, με δόσεις που θα καθορίζονται είτε με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια αποπληρωμής είτε με κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το Euribor μηνός.

Γίνεται ανακαίνιση σπιτιού χωρίς προκαταβολή;

Εξαρτάται από τον επαγγελματία. Όταν πάρεις προσφορές ανακαίνισης σπιτιού, θα πρέπει να ρωτήσεις και τι ισχύει για την προκαταβολή. Επίσης, είναι πολύ πιθανό ότι ο επαγγελματίας δεν θα σου βάλει ο ίδιος δόσεις για την ανακαίνιση.

Οπότε, τι γίνεται αν βρεις κάποιον με καλό όνομα στην αγορά, που σου προσφέρει και σχετικά φθηνή ανακαίνιση σπιτιού, αλλά χωρίς δόσεις; Σε αυτή την περίπτωση, το δάνειο από τράπεζα είναι μονόδρομος.

Και τώρα ξέρεις τι επιλογές έχεις για ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις! Αν θέλεις να φτιάξεις το μπάνιο, την κουζίνα και όλους τους χώρους, σύγκρινε στεγαστικά δάνεια από τις μεγαλύτερες τράπεζες και βρες αυτό που σου ταιριάζει, για να φτιάξεις το σπίτι σου!

📌Διάβασε επίσης: Μετακόμιση: Συμβουλές για ομαλή αλλαγή σπιτιού


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
δάνεια banner

Online σύγκριση δανείων σε 1′

Βρες το δάνειο που σου ταιριάζει, χωρίς να πας στην τράπεζα.