Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Τι είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, πώς λειτουργεί και πώς την αποκτάς;

Τι είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, πώς λειτουργεί και πώς την αποκτάς;

Τι είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη;
🩺 Για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης μπορείς να πάρεις μία κάρτα υγείας. Την προμηθεύεσαι από μια ασφαλιστική εταιρεία με σχετικά χαμηλό κόστος και έχει ως στόχο την εξασφάλιση δωρεάν ιατρικών παροχών ή με μικρή συμμετοχή, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!

 

Η λήψη κατάλληλης πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι πολύ σημαντική τη στιγμή που την χρειάζεσαι. Μία ασφάλεια υγείας με πρωτοβάθμια περίθαλψη παρέχει ευέλικτες και σε χαμηλές τιμές λύσεις για ιατρικές εξετάσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τι είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, πώς λειτουργεί και πότε μία ιδιωτική ασφάλεια υγείας την περιέχει.

Τι είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη;

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ένας τύπος ιατρικής φροντίδας που παρέχεται από δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας. Αντίθετα με τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που εκεί ουσιαστικά ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για όσο κρίνεται απαραίτητο, η πρωτοβάθμια είναι το πρώτο «μέρος» που θα απευθυνθείς για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας αντιμετωπίζεις.

Με άλλα λόγια, λαμβάνεις πρωτοβάθμια περίθαλψη όταν επισκέπτεσαι έναν γιατρό ή όταν κάνεις εξετάσεις. Αυτή η ασφάλιση παρέχεται και ιδιωτικά με τα εξωνοσοκομειακά προγράμματα ή αλλιώς τις κάρτες υγείας, δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή.

📍 Την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορούν να τη λάβουν και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ή με ιατρικά προβλήματα που δεν μπορούν να ασφαλιστούν για την δευτεροβάθμια περίθαλψη η οποία έχει κάποιες σχετικά πιο «αυστηρές» προϋποθέσεις ασφάλισης.

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας: Τιμή πακέτου πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι σημαντική, και κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτή όταν την χρειαστεί ακόμη και για ένα προληπτικό check up. Μπορείς να επιλέξεις μία ιδιωτική ασφάλεια που θα καλύπτει ό,τι υπόκειται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ώστε να έχεις την καλύτερη φροντίδα, χωρίς αναμονές και εκπτώσεις στην ποιότητα.

Για να βρεις μία κάρτα υγείας στην καλύτερη τιμή αξίζει πρώτα να κάνεις μία σύγκριση της αγοράς. Πώς να το κάνεις αυτό; Μπες στο insurancemarket, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και έτσι θα δεις όλες τις διαθέσιμες προσφορές για σένα. Ενδεικτικά μπορείς να βρεις εξωνοσοκομειακά προγράμματα από 48€ τον χρόνο*.

*Ενδεικτική τιμολόγηση για άνδρα ηλικίας 37 ετών από την εταιρία EUROLIFE FFH. Το πρόγραμμα παρέχεται σε ενήλικες.

Τι παροχές έχει μία ιδιωτική ασφάλιση για πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας;

Κάποιες από τις παροχές που μπορείς να βρεις σε ένα πακέτο ιδιωτικής ασφάλισης για πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως συνήθεις εξετάσεις, εμβολιασμοί και προληπτικοί έλεγχοι υγείας, όπως αιματολογικές εξετάσεις.
  • Οδοντιατρικές υπηρεσίες όπως έλεγχοι, καθαρισμοί και σφραγίσματα.
  • Οφθαλμικές εξετάσεις και έλεγχοι για παθήσεις όπως γλαύκωμα ή καταρράκτης.
  • Φυσικοθεραπεία για τραυματισμούς και για βελτίωση της κινητικότητας.
  • Εργοθεραπεία για την αντιμετώπιση λειτουργικών περιορισμών και τη βοήθεια των ασθενών στην εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων.
  • Λογοθεραπεία για τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε ασθενείς με διαταραχές λόγου ή ομιλίας.
  • Διατροφική συμβουλευτική για την παροχή καθοδήγησης για υγιεινές διατροφικές συνήθειες και διατροφικές αλλαγές.

Disclaimer: Να διευκρινίσουμε ότι παραπάνω δεν αναφερόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πακέτο ασφάλειας υγείας αλλά παραθέτουμε κάποιες από τις καλύψεις που μπορεί να βρεις σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλειας.

Ιδιωτική ασφάλεια για πρωτοβάθμια περίθαλψη

Όλα τα προγράμματα ασφάλισης υγείας όταν πρόκειται για κάλυψη ιατρικής περίθαλψης πάνω-κάτω καλύπτουν τις ίδιες εξετάσεις. Όμως, ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα ενδέχεται να έχουν περιορισμούς στον αριθμό των ραντεβού που καλύπτονται ή να απαιτούν προηγούμενη έγκριση για θεραπεία, όπως και να προσφέρουν κάποιες πιο «premium» παροχές.

Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξεις ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη για πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε αυτό που πληρώνεις πράγματι να σε καλύψει όταν το χρειαστείς.

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη -με την ευελιξία και το χαμηλότερο κόστος της- μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να λάβεις θεραπεία και υποστήριξη, όταν την χρειαστείς. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια καθιστώντας την προσιτή επιλογή για πολλά άτομα που αναζητούν μία ολοκληρωμένη κάλυψη για ιατρική περίθαλψη.

Πώς θα βρεις την καλύτερη ιδιωτική ασφάλεια υγείας;

Στο insurancemarket, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η αναζήτηση ασφάλειας υγείας και η κατανόηση όρων για προγράμματα ιατρικής περίθαλψης, είτε εξωνοσοκομειακά είτε νοσοκομειακά.

👉🏼 Γι’ αυτό δημιουργήσαμε:

  • μία πλατφόρμα σύγκρισης καρτών υγείας ώστε να βρεις εύκολα εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα και
  • εάν ψάχνεις για νοσοκομειακό πρόγραμμα έχουμε το «Βρες τον Ασφαλιστή σου» όπου συγκρίνεις ασφαλιστές για να βρεις αυτόν που θα μελετήσει προσεκτικά την περίπτωσή σου και θα σου προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης.

Δες σήμερα τι σε συμφέρει περισσότερο και βάλε την υγεία σου σε προτεραιότητα!

🎧 Άκουσε επίσης το Podcast μας: Υπάρχουν ψιλά γράμματα στην ασφάλεια υγείας;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.