Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Ασφάλεια υγείας μετά τα 60: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ασφάλεια υγείας μετά τα 60: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ασφάλεια υγείας μετά τα 60: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Καθώς μεγαλώνουμε, οι ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη γίνονται συχνότερες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις μία ασφάλεια που να μπορεί να καλύψει τυχόν απροσδόκητα ιατρικά έξοδα. Είναι αλήθεια όμως, πως η ασφάλεια υγείας μετά τα 60 έτη, αν και ιδιαίτερα σημαντική, μπορεί τελικά να είναι ακριβή έως και δυσεύρετη.

Στο άρθρο αυτό, θα συζητήσουμε τη σημασία της ασφάλειας υγείας για ηλικιωμένους, τα διαθέσιμα πακέτα και τις πιθανές εξαιρέσεις ή πολιτικές που μπορεί να συναντήσεις στις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας.

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλιση υγείας για τους ηλικιωμένους;

Η ασφάλιση υγείας για άτομα άνω των 60 ετών μπορεί να καλύψει πολλά από τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης. Δηλαδή, με ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης ενδεικτικά μπορείς να έχεις τις εξής καλύψεις:

 • Εξόδων σε περίπτωση νοσηλείας, λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.
 • Εξόδων βραχείας νοσηλείας που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή, χωρίς διανυκτέρευση.
 • Σε ιδιωτικά νοσοκομεία.
 • Νοσηλείας στο εξωτερικό.
 • Εξόδων για χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.
 • Έκτακτης διακομιδής σε ιδιωτικές κλινικές.
 • Εξετάσεις check-up.
 • Εξόδων για επείγοντα περιστατικά.
 • Επίδομα σε περίπτωση νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο.

Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας για άτομα άνω των 60 ετών είναι περιορισμένα και αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι ηλικίες ασφαλίζονται δυσκολότερα από τις υπόλοιπες. Για να πάρεις ένα τέτοιο πρόγραμμα θα έρθεις αντιμέτωπος/ -η με προϋποθέσεις που ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα.

Μάλιστα, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις ένα ερωτηματολόγιο υγείας και ανάλογα τις απαντήσεις σου, η εταιρεία θα ζητήσει να κάνεις τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Εάν τις έχεις κάνει πρόσφατα, τότε απλά τις καταθέτεις. Σε κάθε περίπτωση, η σύγκριση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας για ηλικιωμένους μπορεί να βοηθήσει, ώστε να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις την καλύτερη ασφάλεια υγείας με νοσοκομειακή κάλυψη.

Ποιες είναι οι επιλογές μου για ασφάλεια υγείας μετά τα 60;

Η σύναψη και επιλογή ασφάλισης υγείας σε νεότερη ηλικία, είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να έχουν ασφάλεια υγείας και μετά τα 60 έτη. Διατηρώντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο από μικρότερη ηλικία είναι η καλύτερη επιλογή.

Όσο πιο μικρός είσαι, τόσο πιο υγιής είσαι, και άρα μπορείς να ασφαλιστείς σε οποιαδήποτε εταιρεία. Εάν αρχίσουν να προκύπτουν προβλήματα υγείας η κάθε ασφαλιστική εταιρεία ενδέχεται να σου βάλει εξαιρέσεις, αναμονές ή ακόμα και να μην σε δεχτεί. Επίσης, εάν είσαι ήδη ασφαλισμένος και για κάποιο λόγο θέλεις να αλλάξεις ασφαλιστική, τότε στο νέο σου συμβόλαιο (ανάλογα με το πρόγραμμα και την εταιρεία) μπορείς να ασφαλιστείς απευθείας χωρίς να επιβληθούν και πάλι αναμονές για συγκεκριμένες παθήσεις.

Ωστόσο αν τα χρόνια πέρασαν και δεν είχες ασφαλιστεί ποτέ ιδιωτικά, υπάρχουν ακόμη κάποιες διαθέσιμες επιλογές. Τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης υγείας δέχονται άτομα ηλικίας έως 60 ή 65 ετών, αλλά υπάρχουν επιλογές που επιτρέπουν ασφάλιση ακόμη και έως 79 ετών. Αυτά τα ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν μια σειρά παροχών, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στο νοσοκομείο και προαιρετικά του γιατρού, των φαρμάκων και των διαγνωστικών εξετάσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας σου για να καθορίσουν εάν μπορείς να ασφαλιστείς, λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό σου. Τέλος, ορισμένες ασφαλιστικές μπορεί να σου προσφέρουν κάλυψη με εξαιρέσεις ή υψηλότερα ασφάλιστρα, ακόμα κι αν έχεις κάποια χρόνια πάθηση.

Αν ωστόσο, έχεις προσπαθήσει να βρεις ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης αλλά δεν μπόρεσες γιατί καμία ασφαλιστική δεν δέχτηκε, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να ασφαλιστείς για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη στην ασφάλεια υγείας άνω των 65;

Το κόστος της ασφάλειας υγείας άνω των 65 ετών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • οι προσφερόμενες παροχές,
 • η ηλικία του ασφαλισμένου, ή
 • η συνολική κατάσταση υγείας.

Συνήθως, όσο πιο υγιής είναι ο αιτών, τόσο λιγότερες επιβαρύνσεις έχει. Είναι σημαντικό να σταθμίσεις το κόστος της ασφάλισης έναντι του πιθανού κόστους νοσηλείας, για να λάβεις μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν επιλέξεις πρόγραμμα ασφάλειας υγείας μετά τα 60.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ασφάλιστρα αυξάνονται με την ηλικία και οι ασφαλιστές συχνά προτείνουν οι απαλλαγές να μην είναι χαμηλότερες από 1.500 ευρώ, ώστε η τιμή της ασφάλισης υγείας να παραμείνει προσιτή. Να τονίσουμε ότι πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσεις αν η απαλλαγή δίνεται κατά έτος ή ανά περιστατικό. Αυτό γιατί αν χρειαστεί να μπεις πολλές φορές στο νοσοκομείο και πληρώνεις για την καθεμία, τότε θα σου βγει πολύ πιο ακριβά από τη μία φορά το χρόνο.

Επιπλέον, εάν είσαι στα 60 τότε είναι πολύ πιθανό να εργάζεσαι. Εξέτασε αν η εταιρεία στην οποία δουλεύεις προσφέρει κάποιο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης. Αν λοιπόν έχεις και ομαδική τότε μπορείς να θέσεις στο ατομικό συμβόλαιο μεγαλύτερη απαλλαγή (ακόμα και 10.000 ευρώ) ώστε να συνδυάσεις τα δύο συμβόλαια και να πετύχεις καλύτερο ασφάλιστρο. Σε περίπτωση λοιπόν που χρειαστείς κάτι, το ομαδικό θα σε καλύψει μέχρι ένα σημείο (έστω την απαλλαγή της ατομικής), και έπειτα η ατομική όλα τα υπόλοιπα.

Ποιος μπορεί να με βοηθήσει να επιλέξω πρόγραμμα ασφάλειας υγείας;

Εάν θες να επικοινωνήσεις με ένα μεγαλύτερο δίκτυο ασφαλιστών, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο σύγκρισης που παρέχουμε, το «Βρες τον Ασφαλιστή μου» για να βρεις την ιδανική ασφάλεια υγείας μετά τα 60.

Έτσι, ένας εξειδικευμένος ασφαλιστής του κλάδου υγείας θα ακούσει και θα καταγράψει τις ανάγκες σου, ώστε να σου προτείνει τα καταλληλότερα και πιο ανταγωνιστικά προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

📍 Εφόσον τα προβλήματα υγείας είναι συχνότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προνοήσεις και να κλείσεις μία ασφάλεια υγείας προτού να είναι αργά.

Στο insurancemarket κάνουμε την ασφάλεια υγείας πιο προσιτή. Εδώ μπορείς να συγκρίνεις κάρτες υγείας για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας, όπως και να επιλέξεις πρόγραμμα δευτεροβάθμιας περίθαλψης μέσω ενός ασφαλιστή που σου προσφέρει τα περισσότερα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.