Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Ασφάλεια υγείας για ταξίδι στο εξωτερικό

Ασφάλεια υγείας για ταξίδι στο εξωτερικό

Ασφάλεια υγείας για ταξίδι στο εξωτερικό

Η ασφάλεια υγείας για ταξίδι στο εξωτερικό σε προστατεύει από τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκύψουν και να οδηγήσουν σε δαπάνες εκτός του προϋπολογισμού σου.

Από επείγουσες ιατρικές εξετάσεις μέχρι και έκτακτη επιστροφή στη χώρα, αυτή η ασφάλεια μπορεί να σου προσφέρει την απαραίτητη προστασία.

Ποια ασφάλεια υγείας για ταξίδι στο εξωτερικό να επιλέξω;

Όταν πρόκειται για ταξίδι τότε η κατάλληλη ασφάλιση – όπως το λέει και το όνομά της – είναι η ταξιδιωτική. Ωστόσο, αξίζει να δούμε και το τι προσφέρει μία ιδιωτική ασφάλιση υγείας όπως και η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας.

Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας

Αν έχεις ήδη ιδιωτική ασφάλεια τότε πρέπει να ενημερωθείς για το αν ισχύει η συγκεκριμένη ασφάλεια υγείας για ταξίδι στο εξωτερικό.

Αυτό γιατί, τις περισσότερες φορές, οι υπάρχουσες ασφάλειες προσφέρουν κάποια κάλυψη για ιατρικά έξοδα στο εξωτερικό, αλλά συχνά είναι περιορισμένη.

Η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας

Για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας (EHIC) παρέχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη με τους ίδιους όρους και κόστος όπως για τους κατοίκους της χώρας που επισκέπτεσαι.

Προσοχή! Δεν αποτελεί υποκατάστατο της ασφάλειας υγείας ταξιδιού, καθώς δεν καλύπτει την ιδιωτική ιατρική περίθαλψη ή την επιστροφή στο σπίτι σου σε περίπτωση ασθένειας.

Η ασφάλιση μέσω του “Βρες τον Ασφαλιστή σου”

Το “Βρες τον Ασφαλιστή σου” είναι μία υπηρεσία που σού επιτρέπει να βρεις και επιλέξεις την ασφάλεια ταξιδιού που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου. Μέσω αυτής βρίσκεις ασφαλιστές και έπειτα σου προτείνονται ασφάλειες ταξιδιού ώστε να επιλέξεις.

Πώς θα βρεις ασφάλεια ταξιδιού online;

Για να διαλέξεις την καλύτερη ταξιδιωτική ασφάλεια αρκούν τέσσερα βήματα:

1. Εντόπισε τους ασφαλιστές

Χρησιμοποίησε το Βρες τον Ασφαλιστή σου για να βρεις ασφαλιστές που μπορούν να σε συμβουλεύσουν σε περίπλοκα ζητήματα, όπως αυτά της ασφάλισης.

2. Συζήτησε για τα προγράμματα που προσφέρονται

Βεβαιώσου ότι η ιατρική ασφάλεια ταξιδιού καλύπτει τις ανάγκες σου, από ιατρικά έξοδα μέχρι και ακυρώσεις ταξιδιών.

Προτείνουμε να κάνεις όσες ερωτήσεις επιθυμείς, μιας και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην κατανοείς κάποιες έννοιες.

3. Πάρε τον χρόνο σου για να δεις τους όρους

Πριν ολοκληρώσεις την αγορά, διάβασε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα χρηματικό κόστος ή άλλη δέσμευση.

4. Ολοκλήρωσε την αγορά με σιγουριά

Αφού καταλήξεις στην κατάλληλη ασφάλεια για ταξίδι στο εξωτερικό, προχώρα στην ολοκλήρωση της αγοράς.

Αν δεν καταλήξεις, δεν έγινε και τίποτα! Και μόνο που έφτασες σε αυτό το βήμα, σημαίνει πως έχεις μάθει πολλά και έχεις εξετάσει όλες τις εναλλακτικές για ταξιδιωτική ασφάλεια online.

3 σημεία προσοχής στην επιλογή ασφάλισης

Αυτό που κανείς δεν θα ήθελε, είναι να διαπιστώσει τελευταία στιγμή ότι δεν καλύπτεται για όσα περίμενε! Γι’ αυτό καλό είναι να μην:

  • επιλέγεις μία φθηνή ασφάλεια ταξιδιού χωρίς να βεβαιωθείς ότι καλύπτει τις ανάγκες σου,
  • παραλείπεις να διαβάζεις τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας και τέλος,
  • περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να αγοράσεις την ταξιδιωτική σου ασφάλεια.

❗Στην ασφάλεια υγείας παγίδες δεν υπάρχουν, ειδικά όταν συζητάς με τον ασφαλιστή σου τους όρους ενός συμβολαίου και φυσικά όταν αποφεύγεις τα λάθη που αναφέραμε.

Ασφάλεια ταξιδιού ή υγείας;

Η ασφάλεια υγείας καλύπτει τις ιατρικές σου ανάγκες σε τακτική βάση και συχνά περιορίζεται στη χώρα κατοικίας σου. Μπορεί όμως να σε καλύπτει και σε άλλες χώρες, ανάλογα πάντα το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.

Η ταξιδιωτική, από την άλλη, προσφέρει κάλυψη για ιατρικά περιστατικά που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, καθώς και άλλες ανάγκες όπως ακυρώσεις ταξιδιών και απώλεια αποσκευών.

👉🏼 Άρα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις μία ταξιδιωτική ασφάλεια υγείας. Βρες σήμερα τον ασφαλιστή σου και κλείσε το πακέτο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.