Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Σύστημα ασφαλείας σπιτιού: Τι περιλαμβάνει;

Σύστημα ασφαλείας σπιτιού: Τι περιλαμβάνει;

Σύστημα ασφαλείας σπιτιού: Τι περιλαμβάνει;

Το σπίτι μας είναι ο τόπος που νιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι από τον έξω κόσμο. Ωστόσο, παραμένει ανοικτό σε επιθέσεις από ληστές, εισβολείς και άλλα ανεπιθύμητα συμβάντα. Γι’ αυτό, τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού είναι απαραίτητα έτσι ώστε να προστατεύσεις το σπίτι σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα από εξωτερικούς κινδύνους. Σε αυτό το άρθρο, θα διευκρινίσουμε τι περιλαμβάνει ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού.

Τι είναι τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού & τι περιλαμβάνουν;

Ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού περιλαμβάνει διάφορες συσκευές που λειτουργούν από κοινού για την προστασία του σπιτιού και των ανθρώπων που βρίσκονται εντός αυτού από εξωτερικούς κινδύνους. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν συνήθως:

  1. Ανιχνευτές κίνησης
  2. Αισθητήρες παραθύρου, πόρτας και καπνού
  3. Ειδοποιητήριο συναγερμού
  4. Κάμερες ασφαλείας

Πώς λειτουργεί ένας ανιχνευτής κίνησης;

Οι ανιχνευτές κίνησης τοποθετούνται σε βασικούς χώρους μέσα στο σπίτι, όπως διαδρόμους ή σαλόνια. Ένας ανιχνευτής κίνησης για το σπίτι λειτουργεί συνήθως εκπέμποντας μια δέσμη υπέρυθρου φωτός και μετρώντας το ανακλώμενο φως για να ανιχνεύσει την κίνηση. Όταν ένα αντικείμενο κινείται εντός της εμβέλειας του ανιχνευτή, διακόπτει την υπέρυθρη δέσμη και ενεργοποιεί συναγερμό ή μια συνδεδεμένη συσκευή.

Ορισμένοι ανιχνευτές κίνησης χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία μικροκυμάτων ή υπερήχων για την ανίχνευση κίνησης. Αυτοί οι αισθητήρες εκπέμπουν κύματα που αναπηδούν από αντικείμενα στο δωμάτιο, επιτρέποντας στον ανιχνευτή να ανιχνεύει κίνηση με βάση τις αλλαγές στη συχνότητα ή το πλάτος των κυμάτων που επιστρέφουν. Η ευαισθησία και το εύρος των ανιχνευτών κίνησης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο και τη μάρκα, αλλά όλοι λειτουργούν ανιχνεύοντας αλλαγές στο περιβάλλον που δείχνουν κίνηση.

Πώς λειτουργεί ένας συναγερμός ασφαλείας σπιτιού;

Αυτοί οι συναγερμοί εκπέμπουν έναν ήχο συναγερμού και ενεργοποιούν το σύστημα ασφαλείας για να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού αποτελείται συνήθως από πολλά εξαρτήματα που συνεργάζονται για να ανιχνεύσουν και να σε ειδοποιήσουν για πιθανές εισβολές. Το κύριο εξάρτημα είναι ο πίνακας ελέγχου, ο οποίος είναι ο εγκέφαλος του συστήματος συναγερμού. Επικοινωνεί με όλες τις άλλες συσκευές και ηχεί ο συναγερμός όταν ανιχνεύεται εισβολή.

To σύστημα συναγερμού μπορεί να παρακολουθείται από μια επαγγελματική υπηρεσία παρακολούθησης, η οποία θα ειδοποιήσει εσένα ή/και τις αρχές εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός σπιτιού.

Αισθητήρες πορτών/ παραθύρων & αισθητήρες καπνού

Οι αισθητήρες πορτών και παραθύρων τοποθετούνται σε σημεία εισόδου γύρω από το σπίτι. Όταν ανοίγει μια πόρτα ή ένα παράθυρο ενώ ο συναγερμός είναι οπλισμένος, ενεργοποιείται ο συναγερμός. Οι ανιχνευτές καπνού μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στο σύστημα συναγερμού για να σε ειδοποιούν για πυρκαγιές ή καπνό μέσα στο σπίτι.

Επιπλέον, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού έχουν γίνει περισσότερο έξυπνα. Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας σπιτιού σου επιτρέπουν να ελέγχεις τα πάντα, από το φωτισμό και τη θερμοκρασία μέχρι την κάμερα ασφαλείας και τον συναγερμό από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σου. Αν λοιπόν θέλεις να μετατρέψεις την οικία σου σε ένα έξυπνο σπίτι, τότε μπορείς σίγουρα να ξεκινήσεις από τα συστήματα ασφαλείας.

Κάμερες ασφαλείας: Τι επιλογές έχω;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για κάμερες ασφαλείας για το σπίτι σου:

Ενσύρματες κάμερες

Αυτές οι κάμερες συνδέονται σε μια πηγή ρεύματος και μεταδίδουν δεδομένα μέσω ενσύρματης σύνδεσης. Τείνουν να είναι πιο αξιόπιστες, αλλά απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση.

Ασύρματες κάμερες

Αυτές οι κάμερες συνδέονται στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σου και μεταδίδουν δεδομένα ασύρματα. Είναι πιο εύκολες στην εγκατάσταση και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε εντός της εμβέλειας του δικτύου σου.

Κάμερες εσωτερικού χώρου

Αυτές οι κάμερες έχουν σχεδιαστεί για χρήση μέσα στο σπίτι και είναι συνήθως μικρότερες από τις κάμερες εξωτερικού χώρου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των παιδιών ή των κατοικίδιων ή για την παρακολούθηση συγκεκριμένων περιοχών του σπιτιού.

Κάμερες εξωτερικού χώρου

Αυτές οι κάμερες έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τα καιρικά φαινόμενα και τις θερμοκρασίες σε έναν εξωτερικό χώρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της δραστηριότητας έξω από το σπίτι. Συνήθως διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως νυχτερινή όραση και ανίχνευση κίνησης.

Κάμερες με κουδούνι πόρτας

Αυτές οι κάμερες είναι ενσωματωμένες σε ένα κουδούνι και σου επιτρέπουν να βλέπεις και να επικοινωνείς με τους επισκέπτες στην πόρτα σου μέσω μιας εφαρμογής smartphone.

Όταν επιλέγεις μια κάμερα ασφαλείας, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη παράγοντες όπως η ποιότητα του βίντεο, οι επιλογές αποθήκευσης και η συνδεσιμότητα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι η κάμερα είναι συμβατή με τις λειτουργίες που χρειάζεσαι, όπως η ανίχνευση κίνησης ή η απομακρυσμένη προβολή.

Φρόντισε να επιλέξεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας σπιτιού που θα μπορέσει να σε προστατέψει όταν χρειαστεί. Εάν ωστόσο το «κακό» συμβεί και πάλι υπάρχει λύση.

Η ασφάλεια σπιτιού στο insurancemarket είναι η λύση που ψάχνεις. Εδώ συγκρίνεις πακέτα ασφάλισης, βλέπεις καλύψεις & τιμές, για να διαλέξεις την καλύτερη επιλογή για το σπίτι σου. Προστάτευσε το χώρο και τα περιουσιακά σου στοιχεία σήμερα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.